• Anonym (Besvi­ken)
    Äldre 12 Jul 12:52
    55540 visningar
    186 svar
    186
    55540

    Fick inget i födelsedagspresent av min man.. Är så besviken..

    Jag är så himla ledsen och besviken.. Jag fyllde år i lördags och jag fick inget av min man, bara ett grattis. Jag hade gjort tårta så han visste att jag skulle fira min födelsedag och även om man inte vill fira så borde man ge present eller uppvakta sin älskade på dennes födelsedag? Hans bortförklaring va att han inte hann köpa! Han har ju för fan haft ett helt jäkla år på sig. Jag har jag talat om för honom hur jag känner om det här. Han vet hur besviken och ledsen jag är och jag ser på honom att han är ledsen och att  han gjort fel.. 

    Han hade dessutom frågat nån vecka innan vad jag önskade mig och jag svarade tröja, parfym, presentkort.
    Och nu skyllde han på att han inte visste vad han skulle köpa för han vet ju inte om jag skulle gilla tröjjan eller parfymen, då kunde man ju fått presentkort väl?

    I torsdags bad jag han gå på ikea för att köpa hyllplan, samma dag som jag skulle på ica maxi så jag ändrade mig och sa att han skulle komma hem direkt efter jobbet så att vi kunde äta så att jag kunde sticka direkt sedan och handla på maxi. Så han skippade ikea. han sa att han tänkte handla min present i samband med ikeahandlingen.I  fredags när jag skulle iväg till jobbet så frågade jag vad han skulle göra med barnen och han sa att han kanske skulle i väg och handla en present för han hade inte köpt nått. Då svarade jag att han inte behövde köpa nått! Han har haft ett helt år på sig och hade han inte köpt nått så behövde han inte köpa nått dagen innan heller. När han fyllde år så köpte jag hans favorittårta i smyg och fast jag va nästan höggravid så gick jag på stan i flera timmar och flera gånger och letade efter en fin tröjja till han.

    Jag skäms för att säga att jag inte har fått nått alls i födelsedagspresent till dom som frågar vad jag fått, min mamma frågade mig mig direkt om det va nått fel mellan oss och den frågan har jag ställt till mig själv också... jag och min man har pratat om det lite och han tyckte inte att det va nått fel.. men varför uppvaktar man inte sin fru på dennes födelsedag?  Han va iväg samma dag som jag fyllde år och köpte pizza för att jag ville det. Han kunde ha stannat till på ica och köpt blommor, chokladask eller bara en choklad. Bara det hade betytt mycket för mig.. Jag kräver ingen dyr present. Det behöver inte vara ens en present. Han ska ju visa att jag betyder nått för han...

    Och nu i veckan så hade vi skaffat barnvakt så vi kunde gå ut.. nu vet jag inte om jag har lust med det ens.. varför gå ut med nån när han känner att jag inte betyder nått för han?

    Är det nån mer som har varit med om att inte få nån present på födelsedagen? Hur har ni reagerat? och vad skulle ni gjort om ni va i min situation?

    Behövde lite skriva av mej..
    Ledsen och besviken är jag..

  • Svar på tråden Fick inget i födelsedagspresent av min man.. Är så besviken..
  • Äldre 12 Jul 23:28
    .I  fredags när jag skulle iväg till jobbet så frågade jag vad han skulle göra med barnen och han sa att han kanske skulle i väg och handla en present för han hade inte köpt nått. Då svarade jag att han inte behövde köpa nått! 
    När nu hans ansats att köpa något dagen före bara bemöttes med sura miner så tycker jag att du får skylla dig lite själv.
    Det är inte alla som är lika välplanerade som du själv.
    Hans förklaring att han var osäker på om du skulle gilla tröjan eller parfymen låter ganska trolig, då du verkar har ganska högt ställda krav.
    Jag hade inte heller tyckt att det var roligt att ge bort en present till någon som reagerar som du.
  • Äldre 12 Jul 23:52

    Min sambo är jättesnäll men ganska värdelös på att köpa presenter. Han vill så gärna att det ska bli "rätt" present vilket gör att det inte blir nåt alls. Men jag börjar vänja mig - fast det kanske inte heller är så bra.

    Han visar ju att han tycker om mig på andra sätt och är omtänksam men fy vad ledsen och jag blivit ibland på födelsedagar och jular.

  • Äldre 13 Jul 00:02
    kloink skrev 2010-07-12 23:52:24 följande:

    Min sambo är jättesnäll men ganska värdelös på att köpa presenter. Han vill så gärna att det ska bli "rätt" present vilket gör att det inte blir nåt alls. Men jag börjar vänja mig - fast det kanske inte heller är så bra.

    Han visar ju att han tycker om mig på andra sätt och är omtänksam men fy vad ledsen och jag blivit ibland på födelsedagar och jular.


    Sån är min sambo också, har du testat att visa exakt vad du önskar dig, blir kanske inte så jättemycket överraskning men det är ju tanken som räknas, så slipper han ha ångest över att han inte kan lyckas och du slipper bli besviken. Funkar för oss i alla fall :) 
  • Zelmil­ainen
    Äldre 13 Jul 00:27

    nu har jag bara läst ts... men måste säga att jag tycker att det ligger lite på er båda. visst han kunde ha planerat bättre och allt sånt. men vid ett par tillfällen när han skulle åka iväg var det ju pga dig själv som han inte kom iväg och köpte presenten... så lite grann: skyll dig själv


    Vill ha bebis nuuu!!!
  • Anonym
    Äldre 13 Jul 02:21
    Anonym (Besviken) skrev 2010-07-12 12:52:07 följande:

    Jag skäms för att säga att jag inte har fått nått alls i födelsedagspresent till dom som frågar vad jag fått,"


    Fråga vad man fick för födelsedagspresent eller julklapp gjorde jag och mina kompisar när vi gick på mellanstadiet. Nu när vi är lite äldre frågar man inte sånt längre.
  • Anonym
    Äldre 13 Jul 02:23

    Så som TS beskriver kände jag mig typ när jag var 10 år och inte fick det jag önskade mig. Sen nångång i mitten av tonåren slutade man bry sig om presenter för att istället uppskatta andra saker. Vet inte om det har med mognad att göra.

  • Äldre 13 Jul 02:45

    Oj undra om min man är sur på mig ;) jag har nämligen glömt hans födelsedag två gånger tror jag.
    Och ofta får han inget i present av mig för vi bor så att vi behöver köra bil för att komma till affärer och jag har inget körkort.

    Men TS sa faktiskt till sin karl att han inte skulle köpa något, så hur kan det vara fel på gubben hennes.

    För att generalisera lite, så tar ofta karlar oss bokstavligt på orden de är inte jättebra att läsa mellan raderna.
    Så slänger man ur sig att man inte vill ha någon present för att man egentligen är sårad för dom inte har köpt den tidigare så är inte det vad dom hör. Dom hör bara att man inte vill ha någon present ju.

    Sluta med att tro att mannen ska läsa era tankar och säg vad ni vill ha och hur ni vill ha det så slipper ni mycket tjafs och ledsamheter

  • Anonym (inte bortsk­ämd.)
    Äldre 13 Jul 06:43
    kloink skrev 2010-07-12 23:52:24 följande:

    Min sambo är jättesnäll men ganska värdelös på att köpa presenter. Han vill så gärna att det ska bli "rätt" present vilket gör att det inte blir nåt alls. Men jag börjar vänja mig - fast det kanske inte heller är så bra.

    Han visar ju att han tycker om mig på andra sätt och är omtänksam men fy vad ledsen och jag blivit ibland på födelsedagar och jular.


    Tror att när det gäller födelsedagar och julafton så blir vi alla som barn, nostalgiska och tycker det är spännande med överraskningar. Ens födelsedag är inte som alla andra dagar, klart man känner lite förväntningar inför det.

    Jag har ofta sagt till min sambo att jag uppskattar blommor när jag fyller år, men än så länge har det inte blivit några, trots 12 år tillsammans. Han säger att han flera ggr varit i någon blomaffär, gått därinne en halvtimme och kommer sen ut utan blomma. Han är rädd för att det inte ska passa, typ att han köper nejlikor (som jag då tycker är begravningsblommor). Och rosor tycker han är tråkiga.
    Men mig gör det inget, gulligt att han försökt iaf. Jag får ju present åtminstone.
  • Anonym (samma här)
    Äldre 13 Jul 07:02

    tyvärr har jag samma problem, jag fyller år 2 dagar innan barnbidrag dvs den 18:de så hans ursäkt har under 8 år varit  "jag har inga pengar köper nåt åt dig sen". Aldrig sett röken av hans presenter EL julklappar. Dom 2 första åren va han jättegullig med sånt, nu spelar det tydligen ingen roll.

    Visst jag gillar inte att fylla år el att fira det. MEN att ens livpartner inte kommer med nåt litet är väldigt sårande..

    Han gillar ju inte heller att fira sånt men han får alltid, teckningar från barnen (som jag påminner dom om att rita), kaffe och tårta på sängen och nåt litet uppskattande som visar att "vi kommer ihåg, vi älskar dig även om du blir äldre". När han fyllde 35 fick han 2500 till att tatuera sig. Jag fick... hmmm... hmmm... inget?  

  • Selma1­966
    Äldre 13 Jul 07:33

    Min man skämmer bort mig så även om han blandar ihop två datum köper han för mycket. Så jag brukar snarare be honom hejda sig av ekonomiska skäl

    Men jag minns den djupa besvikelsen när jag fyllde 13 (kändes speciellt för mig att jag blev tonåring). Pappa och jag var hemma själva den dagen och han sa inte ens grattis på morgonen. Välkommen till vuxenlivet! Sedan blev jag firad på kvällen när mamma kom hem. Pappa sa efteråt att det var det han väntade på, men jag kände mig bara väldigt bortglömd! Gick till skolan med en tom känsla i magen och minns det även idag mer än 40 år senare. Men pappa lärde sig läxan Han är ingen känslomänniska själv och tänkte inte ens tanken att en födelsedagskram hade räckt på morgonen (med besked om att vi firar dig ikväll). Han var mer praktiskt och tyckte det räckte med firande när familjen var samlad.

Svar på tråden Fick inget i födelsedagspresent av min man.. Är så besviken..