• studen­tbrutt­an29
    Äldre 6 Sep 12:40
    17984 visningar
    24 svar
    24
    17984

    Hur våga prata inför en grupp??

    Jag vet vad du pratar om TS, jag har gjort likadant som du. Vabbat, sjukanmält mig, inte kunnat..alla ursäkter som går har jag haft.
    Jag blir röd, svettas fruktansvärt okontrollerat (det rinner i hela ansiktet så det ser ut som om jag doppat huvvet i en hink med vatten), röstet skakar, jag får total blackout och det spelar ingen roll om jag har papper med hela texten på eller bara stödord. Det blir inte heller bättre av att man vet folk pratar om en efteråt, eller förstör för resterande i gruppen.

    Ta kontakt med någon, det kan t.om. vara vårdcentralen. Det finns hjälp att få TS.


     


     

  • studen­tbrutt­an29
    Äldre 6 Sep 16:32
    #12
    Anonym (Livrädd!) skrev 2010-09-06 15:20:00 följande:
    Tack för era svar. Skönt att känna att man inte är ensam men samtidigt tragiskt att det är fler som mår så dåligt av att prata framför människor. Vad är det egentligen som är så farligt? Det är ju just det, jag vet att det inte är farligt och det värsta som kan hända är att jag blir högröd i ansiktet, stammar och hjärtat hoppar ur kroppen. Men tyvärr tycker inte min hjärna och hjärta samma sak. Jag vet i skallen att det inte är farligt men i hjärtat känns det som om det inte finns någonting värr i hela världen....

    Jag hittade klubben "toastmaster" och såg att man kan komma dit som gäst. Tror jag ska prova det till att börja med, och ringa vårdcentralen. Och kanske försöka hålla en föreläsning för katten som minimamma skrev :)

    Tack alla
    Jag fick förslaget att stå framför en spegel också, testa det och se dig själv i ögonen tills du kan föredraget utantill utan nåt papper..du kan också spela in dig själv t.ex. på din telesvarare om du inte har någon inspelare. Filma dig själv om du har kamera, det gjorde jag o det var läskigt. Kolla också om du faktiskt kan lämna in dig själv på band som någon annan kan spela upp. Då hinner du fixa o trixa inför det.
Svar på tråden Hur våga prata inför en grupp??