Inlägg från: lavender |Visa alla inlägg
  • lavender

    Väntan för och efter MKP/FVP - kom in här!

    Jag gjorde moderkaksprov i måndags pga höga siffror på KUB:en.

    Det var en nervös väntan innan provet och är en nu en minst lika nervös väntan på provsvar, så nu undrar jag om det finns fler därute så vi kan vänta och tillsammans?

  • Svar på tråden Väntan för och efter MKP/FVP - kom in här!
  • lavender

    Hej alla - jag håller tummarna för er! Idag kom det där efterlängtade kuvertet på posten med beskedet att allt var normalt! Väntan har verkligen varit gräslig, ända sen vi fick våra dåliga KUB-siffror förra onsdagen har jag liksom satt hela graviditeten på vänt, har inte velat tänka på den. Nu ska jag försöka hitta tillbaka till den där glädjen jag kände över graviditeten och det kommande syskonet igen!

    Vi gjorde snabbanalysen eftersom det var KUB-siffrorna som spökade för oss. Jag tyckte det mesta magonda försvann efter ett dygn men det känds lite ömt i någon dag till. Fick en blödning dagen efteråt som jag var in och kollade, det var fullt ös på pyret därinne och gott om fostervatten, men moderkakan hade en blödning på stickstället som tydligen inte var något att oroa sig för. Och det är ungefär så det känns nu, ett litet blåmärke på utsidan av magen och ett därinne.

    Mrs West och TinaLill - jag håller tummar och tår för er!

  • lavender

    Vi fick en kod så vi kunde kolla på nätet om vi ville. ...och vi ville! Vi är såna där nyfikna typer...

    Ja, det är verkligen dubbel oro - oro för svaret och oro för att något ska ha gått fel i samband med provtagningen (hemska tanke). Jag höll på att få spel när jag började blöda så jag förstår er oro Mrs West och Mars, man letar ju tecken på att allt ska vara bra och kanske lika mkt tecken på att ngt gått snett.  Vad jag förstått så så har dock risken för mf minskat ordentligt de senaste åren och är mkt ovanliga, även om man blöder/läcker fv.

  • lavender

    Mars - skönt att det känns ok nu. Westen - bara vila och ta det lugnt, hoppas det lugnar sig!


    Millan, så jobbigt för er. Håller tummarna för lyckligt slut.

  • lavender

    Anela, vi fick en kod i brevet som vi sen kunde knappa in på labbets hemsida för att se kön. Kanske varierar det mellan landsting/laboratorierna hur man gör, vårt prov analyserades på Karolinska.

    Jag var också hemskt nervös inför provet, men tänk så här: själva provet tar ungefär en halv minut, max. På den tiden hinner man ta ca 4 djupa andetag. Sen är det klart. Fokusera på de andetagen, ingenting annat. Lycka till!

Svar på tråden Väntan för och efter MKP/FVP - kom in här!