• Anonym
    Äldre 28 Jul 00:53
    51735 visningar
    189 svar
    189
    51735

    Ni som är KRISTNA, hur ser ni på PORR?

    Vet att många kristna anser att det är perverst och syndigt med porr. Jag är själv uppvuxen i en kristen familj, och hade mycket skuldkänslor över porrtittande i tonåren.
    Numera skiter jag i skuldkänslorna. Tycker inte det är fel att se på porr.

  • Anonym
    Äldre 28 Jul 09:55
    #12
    Anonym (Det svarta fåret) skrev 2010-07-28 09:22:08 följande:
    Tänker att det som kan vara "skadligt" (dra en mera bort från Gud) för en person så behöver inte vara det för en annan.
    Du får väl tänka på er egen situation? Känner du att porren är skadligt för ditt och makens kristna liv? Isåfall lägger ni av med det. Är det inte skadligt så är det väl itne heller nån big deal.
  • Anonym
    Äldre 28 Jul 11:15
    #17
    Anonym (Det svarta fåret) skrev 2010-07-28 10:55:12 följande:
    Nej, jag tycker inte vårt porrtittande känns skadligt, faktiskt tvärtom här också. Trots det så kan man känna sig lite som det svarta fåret i församlingen fast det är kanske många som tittar men inte vågar prata om det.
    Du behöver ju inte diskutera sånna privata saker med de andra i församlingen De bör inte lägga sig i ert porrtittande, lika lite som de bör lägga sig i ifall ni har analsex, oralsex m.m. Tycker att dessa saker ligger på samma nivå, det är nått mellan dig och din make.
  • Anonym
    Äldre 28 Jul 16:24
    #30

    Tror inte du behöver vara orolig min kristne vän.

    http://www.sydsvenskan.se/varlden/article417593/Religiosa-porrsurfar-mest.html

  • Anonym
    Äldre 28 Jul 16:36
    #32

    Det finns väl inget att hindra dig att titta på porr,
    Under Jesus tid, eller senare, fanns inget internet, eller poronografi på det sätet som finns idag, så Jesus har inte i alla fall förbjudut någon,eftersom det inte fanns i det tiden.
    så kör på.

  • Anonym
    Äldre 28 Jul 16:40
    #33

    Jag är inte kristen och jag förundras ständigt över hur okristet många svenskar lever. Om de ändå inte klarar av att leva enligt urkunden förstår jag inte varför de vill tillhöra skiten. Som alla de där homosexuella prästerna t.ex. - det står ju uttryckligen i bibeln att homosexuella ska stenas. Hur kan man vilja lära ut en sån religion, som så aktivt fördömer ens eget liv?
    Och alla som gifter sig och skiljer sig och gifter sig kyrkligt igen - vet ni inte om att ni är gifta för evigt inför gud och att det första äktenskapet gäller livet ut?

    Kom över till den sekulariserade sidan istället. Då får ni porrsurfa hur mycket ni vill! Och t.o.m. titta på bögporr!

  • Anonym
    Äldre 28 Jul 16:42
    #34
    Anonym (Det svarta fåret) skrev 2010-07-28 16:31:36 följande:
    Intressant.
    Många klarar ett "religiöst" förbud och mår bättre av det, men inte alla. Istället för att bejaka sin sexualitet (inom äktenskapet) kan det bubbla så mycket inom dem att det exploderar på fel håll...
    Ja det tror jag också - att man och kvinna ska njuta av varanndra står väl i bibeln - att sex skulle exkluders explicit har jag dock inte hört.
  • Anonym
    Äldre 28 Jul 16:46
    #35
    Anonym skrev 2010-07-28 16:42:35 följande:
    Ja det tror jag också - att man och kvinna ska njuta av varanndra står väl i bibeln - att sex skulle exkluders explicit har jag dock inte hört.
    Det står väl i bibeln att man inte ska ha sex i annat än barnalstrande syfte. Och onani är ju helt förbjudet (Onan blev ju dödad av gud pga sin självbefläckelse).
  • Anonym
    Äldre 29 Jul 22:31
    #56

    Till TS:

    Jag är kristen och min första reaktion är hur du verkar ha fastnat i ett skuldtänkande där du upplever att dina handlingar är syndiga eller otillåtna. De levnadsregler vi förväntas leva efter enligt den kristna läran är inte i första hand till för att blidka en avlägsen gud, utan för att de ska få oss och våra medmänniskor att må bättre. Gud blir nog inte arg för att du och din man blir upphetsade av porr, däremot kan det finnas andra aspekter man ska tänka på.

    Du nämner porrindustrin, många hävdar att porrindustrin är kvinnoförnedrande, att kvinnor säljer sina kroppar och skadar sig själva både fysiskt och mentalt. Många mår dåligt eller tar kanske droger för att orka med sitt "yrke", det man som kristen (eller ateist för den delen) måste fråga sig är då, vill jag verkligen stödja det här?

    Det finns, som flera andra varit inne på, många äkta par som filmat sig själva när de har sex. Jag tycker personligen, och jag vet att väldigt många håller med, att amatör porr är långt mycket mer upphetsande än någon stel industriproduktion med silikonopererade, påtända skådespelare. Kanske det vore något för dig och din man? Eller varför inte spela in sin egen porr, det har jag och min flickvän provat (ännu inte gifta) och det är något alldeles speciellt med att se sig själv och sin partner ha sex på film.

  • Anonym
    Äldre 9 Oct 19:23

    Jag är kristen och tycker att det är fel att titta på porr. Men ska samtidigt säga att jag själv så sent som igår kollade.

    Anlednignen till att jag tycker att det är fel är att jag anser att sexuella aktiviteter hör hemma i äktenskapet och är ett sätt att göra mej och min fru till ett. Jag tror att Gud vill att vi ska njuta av sex och jag tror att det allra bästa för oss som kristna vore att vänta med all sex tills vi har hittat den vi vill dela resten av livet med.

    Givetvis vet jag att äktenskap kan spricka, att men har sex utan att villa dela livet med någon och att det blir fel ibland men jag önskar att ha min egen strävan inriktad på detta.

  • Anonym
    Äldre 9 Oct 21:31

    Ja du får gärna kalla det dubbelmoral. Själv så ser jag det som så att jag har en moral och mål som jag strävar emot men klarar inte alltid av att leva upp till mina egna mål tyvärr.
     Att jag är kristen gör mej inte till nån övermänniska som aldrig gör fel men jag har JEsus som min ledstjärna, den jag vill efterlikna. Ibland klarar jag det bättre än vid andra tillfällen. Men målet kan ändå vara bestämt

Svar på tråden Ni som är KRISTNA, hur ser ni på PORR?