• Anonym (ej troend­e)
    Äldre 27 Jul 23:13
    51756 visningar
    189 svar
    189
    51756

    Ni som är KRISTNA, hur ser ni på PORR?

    Nu hör jag till skaran som du inte vill ha svar från, men väljer att svara ändå.

    jag bodde i USA ett år för ett tag sedan och förstog att kristendomen är ofantligt stor i USA. Det finns allt möjligt i kristendomens tecken, allt från film och musik till skolor och böcker i barnuppfostran, TV och radiokanaler, klädmärken osv. Undrar om det inte kan finnas något på nätet som går att googla fram som kan hjälpa dig och din man i era funderingar kring porr VS kristendom? Jag menar inte kanske ett klockrent svar, men som ett diskussionsunderlag för er? Eller kanske rentav att det finns som någonslags "kristenmärkning" (jämför kravmärkning) för porr?

  • Anonym (ej troend­e)
    Äldre 27 Jul 23:45
    #5

    Det är sådana ofantligt stora skillnader inom landet och bland de olika kristna grupperna. Det är ju en av de största länderna som finns... Dessa motsättningar finns ju inom de flesta religioner och regioner upplever jag det som.

    De kristna som jag var i kontakt med var djupt kristna, men inte fanatiska på något sätt. Är ej själv kristen men upplevde deras levnadsregler som väldigt sunda, balanserade och välgrundade. Inget som helst dubbelmoral alls. Våld var inte ok, men visst tittade de på vanliga Hollywood filmer. Nakenhet var ej heller ok, men återigen vanliga Hollywood filmer var ok. Men de valde oftast de kristna alternativ som fanns, både i böcker och film. Även val av skola och umgänge präglades av kristendomen och när det var dags för flytt flyttade en av familjerna efter att valt skola och kyrka till område som var bra för de.

  • Anonym (ej troend­e)
    Äldre 28 Jul 00:03
    #7

    Har ingen som helst aning om vad de ansåg om porr. Hade inga diskussioner om ämnet. Vet dock att de hade böcker om erotisk massage. Skrattande
    Och att sex inom äktenskap uppmuntrades.

  • Anonym (ej troend­e)
    Äldre 29 Jul 22:04
    #55
    LuckFinder skrev 2010-07-29 21:02:57 följande:
    Jag är en kristen kille och har ställt mig samma fråga. Det är inte alldeles lätt att få ett snabbt och bra svar som man tror på i sitt hjärta. Jag har bett Gud att vägleda mig och på denna väg har jag fått ta del av vad jag tror Gud vill lära mig. Det känns ofta som att Gud lär ut saker i mitt liv, ofta genom val och konsekvenser. När jag har valt att titta på porr så har jag erfarit olika konsekvenser beroende på hurudan porr jag har tittat på. När jag har tittat på lite olika typiska kategorier av porr så har konsekvensen varit att jag har blivit förnedrad på ett eller annat sätt. När jag har tittat på heterosexuell porr så har konsekvensen varit att jag ovetandes har inlett en vanlig kompisrelation med en bisexuell person. När jag har tittat på lesbisk porr så har konsekvensen varit att jag har blivit intresserad av kvinnor som visat sig vara lesbiska. Vid varje konsekvens känns det som att Gud har gett mig svar på frågan om den typen av porr är syndig. Dom kategorier av porr som jag inte tror mig ha erfarit negativa konsekvenser av hittills är att titta på bilder av nakna tjejer och att titta på videor av tjejer som onanerar. Kvinnor och sexualiteten är en del av Guds skapelse och det känns som att det finns en gräns där allt det goda lämnar kvar.
    Intressant!
Svar på tråden Ni som är KRISTNA, hur ser ni på PORR?