Inlägg från: heart2mind |Visa alla inlägg
  • heart2mind

    Ni som är KRISTNA, hur ser ni på PORR?

    Etay skrev 2010-07-28 13:59:32 följande:
    Det där är egentligen bara en myt. Onani nämns ingenstan i bibeln, så de som hävdar att onani är fel gör sina egna tolkningar..
    Nu är jag inte aktivt kristen, men har tyvärr ett närmast fotografiskt detaljminne som förföljer mig. Att ordet "onani" aldrig nämns i Bibeln är helt rätt, men det finns ett stycke i Första Moseboken, 38:6, som kan vara relevant. Huvudpersonen i avsnittet heter nämligen Onan, vilket är lite för mycket för en slump. Såhär står det:

    Och Juda tog åt Er, sin förstfödde, en hustru som hette Tamar. Men Er, Judas förstfödde, misshagade Herren; därför dödade Herren honom. Då sade Juda till Onan: "Gå in till din broders hustru, äkta henne i din broders ställe och skaffa avkomma åt din broder". Men eftersom Onan visste att avkomman icke skulle bliva hans egen, lät han, när han gick in till sin broders hustru, det spillas på jorden, för att icke giva avkomma åt sin broder. Men det misshagade Herren att han gjorde då; därför dödade han också honom.

    Här tror jag personligen att ursprunget till onani som något skamligt finns. Gud dödade Onan när han, istället för att "äkta" sin broders hustru, onanerade. Det var dock inte onanin i sig som Gud bestraffade utan att Onan ej lytt Juda.

    Nu ska jag inte delta i debatten längre, ville bara polemisera med vad Etay sa och nämna det onanirelaterade i Bibeln. Tack för mig!
    
Svar på tråden Ni som är KRISTNA, hur ser ni på PORR?