• AnnaLo­vis
    Äldre 7 Feb 10:35
    11930 visningar
    21 svar
    21
    11930

    Förhöjt prolaktin - nån mer???!

    Hej alla!

    Jag har precis fått reda på att jag har ett hypofysadenom, sk. "mikroadenom" på hypofysen. 3mm i storlek. Sökte först till VC för att det kommer mjölk ur mina bröst och haft otroliga problem med svullnad och spänningar, vilket det gjort under en längre tid men tänkte att det säkert inte är något. Mitt humör och mina hormoner känns uppochner.  Prolaktinvärde togs på mig och jag låg på 74, man ska ligga på 20, om det säger er något... En MR gjordes och det konstaterades en liten tumör.. Kändes som att min värld rasade samman just där och då.

    Jag har precis landat lite i det här...Jag och min sambo vill så gärna försöka att bli gravida. Har ju läst att det kan bli svårt just med höjt prolaktinvärde. Har ännu inte fått någon medicin, ska på fortsatt utredning inom 3 månader för att kolla medicin, blodvärden etc. Är det någon som vill dela med sig lite av sin historia?? Tips, råd tas emot tacksamt  Solig  Är ju helt ny inom det här och det kan ta ett tag som sagt innan min utredning sätter igång.

  • AnnaLo­vis
    Äldre 5 Aug 21:12
    #9

    För mig har  det gått bra! Jag o sambon ska få en liten son i januari om allt går som väntat Glad
    Mitt värde måste gått ner väldigt fort med medicinen (Pravidel)

    Ska på lite extrakontroller i v. 28  för att kolla hur mina hormonvärden ligger. Fortsätter med medicinen efter amning!

    Lycka till

  • AnnaLo­vis
    Äldre 13 Oct 08:21
    #11
    Tuvalina skrev 2011-10-01 12:38:35 följande:
    Hej, jag äter också pravidel, försöker bli gravid. Bra att dina värden gick ned så snabbt! Hur stor dos per dag åt du?
    Jag åt 1/2 - 1 tablett varje kväll. I början gick det bara med en halv eftersom jag blev så snurrig på morgonen först. Håller tummarna för dig!
  • AnnaLo­vis
    Äldre 17 Oct 11:02
    #16
    Tröttimössan skrev 2011-10-13 09:17:01 följande:
    Tror ni vi behöver äta Pravidel hela livet?? Är det det enda som finns för att hålla "tumören" i schack? Kan den annars utvecklas till en dödligsjukdom??
    Det beror på hur stor din tumör är. Tänk på att tumör betyder "något som växer" och det handlar absolut inte om cancer eller något livsfarligt.  Men det är helt klart ett laddat ord! Operation är väl nödvändig om den skulle bli så stor så att den trycker på omkringliggande vävnad...men det är ovanligt!! Ca 1% av hypofysadenom kan utveckla spridning och bli "farlig" har jag för mig. Men 1% är verkligen ingenting.

    Kräv mer information av din läkare! Det är jobbigt att gå och oroa sig. Men jag lovar dig att sjukdomen är helt ofarlig.
  • AnnaLo­vis
    Äldre 18 Oct 19:02
    #18

    Åh vad skönt att den inte var större, min är ca 3 mm så det är ju heller ingenting. Ganska häftigt att dom ens kan se dom på MR. Men jag vet, det låter ju så hemskt när man läser. Ja dom kommer göra uppföljning på dig , kan dröja några år emellan har jag hört. Jag har bara vart på MR en gång men ska tillbaks efter jag fött och ammat klart lilla bebisen.

    Kram!

Svar på tråden Förhöjt prolaktin - nån mer???!