Inlägg från: Förväntansfull0406 |Visa alla inlägg
  • Anonym (Kaffedraken)

    Upphittad fågelunge! Hjälp fort snälla!

    Testa mosa en mask eller nått?  Fast vill den inte äta alls så avliva den, alltså jag är ingen sån som  tycker man ska hålla på o dränka o ha sig, men att låta den svälta ihjäl är inte så trevligt. Slå ihjäl den med en spade eller något som går fort.

    Stackars fågel Naturen är hård.....


    Mina hjärtan Julia Albin Bebis Bf 100729
  • Anonym (Kaffedraken)
    vi5 skrev 2010-07-14 17:42:30 följande:
    ja jag tycker också man ska försöka men är det inte bäst ändå att lägga den i boet igen?
    kanske ligger där en större fågel och knuffar ner denna lilla igen.... nej, det ä nog ingen idè att låte ungen lida i onödan.
    Mina hjärtan Julia Albin Bebis Bf 100729
  • Anonym (Kaffedraken)
    Soul skrev 2010-07-14 17:47:07 följande:

    Usch nu kommer jag låta jättehemsk. Ni kommer inte klara att ta hand om den. Den behöver konstant mat och det kommer vara svårt att få den att acceptera mat från er. Naturen är ibland grym. Många gånger när fågelungar ramlar ur boet tar föräldrarna hand om dem på marken, men i ert fall har ni en katt som inte kommer att låta den vara och det finns troligtvis en hel del andra faror också.


    Det mest humana, hur hårt det än låter, är att avliva den och ju förr desto bättre. Jag har blivit ganska härdad då våra katter ibland kommer hem med halvdöda djur, mest möss och sorkar men några gånger även fåglar. Klarar inte av att se dem leka med dem så jag avlivar dem. Lägger ett papper runt dem, säger förlåt, lägger dem på en sten och slår sen snabbt och hårt på pappret med en annan sten. Det går snabbt och de lider inte av det.


    Styrkekram från en faktiskt ganska blödig person, men som inte klarar av att se djur lida.


    Men gud! det är väl inte hemskt! dö kommer den att göra oavsett, jag är med uppvuxen på landet, och fy fan, en katt kan leka i timmvis med en fågel eller mus. Jag slog med ihjäl dom direkt. Det är väl inte kul precis...
    Mina hjärtan Julia Albin Bebis Bf 100729
Svar på tråden Upphittad fågelunge! Hjälp fort snälla!