Inlägg från: Sharleene |Visa alla inlägg
  • Sharleene

    Upphittad fågelunge! Hjälp fort snälla!

    Legewiel skrev 2010-07-21 16:44:53 följande:
    Lessen att det tog sån tid för mig att uppdatera!

    Tack för många bra tips, jag sparar dem ifall det någon gång händer samma sak igen!
    Ni som tjatar om att lägga tillbaka i boet, ringa djurskyddet osv. kan ju läsa igen lite noggrannare - vi kunde inte nå boet och det finns inget djurskydd som bryr sig om små fågelungar här.

    Hur som helst, efter att ha låtit ungen vila mörkt och lugnt (ifall den var chockad) och sen försökt få den att öppna näbben igen (för att kunna mata den) fick vi inse att den kommer att svälta ihjäl  då den vägrade äta. Tvångsmata den (bända upp näbben) klarade ingen av oss.
    Så, sambon lyckades bända upp en brandlucka högst uppe på fasaden under taket, och så lyfte vi in den lilla ungen på sin bädd av vadd ovanpå isoleringen.

    Boet är precis ovanför, och vi har sett de vuxna fåglarna flyga in och ut, så vår förhoppning är att de har hittat ungen och matar den fast den inte ligger i boet mera! Jag vet faktiskt inte om den klarade sig eller inte, men jag hoppas ju...

    Hade den bara varit lite större och kunnat äta själv hade jag absolut gjort ett försök att föda upp den, men det känns som om dethär var den bästa lösningen vi kunde åstadkomma i den situationen.
    awww inte lätt sitts Ni får väl kolla om någon vecka om fågelungen är kvar eller inte
    Vi vill ha dina synpunkter! www.familjeliv.se/Start/1.832024
Svar på tråden Upphittad fågelunge! Hjälp fort snälla!