• Anonym (Livrä­dd!)
    Äldre 6 Sep 09:49
    17975 visningar
    24 svar
    24
    17975

    Hur våga prata inför en grupp??

    Var kan man vända sig för att kunna lära sig prata inför en grupp?

    Jag har lyckats undvika detta hela min utbildning (anmält mig sjuk vid redovisningar osv.) men nu är det ohållbart. Jag måste göra en muntlig presentation tillsammans med en klasskompis i ca 15 minuter för att bli godkänd och få min examen. Men jag vågar inte. Jjag är villig att hugga av min ena arm för att slippa.

    Jag har kollat med mitt universitet och dom ska börja en "våga tala" kurs i vår men då är det för sent (ska hålla presentationen i december).

    Någon som vet var jag kan vända mig? Jag sökte på nätet o hittade kurser som var väldigt dyra (över 10000:- och dom pengarna har jag inte riktigt som student).

    Det känns redan nu som om denna höst kommer bli hemsk då jag redan nu mår dåligt för vad som ska komma i december.

  • Svar på tråden Hur våga prata inför en grupp??
  • Anonym (Livrä­dd!) Trådstartaren
    Äldre 6 Sep 10:08
    #3

    Det är inte så lätt som att bara titta ner i pappret.... Jag skulle inte få fram ett ord. Jag skulle troligen inte ens ta mig fram till katedern utan att bli buren.

    Jag har jobbat i 15 år innan jag satte mig i skolbänken igen och jag har undvikit framföranden i jobbet. Jag vet att jag pga detta handikapp missat avancemang i jobbet men det har jag tagit utan problem, bara jag sluppit stå framför grupp. På mitt senaste arbete skulle jag göra en liten grej framför 5-6 personer men min chef förstod inte min oro förrän jag sa upp mig för att slippa (han godtog dock inte min ursäkt utan lät mig slippa framförandet).

  • Anonym (Livrä­dd!) Trådstartaren
    Äldre 6 Sep 15:20
    #11

    Tack för era svar. Skönt att känna att man inte är ensam men samtidigt tragiskt att det är fler som mår så dåligt av att prata framför människor. Vad är det egentligen som är så farligt? Det är ju just det, jag vet att det inte är farligt och det värsta som kan hända är att jag blir högröd i ansiktet, stammar och hjärtat hoppar ur kroppen. Men tyvärr tycker inte min hjärna och hjärta samma sak. Jag vet i skallen att det inte är farligt men i hjärtat känns det som om det inte finns någonting värr i hela världen....

    Jag hittade klubben "toastmaster" och såg att man kan komma dit som gäst. Tror jag ska prova det till att börja med, och ringa vårdcentralen. Och kanske försöka hålla en föreläsning för katten som minimamma skrev :)

    Tack alla

Svar på tråden Hur våga prata inför en grupp??