Forum Sport - Pappagrupp
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Vill börja träna MMA. Råd?

  Sön 25 jul 2010 00:19 Läst 22877 gånger Totalt 13 svar
  Visar endast inlägg av Dopenose - Visa alla inlägg
  Dopeno­se
  Återställ
  Sön 25 jul 2010 00:19

  Hej!

  Först vill jag måla upp en bild av mig så ni får en liten idé om hur jag är som person. Jag är 28 år, har en son på 1½. Jag vantrivs som fan på mitt jobb och har just nu alldeles för mycket fritid. Jag är hyperaktiv och känner att jag måste komma hemifrån och vara lite för "mig själv" en stund. MMA är en hobby för mig. Främst UFC, Strickeforce osv. Och staden jag bor i har en utmärkt men rätt kostsam MMA-kurs (heter det så?) så funderar jag på att testa på det.

  Problemet är bara att jag är knappast den hurtigaste killen i stan, jag föredrar soffligg framför tvn/tvspelet framför att jogga och jabba och har varit så så länge jag kan minnas.
  Nu kommer det låta lite sjukt: jag vill bara få ut lite aggressioner och lagligt bara få slå på käften och ta en och en annan käftsmäll själv. Som grädde på moset kanske få igång en bra hälsa.

  ag vet att jag har potential till att bli rätt vass på jiu-juitsu, jag sysslade med det i min ungdom och jag var hal som en ål. Jag tror den ådran ligger kvar i mig nånstans.

  Men nu uppstår frågor i skallen på mig. Kan jag bara hoppa in sådär? Krävs det att man har en viss fysisk styrka när man börjar? Eller helt enkelt är jag för gammal? Killar man läser om som har blivit hyfsat bra har gjort kimuras och armbars på folk sen de var 4 år.

  Lämna gärna några tips och råd!
  mvh
  Andreas 

 • Dopeno­se
  Återställ
  Mån 2 aug 2010 14:42 #3
  Rofvenhielm skrev 2010-07-26 20:30:49 följande:
  Jag har bara fuskat lite med MMA, men jag har aktivt sysslat med Muay Thai i 16 år, så du får ta min input för vad det är.

  Du är inte för gammal. Jag har tränat nybörjargrupper där åldern varierat från 16 till 45 år, så det hänger inte på åldern. Den stora frågan är vad du skall med MMA till. Är det för att träna eller skall du tävla med? Ca 15-20% av alla som tränar Muay Thai tävlar någon gång, oftast någon enstaka nybörjarmatch. Tror detsamma gäller för MMA. Så vill du inte tävla så är det ok. Om du däremot vill satsa på en tävlingskarriär så är du kanske lite sent ute. Det tar ca 1 år att få upp någorlunda kondis och teknik inom Muay Thai, ca 4 år för att bli riktigt vass, så jag förmodar att det är något liknande inom MMA.

  Själv hade jag gärna sadlat om till t ex BJJ och grappling, men det finns ingen vettig klubb i stan där jag bor. Men sätt igång och träna bara. Det är rätt bra om du kan göra 10 armhävningar i rad och kan tänka dig att svettas lite, resten brukar ge sig. Se bara till att det är en renodlad nybörjarkurs och inte en blandgrupp av olika nivåer, för då kan man känna sig rätt rökt. Oftast får man provträna 1-2 ggr gratis.

  Lycka till!
  Vad jag ska med MMA till? Fantasin är väl att en gång få tävla, men verkligheten är mest bara att ha nånting att göra, att hålla igång med nånting som man tycker är kul. 

  Väljer jag själv att träna så kan jag pressa mig ganska rejält, men om någon säger till mig att träna då går det käpp rätt åt... 
  Tack för ditt svar, jag ska nog gå ett par gånger, 2ggr är gratis.. Ska se vad jag tycker! :)
Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll