• Äldre 16 Sep 10:26
    1640 visningar
    2 svar
    2
    1640

    Lika för alla

    undrar hur ni står i frågan om homosexuellas rättigheter.
    vill ni att homosexuella ska få gifta sig?
    vill ni tillåta adoption för homosexuella?
    vill ni att homosexuella ska få insimineras?

  • Svar på tråden Lika för alla
  • Kristd­emokra­terna
    Äldre 16 Sep 14:56
    #1

    Hej,

    Vi har bland annat varit drivande i att se till att förföljelse på grund av sexuell läggning ska räknas som asylskäl. Vi tycker att det är oerhört viktigt att homosexuella får det skydd de behöver när du utsätts för kränkningar och/eller förföljelse.

    Vi vill införa en civil samlevnadsbalk som ska vara könsneutral. Det innebär att man registrerar sin samlevnad hos statlig eller kommunal myndighet och att kyrkans vigselrätt tas bort. Vilken typ av välsignelseakt eller ceremoni man vill eller inte vill ha är sedan helt och hållet upp till kyrkan och de enskilda personerna, det ska inte staten lägga sig i.

    Vi har sagt nej till adoption för homosexuella för att vi tror att det är viktigt att man vid en adoption ersätter det som barnet har förlorat, vilket är en mamma och en pappa. Nu har det införts rätt till adoption för homnosexuella och vi får ju utvärdera det och se hur pass väl det fungerar. Liknande argumentation gäller angående insemination.

    Vänliga hälsningar,
    Kristdemokraterna

  • Äldre 17 Sep 21:51
    #2

    menar ni att det är viktigt med en mamma och en pappa till nån som inte har någon? att det sedan förekommer manliga/kvinnliga förebilder utöver föräldrar (morbror, farfar tex) är ju isf bara ett plus.

Svar på tråden Lika för alla