• Joe
    Äldre 28 Jul 10:52
    51607 visningar
    189 svar
    189
    51607

    Ni som är KRISTNA, hur ser ni på PORR?

    Min åsikt ligger nog ungefär där att det inte är något större fel på själva tittandet, om det inte blir ett osunt beteende. Precis som det kan bli med mat, träning, shoping, you name it... står ju någonstans i nya att allt är tillåtet men allt är inte nyttigt, och när jesus får frågan om vad man ska göra för att komma till himlen (tror jag att det är, grymt rostiga bibelkunskaper tyvärr...) så svarar han att det viktigaste budet är att älska gud av hela sitt hjärta/själ/förstånd, och att det andra är att älska sin nästa som sig själv. om man håller de två i huvudet tror jag det räcker långt. det gör ju också att det kan vara ok i vissa lägen och inte i andra.

    däremot är jag inte särskilt förtjust i porrindustrin som sådan, och då kommer ju frågan om man ska bojkotta det därför (hur blir det då med tex kläder och matvaror som inte är tillverkade på ett schysst sätt?) eller om det räcker med att man håller sig till ett beteende som inte är direkt skadligt för sig och sina närmaste.

    en vidareutveckling av frågan som jag funderade på ganska nyligen är hur man i den kristna världen ser på tecknad och skriven erotik - den innehåller ju bara fiktiva karaktärer...

  • Joe
    Äldre 28 Jul 14:43
    #24
    jdg skrev 2010-07-28 13:33:47 följande:
    Jag har förstått att det är fel och onanera om man är kristen.
    Men hur ska man då kunna komma? För det har jag aldrig gjort utan hjälp.
    Eller är det meningen att bara killar får komma?
    Undrat länge.

    Dumma frågor kanske. Men om man inte frågar får man ju aldrig veta..
    det är ju svårt att säga att något är fel eftersom allting i slutänden blir en tolkningsfråga (sen tycker jag inte alls att det är dumma frågor så länge man inte bara är ute efter att hoppa på och sätta dit någon). Personligen tror jag inte alls att onani är fel, däremot tror jag att det kan bli en del av ett osunt beteende, precis som jag tror att jag skrev om porr tidigare, om det går till överdrift och får proportioner som gör att det tar över och drabbar andra områden i livet. Däremot kan ju som sagt mat, träning, shoping etc på precis samma sätt bli en del av ett osunt beteende. Jag tror att det handlar mindre om själva företeelsen i sig och mer om hur man använder den och hur den påverkar en.
  • Joe
    Äldre 28 Jul 23:57
    #45
    UpsyDaisy skrev 2010-07-28 17:03:08 följande:
    Jag tycker inte att man kan kalla sig "kristen" och samtidigt titta på porr.
    kan man kalla sig kristen om man ägnar sig åt tex frosseri då?
    UpsyDaisy skrev 2010-07-28 17:24:40 följande:
    Sex är något underbart och fantastiskt som man har tillsammans med sin maka/make. Det är något privat och enbart mellan de kärleksfulla två...mellan två människor som lovat varandra evig trohet och som vill ge sig själva till varandra helt och fullt. Det är en gåva. Porr vrider den här gåvan helt upp och ner. Det visar orealistiska kroppar och situationer och människor som har sex med varandra UTAN att ha lovat evig trohet och kärlek. Det är en perversion av Guds gåva och endast till för att stimulera sexuellt (alltså inte till för att väcka kärlek etc) Man blir kåt av någon som man inte har en relation med...någon som man inte ens känner. Personerna i porrfilmen ses inte som särskilda individer utan som objekt för ens egen personliga sexuella njutning. Man använder alltså dessa människor och porr lär en att ANVÄNDA och utnyttja istället för att ÄLSKA. Porr höjer dessutom ribban vid sex och riskerar att ge folk illusioner om sex. Porr förstör sexlivet mer än det bidrar. Kan man inte njuta av varandras kroppar utan att först stimuleras av porr...ja då är man nog inte helt själsligt frisk.
    mat är också något underbart och fantastiskt iom att den håller oss vid liv och dessutom kan vara en njutning, men när man tar en eller två portioner extra fastän man egentligen mår dåligt av det, eller trycker i sig en stor påse chips/godis som man, när allt kommer omkring, egentligen inte ville ha, så ägnar man sig ju faktiskt åt frosseri och skadar sig själv, vilket absolut inte var tanken i första hand. kan man fortfarande få kalla sig kristen då?
Svar på tråden Ni som är KRISTNA, hur ser ni på PORR?