Forum Sex & Sånt - Sex & samlevnad
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Ni som är KRISTNA, hur ser ni på PORR?

  Tis 27 jul 2010 22:39 Läst 39531 gånger Totalt 189 svar
  Anonym (Det svarta fåret)
  Visa endast
  Tis 27 jul 2010 22:39

  Är en kristen mamma, gift sedan flera år tillbaka. Vi har ett underbart äktenskap och gillar sex.
  Vi tittar på porr tillsammans ibland, inte enskilt, men tillsammans. Visst, nätet är fullt av skit, verkligen fullt, djävulen härjar fritt... men det går ju att välja vad man tittar på, t.ex. par som har sex och verkar älska varandra.

  När vi någon gång nämnt något om detta till kristna vänner har vi märkt att de reagerar negativt och vi har inte pratat så mycket mer om saken. För såklart är vår åsikt den att porrindustrin är ond och fel i grund och botten. Vi vill ju inte heller uppmuntra någon att ta del av den världen.

  I Bibeln står "Var och en som med begär ser på en kvinna har redan begått äktenskapsbrott med henne i sitt hjärta" men inte har vi ju begär efter människorna på skärmen, det är ju handlingen som är upphetsande, och det är ju vi som har sex tillsammans. Men ändå är det inte lätt att veta hur man skall tänka. Porr=synd, det är man ju lärd. Vi tycker ändå det är kul att titta, har inte så dåligt samvete men kanske man helt borde lägga av.

  Porr är ju inte så ofta ämnet för predikan så det blir inte så ofta disussion om saken, skulle vara intressant att höra andra troende människors tankar om detta, sådana som verkligen tror att Bibeln är Guds ord och vill följa det som står där. Hör du inte till den gruppen så undanber jag mig kommentarer.

 • Anonym (Det svarta fåret) Trådstartaren
  Visa endast
  Ons 28 jul 2010 09:22 #11

  Tänker att det som kan vara "skadligt" (dra en mera bort från Gud) för en person så behöver inte vara det för en annan.


  Completorium skrev 2010-07-28 00:45:27 följande:
  Jag umgås rätt mycket med folk aktiva inom framför allt Svenska kyrkan, och där tycker jag nog att rätt många är fördomsfria och inte har nåt emot porr rent generellt, däremot reflekteras det mycket kring porr som en kvinnoförtryckande företeelse. Jag vet att många av mina troende vänner ser på porrfilm, men de väljer noga vad för slags porr de ser på. De jag känner som är frikyrkliga är oftare mer negativa till porr. Men de ser ju också ner på dem inom Svenska kyrkan som de inte betraktar som "riktiga" kristna...
  Jag hör nog till den gruppen som inte är så förtjust i svenska kyrkan, är dock inte frikyrklig heller. Inte ser jag ner på människorna inom Svenska kyrkan men anser att kyrkan, instutionen, tenderar till att försöka vara så liberal och lik "världen" som möjligt. Då tappar man hela den andliga dimensionen och poängen, försöker man vara människor till lags och slutar läsa vad som står i bibeln (förutom just det att man skall älska sin nästa som sig själv, vilket är rätt och riktigt men resten som står där verkar man strunta i, som att fly otutk osv....) kan man lika gärna lägga ner kyrkan och spela teater där istället. Fast off topic, detta är nu en helt annan sak...
 • Ons 28 jul 2010 09:55 #12
  Anonym (Det svarta fåret) skrev 2010-07-28 09:22:08 följande:
  Tänker att det som kan vara "skadligt" (dra en mera bort från Gud) för en person så behöver inte vara det för en annan.
  Du får väl tänka på er egen situation? Känner du att porren är skadligt för ditt och makens kristna liv? Isåfall lägger ni av med det. Är det inte skadligt så är det väl itne heller nån big deal.
 • Anonym (porrt­itande­..)
  Visa endast
  Ons 28 jul 2010 10:38 #13

  Bland mina vänner tror jag att de politiskt intresserade kvinnorna är störst motståndare till porr.. Speciellt de som är aktiva på vänsterkanten. För mig som iaf ser mig själv som kristen så sk "vanlig" porr har jag inget emot. Eftersom frun inte har något emot (tittar gärna själv) att jag ser på porrfilm då och då så ser jag det inte som negativt för vårt äktenskap, snarare tvärtom!

 • Ons 28 jul 2010 10:52 #14

  Min åsikt ligger nog ungefär där att det inte är något större fel på själva tittandet, om det inte blir ett osunt beteende. Precis som det kan bli med mat, träning, shoping, you name it... står ju någonstans i nya att allt är tillåtet men allt är inte nyttigt, och när jesus får frågan om vad man ska göra för att komma till himlen (tror jag att det är, grymt rostiga bibelkunskaper tyvärr...) så svarar han att det viktigaste budet är att älska gud av hela sitt hjärta/själ/förstånd, och att det andra är att älska sin nästa som sig själv. om man håller de två i huvudet tror jag det räcker långt. det gör ju också att det kan vara ok i vissa lägen och inte i andra.

  däremot är jag inte särskilt förtjust i porrindustrin som sådan, och då kommer ju frågan om man ska bojkotta det därför (hur blir det då med tex kläder och matvaror som inte är tillverkade på ett schysst sätt?) eller om det räcker med att man håller sig till ett beteende som inte är direkt skadligt för sig och sina närmaste.

  en vidareutveckling av frågan som jag funderade på ganska nyligen är hur man i den kristna världen ser på tecknad och skriven erotik - den innehåller ju bara fiktiva karaktärer...

 • Anonym (Det svarta fåret) Trådstartaren
  Visa endast
  Ons 28 jul 2010 10:55 #15

  Nej, jag tycker inte vårt porrtittande känns skadligt, faktiskt tvärtom här också. Trots det så kan man känna sig lite som det svarta fåret i församlingen fast det är kanske många som tittar men inte vågar prata om det.

 • Anonym (Det svarta fåret) Trådstartaren
  Visa endast
  Ons 28 jul 2010 11:01 #16

  Joe: håller helt med i ditt resonemang. Tror helt klart att det är vettigt att begränsa sig med porrtittandet, på samma sätt som man borde äta choklad helst bara på helger och inte varje dag...

  Tecknad erotik, det har jag inte bekantat mig desto närmare med, känns ju på ett sätt lite "mildare" då det inte handlar om verkliga personer, noveller samma sak. Där som med porr är det säkert måtta med allt, ifall det ändå sätter igång fantasin och gör att sexet i äktenskapet blir bättre, så länge man håller sig till sin partner så, tja då tycker jag väl att det är helt ok. Men ändå är man lite, lite osäker...

 • Ons 28 jul 2010 11:15 #17
  Anonym (Det svarta fåret) skrev 2010-07-28 10:55:12 följande:
  Nej, jag tycker inte vårt porrtittande känns skadligt, faktiskt tvärtom här också. Trots det så kan man känna sig lite som det svarta fåret i församlingen fast det är kanske många som tittar men inte vågar prata om det.
  Du behöver ju inte diskutera sånna privata saker med de andra i församlingen De bör inte lägga sig i ert porrtittande, lika lite som de bör lägga sig i ifall ni har analsex, oralsex m.m. Tycker att dessa saker ligger på samma nivå, det är nått mellan dig och din make.
 • Anonym (Det svarta fåret) Trådstartaren
  Visa endast
  Ons 28 jul 2010 11:31 #18
  Anonym skrev 2010-07-28 11:15:58 följande:
  Du behöver ju inte diskutera sånna privata saker med de andra i församlingen De bör inte lägga sig i ert porrtittande, lika lite som de bör lägga sig i ifall ni har analsex, oralsex m.m. Tycker att dessa saker ligger på samma nivå, det är nått mellan dig och din make.
  Håller med. För privata sexdiskussioner behöver man ju inte ha. Tycker bara att det är så tabu med allt vad sex heter så en allmän mer öppen diskussion skulle vara intressant. Vad exakt vi gör i sängen behöver ingen veta, inte heller att just vi ser på porr. Men porr som fenomen, man har det bara så intutat i sig att det är fel. Hittills har ju ingen hoppat på en med bibelord om att vi hamnar i helvetet så fast de som har en sådan åsikt kanske inte befinner sig på FL.
 • Anonym (*)
  Visa endast
  Ons 28 jul 2010 11:42 #19

  För att enkelt svara på din fråga TS, så tycker jag personligen att porr är fel! Just om man är kristen då alltså! Är troende, och har ett par gånger kikat snabbt på porr, men fått dåligt samvete efteråt, så för mig är det fel! Var och en med sitt anser jag, men själv vill jag inte ha något alls med porr att göra.
  Sen tycker jag i och för sig att onani är fel det också, just för att jag bara vill vara med min man, och det händer ju ibland om man onanerar att man tänker på andra än just den man är gift med; alltså att man med begär ser på/fantiserar om någon annan. Däremot, om jag och min man har sex tillsammans och onanerar då känns det bättre, för då är vi ju liksom "ett" hursomhelst...! Vet inte om du förstår hur jag menar, har svårt att sätta ord på mina funderingar, men...

 • Anonym (Det svarta fåret) Trådstartaren
  Visa endast
  Ons 28 jul 2010 11:59 #20

  Anonym (*), visst förstår jag hur du tänker!
  Så länge onani inte på något sätt tar överhanden i ens liv ser jag inget fel i det så länge man inte helt tänker på en helt verklig person som man då inte är gift med. Det där är ju alltid en tolkningsfråga men en fantasibild är ju just en fantasi som man ändå inte kan ha begär till i verkligheten, heh, inte är jag bättre att få till någon förklaring här inte!
  Men det är nog upp till var och en det där, man vet nog med sig själv på ett ungefär var gränserna går men ibland känns det luddigt.

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll