• Kattflickan

    Downs syndrom - Vi gjorde abort

    Dåligt av ert Landsting Victoria att ni inte fått mer information. Jag fick komma på ett återbesök och prata med överläkaren som tagit moderkaksprovet. Innan mailade jag henne en massa frågor. Jag tycker också att det är bra med det stöd vi kan ge varandra i den här tråden utan att ifrågasätta varandras motiv. Vi har fattat ett jobbigt beslut och varit med om en svår abort och behöver varandras stöd. 

    Märkligt Lindis att de gör på olika sätt i olika fall på Ackis? Men de gjorde först en snabbanalys på materialet från moderkakan? Och sen en långsammare analys? Jag har hört att de kan göra en långsammare analys om de inte hittar någon kromosomförändring i snabbanalysen där de bara tittar på trisomi 13, 18 och 21. Men för er tolkar jag det som att de tittar på era kromosomuppsättningar med den långsamma analysen.

    Hoppas att resultatet blir bra!

    Millan 

  • Kattflickan

    Grattis Limpan! Vilken alla hjärtans dags present! Du måste vara jättefertil!

    Nu ska här ätas romantisk middag med sambon!

    Millan 

  • Kattflickan

    Limpan: Den här gången ska det bara gå bra!

    Jag tycker jag känner av en del gravsymptom, men det gör jag ofta innan BIM (förra månaden var ett undantag), vi får väl se på fredag om det blir nåt plus!

    Millan 

  • Kattflickan

    Limpan, kan inte du fråga din läkare om den här tekniken med att analysera enbart moderns blod för att kunna se DS. Det ska kunna ersätta moderkaksprov och fostervattensprov. Men jag är inte säker på används i Sverige än.

    Nåt borde man väl kunna se i vecka 6? Jag är lite spänd inför testande imorgon.

    Millan 

  • Kattflickan

    Hej flickor!

    Jag fick ett svagt, men ändå tydligt positivt gravtest imorse!

    Jag vågar inte hoppas för mycket utan ska testa imorgon igen för att se om det blir starkare. Tur man  har många billiga gravtester! Det känns som om jag har mensvärk men jag hoppas det inte är ett tidigt missfall. 

    Millan 

  • Kattflickan

    Tack för alla grattis! 

    Jag känner mig jätteglad men samtidigt rädd och rädd för att vara för glad.

    Lindis: För mig tog det 3-4 veckor att sluta blöda och 6 veckor efter aborten kom mensen igång. Skönt att du har ägg kvar! Kanske tar det sig lättare nu efter att du varit gravid? Min syster är i 37e veckan och blev gravid med hjälp av IVF. Hon är 41 år. Jag håller tummarna för er! 

    Limpan: Jag har tänkt samma sak! Uppenbarligen är det "fult" att göra en abort om barnet har en skada, men inte om man tycker att det är fel tidpunkt i livet. Nu är jag iofs ingen abortmotståndare och tycker att det är upp till var och en att avgöra om de vill ha barn men det är lustigt att det ska vara ok för en del att göra abort men inte för andra!

    Jag är spänd på morgondagens test! Har inte riktigt samma symptom som förra gången, men det kan ju variera. 

    Millan

     

  • Kattflickan

    Min syster fick ut många ägg första ivf-omgången. Inget fastnade. Andra omgången så fastnade det vid första insättningen, litegrann, men slutade växa. Hon var förkrossad! Men nästa insättning som var med frysta ägg så fastnade ett och det är det som finns i hennes mage nu!  Det är kanske svårt att se något positivt nu, men om det så lätt fastnade första gången så kanske det gör det andra gången med!

    Mitt test var inte starkare idag, men heller inte svagare? Jag är på BIM idag, vad betyder det? Hur snabbt ska det bli starkare?

    Millan 

  • Kattflickan

    Jag kör med testlagrets stickor så därför kan man se en stegring. Men det kanske är så i början att halten fortfarande är så låg att även om den fördubblas varannan dag så syns det inte så mycket på färgskalan?

    Om nån vecka så kan jag kanske köpa ett digitalt med veckoindikator för att se om jag är i "rätt" vecka. Så länge man inte blöder så får man väl utgå ifrån att allt är ok!

    Det är lite svagt  men ändå tydligt! Som vanligt så är det väl bara att vänta och se!

    Millan 

  • Kattflickan

    Limpan: Det är ingen fara, jag har ju reflekterat över samma sak när det gäller aborter. 

    Jag tycker att mina bröst blivit lite ömmare och större idag. Det borde de väl inte bli om HCG nivån minskar?

    Lindis: Skönt att höra att dina tester var likadana i flera dar. 

    Den här väntan är frustrerande!

    Kram!

    Millan 

  • Kattflickan
    Hejsan,

    Nu har jag testat igen och idag var strecket starkare. Inte lika starkt som kontrollstrecket men betydligt starkare än igår! Så nu ska jag inte testa igen på nån vecka iallafall. Får lita på att om nåt går fel så börjar man blöda.

    Millan
Svar på tråden Downs syndrom - Vi gjorde abort