• Anonym (Besvi­ken)
    Äldre 12 Jul 12:52
    55245 visningar
    186 svar
    186
    55245

    Fick inget i födelsedagspresent av min man.. Är så besviken..

    Jag är så himla ledsen och besviken.. Jag fyllde år i lördags och jag fick inget av min man, bara ett grattis. Jag hade gjort tårta så han visste att jag skulle fira min födelsedag och även om man inte vill fira så borde man ge present eller uppvakta sin älskade på dennes födelsedag? Hans bortförklaring va att han inte hann köpa! Han har ju för fan haft ett helt jäkla år på sig. Jag har jag talat om för honom hur jag känner om det här. Han vet hur besviken och ledsen jag är och jag ser på honom att han är ledsen och att  han gjort fel.. 

    Han hade dessutom frågat nån vecka innan vad jag önskade mig och jag svarade tröja, parfym, presentkort.
    Och nu skyllde han på att han inte visste vad han skulle köpa för han vet ju inte om jag skulle gilla tröjjan eller parfymen, då kunde man ju fått presentkort väl?

    I torsdags bad jag han gå på ikea för att köpa hyllplan, samma dag som jag skulle på ica maxi så jag ändrade mig och sa att han skulle komma hem direkt efter jobbet så att vi kunde äta så att jag kunde sticka direkt sedan och handla på maxi. Så han skippade ikea. han sa att han tänkte handla min present i samband med ikeahandlingen.I  fredags när jag skulle iväg till jobbet så frågade jag vad han skulle göra med barnen och han sa att han kanske skulle i väg och handla en present för han hade inte köpt nått. Då svarade jag att han inte behövde köpa nått! Han har haft ett helt år på sig och hade han inte köpt nått så behövde han inte köpa nått dagen innan heller. När han fyllde år så köpte jag hans favorittårta i smyg och fast jag va nästan höggravid så gick jag på stan i flera timmar och flera gånger och letade efter en fin tröjja till han.

    Jag skäms för att säga att jag inte har fått nått alls i födelsedagspresent till dom som frågar vad jag fått, min mamma frågade mig mig direkt om det va nått fel mellan oss och den frågan har jag ställt till mig själv också... jag och min man har pratat om det lite och han tyckte inte att det va nått fel.. men varför uppvaktar man inte sin fru på dennes födelsedag?  Han va iväg samma dag som jag fyllde år och köpte pizza för att jag ville det. Han kunde ha stannat till på ica och köpt blommor, chokladask eller bara en choklad. Bara det hade betytt mycket för mig.. Jag kräver ingen dyr present. Det behöver inte vara ens en present. Han ska ju visa att jag betyder nått för han...

    Och nu i veckan så hade vi skaffat barnvakt så vi kunde gå ut.. nu vet jag inte om jag har lust med det ens.. varför gå ut med nån när han känner att jag inte betyder nått för han?

    Är det nån mer som har varit med om att inte få nån present på födelsedagen? Hur har ni reagerat? och vad skulle ni gjort om ni va i min situation?

    Behövde lite skriva av mej..
    Ledsen och besviken är jag..

  • Svar på tråden Fick inget i födelsedagspresent av min man.. Är så besviken..
  • Anonym
    Äldre 13 Jul 07:43

    Min sambo är också dålig på att komma ihåg/få ändan ur och fixa presenter. Jag blir jätteledsen om han glömmer/missar min födelsedag och förstår dig TS!! 
    Kram! 

  • Anonym (be om ursäkt­)
    Äldre 13 Jul 08:00

    Men va du är hård mot din man! Han har faktiskt försökt att köpa present till dig, flera gånger. Men pga att du ändrat planerna samt sagt till honom utryckligen att han inte ska köpa något så blev det ingen present. Vad spelar det egentligen för roll om han köper en present en månad i förväg eller om han köper den dagen innan din födelsedag? Och sen har du mage att bli sur på honom för att han inte köpt en present och straffar honom för det, när du själv sett till att han inte köpt något?!? Inte nog med att du straffar honom inom hemmets fyra väggar, du vill dessutom skämma ut honom inför släkt och vänner.
    Jag får uppfattningen att du letar fel hos din man, kanske vill du skiljas.

    Tycker du ska be din man om ursäkt! Och förklara för alla som du så fint deklarerat för att du inte fått någon present att anledningen till att din man inte köpt present är för att du sa åt honom att inte göra det!

  • Anonym (Först­år dig)
    Äldre 13 Jul 08:04

    När jag fyllde 20 sa min pojkvän att han inte hunnit köpa nåt (vi hade varit ihop i 3 år). Han skulle överraska mig senare med att vi skulle göra nåt istället. Snart 11 år senare har vi fortfarande inte gjort något på hans intiativ som present.

    Födelsedagarna sedan dess har jag blivit uppvaktad, men alltid i sista minuten, att han köper nåt spontant för att han inte hunnit. Han frågar aldrig vad jag önskar mig
    .
    Förra året fyllde jag 30, tror ni att jag fick något? En vecka före min födelsedag föddes vårt andra barn. På min födelsedag ringde han när han slutat jobbet och sa att han skulle åka och leta present till mig, men då sa jag som TS att hade han inte ordnat nåt tidigare kunde det vara. Jag var trött att vara hemma ensam med 2 barn och ville bara att han skulle komma hem.
    För mig behöver det inte vara någon dyr present utan det viktiga är tanken bakom. Att han har tänkt till vad jag skulle behöva/vilja ha. Kan man inte lägga ner den tiden kan det vara.

    Jag har förklarat många gånger hur ledsen jag blir och att det betyder mycket för mig att bli uppvaktad/uppskattad.

    Nu på morsdag, min första som tvåbarnsmamma, önskade jag mig sovmorgon eftersom jag inte fått det på flera månader. Sen hade jag såklart gärna sett en liten present också. Och kanske frukost på sängen.
    Han sa först att han skulle jobba på morsdag (han är sin egen). Han hade lovat sin pappa att åka och köpa blommor till mamman. På morgonen var det som vanligt jag som fick gå upp med barnen, han hade inte åkt och jobba utan han var "så trött" att han var okontaktbar och bara sov vidare.
    Jag åt frukost själv med barnen och sen åkte jag och köpte blommor åt hans mamma (som pappan skulle ge, men inte kunde/orkade/ville? köpa själv.

    När han vaknade kunde han inte förstå varför jag var grinig, han sa inte grattis på hela dan, han visste att det var morsdag för vi var till hans mamma och åt. Pappan frågade hans syskon hur de hade blivit uppvaktade/uppvaktat. Jag berättade senare för min sambo vad ledsen jag blivit, då skyllde han på att han skulle åkt och handlat kvällen före, men att då hade jag åkt istället (vi skulle handla mat och, ja, då åkte jag trots att han sagt att han tänkte åka.)

    Så jag förstår precis hur det känns att inte bli uppvaktad. Och jag tycker också det är jobbigt när folk frågar vad man fått. Speciellt när man har fyllt jämnt.

  • Anonym (Först­år*)
    Äldre 13 Jul 08:38

    Jag förstår dig TS. Men faktiskt så har du dig själv o skylla lite oxå. Men jag kan förstår varför du reagera som du gjorde. En meningslös sista minuten present kan man vara utan.För ärligt så vill man nog inte ha en till värdelös grej o ställa upp i hyllan som samla massa damm...
    Men han kunde gott o väl ha  visat dig lite uppskattning!! De är något alla kvinnor/män är värda!

    Jag själv är den typen av människa som aldrig begär något av någon annan. Min sambo vet de och i år när jag fyllde år så köpte han ingenting till mig de jag fick var en tror grattis puss o kram på morgonen innan vi åkte till jobbet. Bara de att han faktiskt kom ihåg min födelsedag räcker gott o väl för mig.
    Men visst förstår jag dem som vill han lite uppvaktning av sin respektive på födelsedgen. de handlar ju om att man vill känna sig uppskattad och ihåg kommen. Men karlar är tyvärr av de släktet att dom inte alltid kan använda huvudet och tänka på sånt som vi kvinnor vill uppmärksamma. Man får lära sig att kompromissa!!

    Och TS, självklart ska ni gå ut när ni har skaffat barnvakt ! Se de som en liten födelsedagspresent ;) 

    Lycka till!! ;)

  • Äldre 13 Jul 08:41

    Löjligt.... Han var ju på väg att köpa en dagen innan, men det passade ju inte. Så jag tycker nog att det inte är nått att klaga på isåfall.

  • Anonym (Glöms­k)
    Äldre 13 Jul 08:55

    Min man har glömt min födelsedag 2 år i rad. Ja, vad säger man då, ingenting, han är sån. Men istället så gör han en himla massa andra bra grejer,hjälpsam, snäll o så har en gott hjärta, fast väldigt disträ. Jag tar hellre en snäll o go man än presenter, men det är ju vad jag tycker.

  • MLT
    Äldre 13 Jul 08:55

    Min sambo är verkligen urusel på presenter, men han gör så gott han kan. Fick han välja hade han låtit bli att köpa något för han verkar få sån ångest och känslor att det han gör inte duger. Jag får skittråkiga saker, de är så otroligt fantasilösa att jag nästan tycker det är lite gulligt. Tror du inte att det kan vara så att han inte vet vad man köper till sin fru i present och att han får prestationsångest?

    Jag säger till min sambo att när jag fyller vill jag ha en middag på kvällen och bli killad på ryggen hur länge jag vill utan gnäll, hehe. Då slipper vi onödiga 'köpa-bara-för-att' - presenter och han behöver inte få ångest :) 

  • Tuffen
    Äldre 13 Jul 08:57

    Taskigt. Jag hade också blivit ledsen om min man gjort så.

  • Puls
    Äldre 13 Jul 09:05

    *ler igenkännande åt ts*

    När jag fyllde 30 så hade jag och min dåvarande make just köpt ett hus och hade det tufft ekonomiskt.
    Han frågade mig lite innan vad jag önskade mig i födelsedagspresent och jag som naivt nog tänkte att det vore roligare om han själv tänkte ut vad han ville ge mig sa:

    "Åh, ingenting."

    På min födelsedag fick jag ett plasthalsband sånt som man köper i en automat vid ingångarna till livsmedelsaffärer.
    Och en burk med ravioli som jag värmde till födelsedagsmiddag.

    Grattis på mig.
    Men där och då lärde jag mig vikten av att vara tydlig och rak kommunkation, dom följande åren sa jag exakt hur jag ville ha det på mina födelsedagar och då fick jag det så.

    Idag lever jag med en annan kvinna och då funkar det ändå, hon har en förmåga att känna in mig på ett helt annat sätt än någon man jag nånsin mött.

  • Äldre 13 Jul 09:20

    Jag hade blivit jätteledsen, verkligen. Men det beror nog på att födelsedagar är viktiga för mig och jag fattar inte hur man kan glömma bort en födelsedag, hur jäkla svårt är det att komma ihåg?

Svar på tråden Fick inget i födelsedagspresent av min man.. Är så besviken..