• Ninde8­1
  Äldre 25 jul 11:41
  2419 visningar
  4 svar
  4
  2419

  Prematur, dålig viktuppgång

  Våran tjej är född v.35+1 är nu 1 vecka gammal. födelsevikt 2885g nu 2590g..
  Vi behövde aldrig vara på Neo och hon har ätit /sugit bra hela tiden men...

  Nu till min fråga: Hennes viktnedgång ligger på 9% och ännu på fredag gick hon ner i vikt när bvc var på hembesök. Hon var väldigt slö och ännu lite gul men under gränsen för solning. Vill ju amma henne men hon får ju tydligen inte tillräckligt med näring av min mjölk. Kan de vara att min mjölk är för tunn?
  Har nu pumppat ur i ett dygn (och fryst ner min mjölk)  och gett ersättning samt ammat efter ersättningen och hon är som en annan bebis! Piggare, mindre gul och kissar och bajsar som hon ska. Kan man kolla upp om bröstmjölken är för tunn?.
  Skall iaf fortsätta några dagar med ersättning för att se om hennes vikt går upp. Skall på koll på Måndag och igen på Torsdag.
  Nån annan som haft samma?

  MVh.Ninde

 • Svar på tråden Prematur, dålig viktuppgång
 • KlasSt­ures mamma
  Äldre 25 jul 11:46
  #1

  Ett tips bara. Amma först och ge ersättning sen. Då håller du amnningen uppe lite bättre. För då suger barnet så mycket som möjligt där och sen kan man  kompletera med ersättning. det tar ett tag för kroppen att komma igång med amningen. För vissa kommer det igång direkt och för oss andra är det lite av en kamp.

 • Cocco
  Äldre 25 jul 12:04
  #2

  Har hon vänt i vikt?
  Det är okej att det tar 2-3 veckor innan de kommer upp i födelsevikt. Försök tilläggsmata med kopp och ge henne mat oftare än vad du gör nu.
  Har hon mössa på sig? Småbarn kan ha problem med att hålla värmen och då går det för mycket energi till det istället för att gå upp i vikt. Ett tips som min kompis som är neoskäterska gav mig. Tydligen så är det ett vanligt problem det där med värmen. När de väl fått mössa så brukar de gå upp i vikt,

 • Ninde8­1
  Äldre 25 jul 19:16
  #3

  Ne hon hade inte vänt i vikt på fredag när dom tog vikten.. Nu vet ja först imorn hur det är med vikten. Hon har svårt att hålla värmen så ja har mycke kläder på henne och mössa,vantar och då är hon uppe i 36,7 i temp.
  Jag vågar inte chansa med vikten då hon är så liten. Men håller tummarna att den gått upp så ska ja börja med mer ammning. Har barn sedan innan men alla har vänt i vikt innan vi åkt hem från bb och det med ammning, men de är väl som ni säger att de får ta 2-3 veckor för dem att komma upp i vikt, så borde ju inte oroa mej så mycke.

  Tack för era svar :)

 • Äldre 26 jul 18:43
  #4

  min minsta lilla skrutt föddes i v 32+6

  vi fick köra rätt länge med att jag först ammade och att hon sedan fick extra i form av flaskan, hon klarade inte av att få i sig allt hon behövde via enbart amning förren hon var ca 2,5 månader ( skulle egentligen ha varit 2 veckor)

  men sen gick det bra att sluta med flaskan, hon är nu fem månader och börjar äntligen bli bebis rund

Svar på tråden Prematur, dålig viktuppgång
Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.