• Rofven­hielm
    Äldre 26 Jul 20:30
    25232 visningar
    13 svar
    13
    25232

    Vill börja träna MMA. Råd?

    Jag har bara fuskat lite med MMA, men jag har aktivt sysslat med Muay Thai i 16 år, så du får ta min input för vad det är.

    Du är inte för gammal. Jag har tränat nybörjargrupper där åldern varierat från 16 till 45 år, så det hänger inte på åldern. Den stora frågan är vad du skall med MMA till. Är det för att träna eller skall du tävla med? Ca 15-20% av alla som tränar Muay Thai tävlar någon gång, oftast någon enstaka nybörjarmatch. Tror detsamma gäller för MMA. Så vill du inte tävla så är det ok. Om du däremot vill satsa på en tävlingskarriär så är du kanske lite sent ute. Det tar ca 1 år att få upp någorlunda kondis och teknik inom Muay Thai, ca 4 år för att bli riktigt vass, så jag förmodar att det är något liknande inom MMA.

    Själv hade jag gärna sadlat om till t ex BJJ och grappling, men det finns ingen vettig klubb i stan där jag bor. Men sätt igång och träna bara. Det är rätt bra om du kan göra 10 armhävningar i rad och kan tänka dig att svettas lite, resten brukar ge sig. Se bara till att det är en renodlad nybörjarkurs och inte en blandgrupp av olika nivåer, för då kan man känna sig rätt rökt. Oftast får man provträna 1-2 ggr gratis.

    Lycka till!


    Кo пaмeтнo ћути, мудpo гoвopи
Svar på tråden Vill börja träna MMA. Råd?