Inlägg från: bowlingpappan |Visa alla inlägg
  • Anonym (Kaffedraken)

    Vill börja träna MMA. Råd?

    Jag är 38 och har två egna barn, tre bonusbarn och mitt tredje egna barn på väg så jag har ingen möjlighet att gå på gym eller annan träning. Däremot har jag en sandsäck och ett hopprep och jag har samma behov av att få "slå någon på käften" som du uttrycker det, men egentligen handlar det bara om aggressioner som man måste ge utlopp för på något sätt.

    De senaste fem åren har jag haft otur med skador (ej träningsrelaterade!) och jag har opererats för ljumskbråck 2007 efter att ha varit sängliggande i ett år, sedan fick jag blödande magsår som jag hade i ett drygt halvår och 2010 ställde jag in en planerad andra operation av mitt ljumskbråck (eftersom första operationen inte blev lyckad) och 2010 hösten opererade jag bort en cysta i halsen. Under dessa år, med alla skador, krämpor och operationer, har jag lagt på mig tio kg och jag är ur form, men däremot slutade jag röka 20070101 och har inte tagit ett bloss sedan dess.

    Mitt råd till dig är att aldrig tro att du är i för dålig form eller för gammal för att börja träna, men skaffa ett hopprep och hoppa några hundra gånger och lyssna till bra ösig musik samtidigt. Min favoritlåt är Technotronic "Pump up the jam" som ger ett perfekt träningstempo och den fungerar även till säckträningen.
    Kör gärna utan handskar, så att du slår knogarna och fötterna blodiga för det brukar jag göra och det finns ingen skönare känsla än när man redan har trasiga krogar och börjar "mata" på säcken. Då känns det som att jag går 10 ronder mot min värsta fiende!

    Armhävningar och gammaldags situps är utmärkta, men försök inte för mycket i början utan kör bara dina tio av varje före och efter varje träningspass de första två veckorna. Därefter ökar du som du själv tycker blir bra.

    Du behöver inte slåss mot andra människor, utan testa köra med oskyddade händer och fötter på sandsäck, som du kan fästa i taket i lägenheten eller ute i carporten.

    Lycka till!

Svar på tråden Vill börja träna MMA. Råd?