Mumwannabe79 skrev 2012-12-01 10:33:02 följande:
Hej tjejer!
Jag är nu i v. 27

efter IVF. Har mått/mår dåligt av flera olika gravidkrämpor

, fick häromdagen veta att jag har brist på vitamin B12. För min del kan det vara ärftligt då min pappa måste äta B12-tabletter sedan många år. Men det kan även spela roll att jag tagit mycket preparat mot halsbränna sedan jag blev gravid. Fick även avsmak för mjölkprodukter första månaderna, kött har jag inte ätit sedan jag gick i gymnasiet (äter kyckling och fisk). När man är gravid går det åt mycket B12, folsyra och järn för blodkroppsbildning.
Så tänk dig för Lavinia (och ni andra) så du inte får B12-brist. Lycka till med IVF!
Mum:Tack för din omtanke med B12. Har absolut haft det i åtanke men kommit fram till att det inte är någon fara. Anledningen är att när jag läste kursen i näringslära i min utbildning (i och för sig för 11 år sedan) fick vi registrera exakt vad vi åt i fyra dagar och mata in det i ett program (bland det roligaste jag gjort faktiskt

). Jag minns då att B12 nivån jag hade var skyhög. Eftersom jag nu inte är vegan, eller ens vegetarian, och äter såväl fisk, kyckling och ägg (minst ett ägg varannan dag eftersom det ingår i akupunktörens rekommenderade frukost. Jag är grymt trött på ägg för tillfället...) och lite ost och även leverpastej, så är jag inte orolig för detta utan mer för järnet i så fall (kör en "blodpuddingkur" i veckan

). Minns också att B12 och folsyra hade någon koppling men jag är nog kanske en av få som egentligen inte skulle behöva äta folsyratabletterna pga att jag äter så mycket broccoli, grönkål, brysselkål och spenat. Men... det gör jag i alla fall plus D-vitamin. Men blir jag gravid så får jag ta mig en funderare till
Hoppas du slipper krämporna snart men bra att de upptäckte vad som var felet med B12.