• Äldre 29 Aug 12:13
    339813 visningar
    9916 svar
    9916
    339813

    HEJA SD!

    Mälaröbo skrev 2010-08-29 12:07:42 följande:
    Jag tycker att var och en får rösta på vad man vill, men man kan nog inte kalla sig insatt i politik förrän man läst på om lite fler än ETT parti....
    Röstar man blått får man en högerstämpel, röstar man rött får man en vänster/kommuniststämpel och röstar man på SD får man en rasiststämpel.
    När det gäller de flesta partier går man tillbaka i deras historia och stämplar därefter.
    Allas våra hjärnor har ett behov av att generalisera och förenkla.
    Vad många inte begriper är att samhället har förändrats på många sätt under åren och därför fungerar inte alltid gamla resonemang. Själv röstar jag borgerligt men får höra av vänsteranhängare att Ådalen kommer att upprepas, vilket naturligtvis är rent nys. Om alliansen får fortsätta kommer inte arbetare att mejas ned på gatorna med maskingevär, det borde den mest fanatiske socialist inse. Sedan kan man ej heller jämföra en vanlig löntagare idag med en för 80 år sedan när det gäller förhållanden, ekonomi och rättigheter.
  • Äldre 29 Aug 12:19
    #7
    ananda74 skrev 2010-08-29 12:17:02 följande:
    Om man dessutom jämför alliansen med motsvarande högerpartier runt om i hela världen så inser man snabbt att alliansens politik är ren vänsterpolitik (långt till vänster om den som demokraterna driver i USA).
    Alldelses korrekt, om jag får vara kontroversiell måste jag säga att svensken har det jävligt bra i jämförelse med de flesta andra länder, vi är helt enkelt bortskämda.
  • Äldre 29 Aug 12:54
    #9
    Rynkigutanpåslätinuti skrev 2010-08-29 12:25:15 följande:
    Jag skulle tro att svenskarna själva jobbat sig till det vi har. Just nu har vi det såhär i jämförelse med andra. Förr har det varit annorlund och så kommer det att bli. Ingenting är statiskt. Däremot har svenskarna inte fått något gratis. Har aldrig varit så och kommer aldrig att bli.  Skärp dig nu för du är smartare än att kläcka ur dig sånt.
    Jag förstår inte vad du menar. Har medelsvensken det sämre än norrmannen,dansken eller finnen? Vårt trygghetssystem är trots smärre neddragningar fortfarande bland de bästa i världen. Jag har aldrig sagt att svenskarna inte jobbat sig till det samhälle vi har idag men det var förra generationen som la grunden, däremot står jag fast vid att vi är bortskämda.

    Titta bara på vilken nyhetssändning du vill. Så fort ett bidrag förblir fryst ett tag gällande beloppet eller om det höjs men inte så mycket som folk skulle vilja så ylas det om att de sätts på bar backe och snart måste leva i en Favela. Titta bara på inlägg på FL. Kan soc betala ditten och kan soc betala datten?, frågas det om. Globalt sett så finns det inte särskilt många länder där folk ens skulle ställa en del av frågorna och än mindre ha hopp om att det faktiskt skulle gå att få bidrag för vissa saker som det frågas om.

    Nej jag tycker inte att folk ska behöva svälta ihjäl på gatan men ja vi är bortskämda.
  • Äldre 30 Aug 21:39
    Adoniram skrev 2010-08-30 21:19:37 följande:
    Har du glömt Norrland???
    Har du glömt att fråga norrlänningarna hur de vill ha det eller tror du det är en avstjälpningsplats för allt som Östermalmsfolket vill ha utom synhåll?
  • Äldre 30 Aug 23:28
    Mysgosmys skrev 2010-08-30 23:27:39 följande:
    Ojoj, är det fördomar jag ser? 
    Lol
  • Äldre 31 Aug 11:51
    MammaG skrev 2010-08-31 11:46:16 följande:
    Mer pengar ska satsas på utbildning öht. Borde vara ett krav på alla att utbilda sig, inte bara invandrare. Kravet att de ska gå SFI finns redan.
    För att förenkla att få jobb oavsett vad man heter så ska den strukturella rasismen motverkas. Det ska inte vara möjligt att neka någon jobb för att den har ett utländksklingande namn. Enligt mig ska det heller inte vara möjligt att neka någon ett jobb för att han inte vill skaka hand. Jag anser att invandringen mycket väl kunde vara mer generös
    Det finns gott om folk som nekas jobb på lösare grunder än att man vägrar skaka hand, både invandrare och infödda svenskar. Vill man inte skaka hand så kan man inte vara särskilt intresserad av jobbet, man får helt enkelt anpassa sig. Det enda giltiga skälet till att vägra är medicinska (fysiologiska eller psykiska).
  • Äldre 31 Aug 13:54
    daddybear skrev 2010-08-31 12:05:50 följande:
    sen när blev handskakning ett kriterium för att få ett jobb? trodde det hade med kompetens att göra,men gud vad fel jag hade
    Och när den anställde måste skaka hand som en del av sina arbetsuppgifter? Du kan inte räkna med att få ett jobb som handlar om att möta människor ex. försäljare om du vägrar. Jag skulle inte anställa en som vägrar skaka hand om det ingick i arbetsuppgifterna.
  • Äldre 31 Aug 14:17
    daddybear skrev 2010-08-31 14:01:50 följande:
    det finns INGET jobb som har handskakning som ARBETSUPPGIFT!!!! du kan vara säljare best F*N du vill fortfarande inget krav att kunna skaka hand. och personen blir varken bättre eller sämre säljare för att han skakar hand,säger mer om klientelet.
    Är man säljare skakar man hand, är man inköpschef på ett företag skakar man hand med besökande säljare. Representerar man företaget utåt i en officiell situation oavsett position skakar man hand, allt annat ger ett ohyfsat och oseriöst intryck.
  • Äldre 31 Aug 14:44
    daddybear skrev 2010-08-31 14:25:24 följande:
    det är din ÅSIKT en jag inte håller med alls.absolut inget ohyffsat eller oseriöst med att säga tex jag skakar inte hand eller att det strider mot ens religion.det är svensk sed att man skakar hand visst men inte lag som du får det att verka,lite självdistans får du ha, det är i sverige man skakar hand i många andra länder gör man på andra sätt.inget är mer fel eller rätt bara annorlunda
    Nej det står inte uttryckligen i anställningskontraktet, däremot är det oseriöst och ohyfsat att vägra skaka hand i Sverige liksom i de flesta västländer särskilt i officiella sammanhang. Som företagare anställer man den som man efter intervju anser kan göra det bästa jobbet och tillföra verksamheten mest och det är inte bara ens rättighet utan också en skyldighet som chef om man bryr sig om företagets framtid.

    Anta att jag jobbar på Kalles Bil och säljer en ny V70 till ett par. När affären är klar skakar jag (vilket är kutym i sådana sammanhang) hand med mannen och önskar lycka till med bilen men jag vägrar att skaka hand med hans fru, hur fan skulle det se ut?

    Själv tycker jag det är obehagligt med höga höjder och har all förståelse för att en byggherre inte vill anlita mig. Nu sker långtifrån alla byggarbeten på höghus men det kan mycket väl uppstå en situation där jag måste upp i en hög byggnad. Byggherren bedriver ingen välgörenhet utan anställer den som kan arbeta både på marknivå och på tak, hur svårt är det konceptet att begripa?

    Till skillnad från invandraren som betraktade sig som diskriminerad accepterar jag att byggarbetare kanske inte är ett yrke för mig och att jag får göra karriär inom ett annat område.
  • Äldre 31 Aug 16:53

    Man är inte rasist för att man t.ex. säger att alla Iranier är våldsbenägna p.g.a. deras kultur. Säger jag att alla Iranier är våldsbenägna för att de har en gen som orsakar det eller att de har en gen som gör att de är mindre intelligenta är jag rasist.

    Säger jag att det beror på deras kultur och uppväxtmiljö är jag fördomsfull men inte rasist. Rasistiskt resonemang grundar sig på biologiska vanföreställningar eller gjorde det innan den egentliga betydelsen förvrängdes.

  • Äldre 31 Aug 16:56
    Dorian Ertymexx skrev 2010-08-31 16:46:22 följande:
    Nu är du bara löjlig. Dels för att du faktiskt motsäger SDs ideologi och valmanifest (där de menar att kvinnan ska stå i köket och inte vara ute och handlar bil) och dels för att du faktiskt omedvetet tagit upp ett problem som många kvinnor har med SVENSKA butiksförsäljare - nämligen att de ofta vänder sig till deras MÄN (vare sig de faktiskt är deras partners, vän, bror eller någon annan manlig bekant) när det handlar om teknisk apparatur. En väninna blev skitsur eftersom det var hon som var den tekniska experten i hemmet, han var mest med som sällskap - men hur mycket hon än försökte ta plats så vände sig den SVENSKE försäljaren mot hennes karl.

    Så så mycket för dina teorier... skaka hand är skit i rutan jämfört med den sortens behandling!
    Så oturligt för dig min käre Dorian att jag inte alls är SD anhängare. Pröva söka jobb på ett ställe som har en policy gällande kundkontakt så skall du se att du kommer att få en reprimand första gången du vägrar skaka hand. Sedan känner jag många bil och teknikförsäljare, ingen stämmer in på din beskrivning. Är det månne fördomar mot en yrkesgrupp jag hör?
  • Äldre 31 Aug 17:45
    Dorian Ertymexx skrev 2010-08-31 17:42:23 följande:
    Jo, det är man. Rasism är att tro att folk är olika. Oavsett om det beror på kultur, etnicitet, gener, raser, skallform eller något annat lika banalt.
    Nej det är det inte, du talar om den nya definitionen.
  • Äldre 1 Sep 15:54
    Dorian Ertymexx skrev 2010-08-31 17:59:57 följande:
    Japp. Ny rasism, ny definition. Men visst, om du trivs bättre med "kulturalism" så funkar det också. Men betydelsen är ändå densamma - att en person har ogrundade och banala fördomar om folk som inte är födda inom samma arbiträra geografiska territorium, eller är ättling till personer med sådan bakgrund.
    Nej det är den inte. Smaka på ordet R a s i s m...

    Själva ordet implicerar att teorin bygger på biologiska argument och bevekelsegrunder.
  • Äldre 1 Sep 22:00

    I Amerika kallar dom sig amerikaner oavsett om deras irländska föräldrar kom dit på 40-talet eller om de kom på ett slavskepp hundra år tidigare.

  • Äldre 1 Sep 22:07
    I Blackrose I skrev 2010-09-01 22:04:04 följande:
    Det är nog för att ALLA är invandrare där. Själva ordet Amerikan kunde lika gärna vara desamma som invandrare. Förstår du? Hade det funnits etniska amerikaner så hade nog irländaren kallat sig för irländare eller rent av varit tvungen att kalla sig för irländare.
    Indianerna är inte invandrare.
  • Äldre 1 Sep 23:44
    Dorian Ertymexx skrev 2010-09-01 23:31:30 följande:
    Ja, rasister vill gärna få det till det, så att de kan ägna sig åt sin kutturbaserade rasism i fred. Men tyvärr, du har fel. Rasism handlar om att göra skillnad på folk och folk, oavsett om man skyller på gener, memer eller födelseort.
    Skitsnack, det finns något som heter rasbiologi, ja det är en skenvetenskap men det är inte poängen utan det faktum att den använder biologiska argument.
  • Äldre 2 Sep 13:22
    Dorian Ertymexx skrev 2010-09-02 00:36:36 följande:
    Så var det förut ja. Men saker förändras vet du. Även ords innebörd. Häng med i tiderna.
    Nej det tänker jag inte göra, ordets innebörd är detsamma som det alltid varit, använder man det i den mening du gör så får man erkänna att man har fel eller också hitta på ett nytt ord som är en mer korrekt beskrivning.
  • Äldre 2 Sep 17:38
    Dorian Ertymexx skrev 2010-09-02 16:41:19 följande:
    Historielöshet är sorgligt, men att på fullaste allvar mena att ord alltid betytt samma sak är... ja, jag har inte ord för det. Vet du vad ordet etymologi betyder? Tror du att vikingarna pratade på precis samma sätt som du, med samma ord och allt?
    Så du menar att Ras i Rasism är inkorrekt? Det du kallar rasism kallar jag främlingsfientlighet, det övergår inte till rasism förrän jag blandar in biologiska argument för att stödja mina åsikter. Enligt din högst fövirrade definition är jag då rasist om jag är fientligt inställd till Norrmän pga. deras koftor.
  • Äldre 2 Sep 20:25
    Dorian Ertymexx skrev 2010-09-02 20:09:12 följande:
    Och så tar vi frågan (som aldrig får ett svar) igen: vad exakt är det som muslimerna har förändrat? Har de tagit bort julafton? Ändrat den (inofficiella) nationalsången till "Habibi? Tvingat på kvinnor burka? Vad exakt är den stora förändringen som ni konstant pratar om? För jag har bott här sedan sjuttiotalet, och vet du, jag ser ingen större skillnad på svenska seder, annat än de som ändrats via USA, främst då att allhelgona blivit Halloween, och att Alla hjärtans dag blivit litet mer likt jänkarnas Valentine's day. Men mig veterligen är inte jänkare muslimer va...
    En del är det.
  • Äldre 2 Sep 21:19
    Dorian Ertymexx skrev 2010-09-02 21:00:41 följande:
    Fel. Rasism är en inställning. Att det tidigare baserades på rasbiologiska idéer, och idag på kultur och etnicitet ändrar inte faktum. Rasist är man om man anser att det är skillnad på folk och folk. Men visst, jag kan kalla dig kulturrasist, eller kulturalist om du föredrar det... andemeningen är densamma.
    Nej det är den inte eftersom orsaken till fientligheten gentemot vissa grupper baseras på helt olika bevekelsegrunder, därför kommer den då att ta sig olika uttryck beroende på var man står.
Svar på tråden HEJA SD!