Inlägg från: Shoegal81 |Visa alla inlägg
  • Shoegal81

    Så det var NI som röstade på SD?

    För ungefär ett halvår sedan blev jag medlem i familjeliv och läste då en tråd om en tjej som ville att soc skulle betala för hennes möbler. Hon hade gjort en lång lista med möbler hon villa införskaffa och startade en tråd om huruvida hon skulle få det godkänt eller ej. Jag blev såklart mycket upprörd av att läsa något sådant och kommenterade att det så klart var fruktansvärt att tro att man kan utnyttja det svenska välfärdsamhället på det sättet. Fick då en varning av FL. Den här händelsen var en riktig ögonöppnare för mig, och var anledningen till att jag röstade på alliansen i söndags. 

    I dag på jobbet satt vi och pratade och kom fram till att det inte fanns någon som kände någon på vår arbetsplats som skulle kunna tänka sig att rösta på SD. Finner också på facebook att i stort sätt varenda statusuppdatering ger uttryck för hur fruktansvärt det är att något sådant här har kunnat ske i Sverige. Enligt statistiken så är det arbetslösa, unga, och LO anhängare som har röstat på SD. Jag nämnde incidenten ovan till min kollega och sa i förbifarten att på FL kan man förmodligen hitta en stor procentsats SD-anhängare. Han kom tillbaka efter lunch helt upprörd, han hade hittat i alla fall 4 trådar som handlar om hur folk tror att SD inte är rasister. Det är alltså av ren okunskap vi nu har ett rasistiskt parti med 20 mandat. 

    Jag blev illamående av att se SDs valvaka och lyssna på ett 20-tal vuxna män som sjöng på en hejaramsa som lätt skulle ha kunnat förväxlas med ett gäng stupfulla fotbollshulliganer. I stället för att sjunga "AIK" hade det intelligent bytt ut orden till "Jimmie Åkesson". Det är alltså det här vi har i riksdagen nu. Tack vare er. 

    Hur i helvete tänkte ni? Kanske tjejen som ville ha möbler ifrån soc tycker att hon förtjänar pengarna mer än en flykting från krig? Tack vare FL kommer jag i framtiden alltid rösta på alliansen. 

     

  • Svar på tråden Så det var NI som röstade på SD?
  • Shoegal81
    Snabelkaka skrev 2010-09-20 21:40:24 följande:
    Är det verkligen så hemskt att vissa är rasister då?
    Ja, jag tycker att det är hemskt. Det bottnar i att folk är rädda för det som är annorlunda. 
  • Shoegal81
    Obsessed Feelings skrev 2010-09-20 21:42:30 följande:
    Du kan ju inte BARA basera din politiska åsikt på något du läst här på FL??

    Om du gör det så är det otroligt naivt.
    Bidragstagarna och attityden på FL var nog den enskilt största orsaken till att jag röstade som jag gjorde. Jag var naiv innan och insåg inte vidden av hur vårat välfärdssamhälle missbrukas. 
  • Shoegal81
    lillkorpen skrev 2010-09-20 21:49:31 följande:
    Du röstade alltså på alliansen för att en tjej skrev på FL att hon ville få möbler av staten? Haha, förlåt men det är lite roligt. Speciellt när du sedan kritiserar andra för att göra oinformerade  val. 
    Se inlägg 11. 
  • Shoegal81
    lillkorpen skrev 2010-09-20 21:56:10 följande:
    Se TS. :P
    Skrattande 

    Se inlägg av galen bidragstagare som vill att soc ska betala för hennes heminredning.
  • Shoegal81
    Obsessed Feelings skrev 2010-09-20 21:57:06 följande:
    Hehe... Det är helt otroligt hur vissa tänker...

    Så för att du läst om hur kanske 1-3 personer här på FL missbrukar välfärden så kommer du rösta på Alliansen för evigt? Tror du då att ALLA som är bidragstagare i Sverige gör det?

    Hahaha! Det ÄR faktiskt ganska roligt, fast jag röstade rödgrönt...
    1-3 personer? Please. 
  • Shoegal81
    Miss Cee skrev 2010-09-20 21:57:05 följande:
    Med anledning av "allsångs-diskussionen"....

    I lördags kväll såg jag den utmärkta "Doktor Zhivago" på dvd. Jag grät stort mot slutet.

    Med bakgrund av min lördagskväll så kändes det extremt olustigt att höra sossarna sjunga Internationalen på valkvällen. Eftersom jag nyligen hört den på ryska som bakgrund till bilder av folkmord.

    Man kan tycka vad man vill om andras politiska åsikter, men att basera dem på vad som sjungs på partifesterna känns kanske inte riktigt rättvist, eller relevant alla gånger.
    Inga politiska åsikter har baserats på SD's allsång. Kändes bara inte så konstigt att just den hejaramsan låg närmast till hands. Blev illa till mods då jag fick bekräftat för mig att vilken sorts människor som står bakom SD's politik. 
  • Shoegal81
    xXMaLoXx skrev 2010-09-20 22:09:09 följande:
    Vilken sorts människor är det då?

    Jag röstar inte SD, men jag är väldigt nyfiken på hur alla verkar ha sån klar bild av just SD's politiker och väljare.
    Enligt VALU så är det främst arbetslösa, LO-anhängare, män, och ungdomar 18-26 år som har röstat på SD. 
  • Shoegal81
    Miss Cee skrev 2010-09-20 22:08:58 följande:
    Jag antar att du är medveten om att den hejarramsan från början kommer från en Boney M sång, och att i stort sett varenda fotbollslag eller annat lag använder den som "hejarramsa"?? Det är alltså inte AIK som "uppfunnit" den... varför det nu skulle vara extra hemskt isf.
    hahahaha, nä menade inte att uppröra några AIK fans. Du kan byta ut AIK till Hammarby eller Djurgården... eller Jimmie Åkesson.  Poängen var att det inte förvånar mig att SD's anhängare beter sig som ett gäng fulla fotbollshuliganer, det hela skulle vara otroligt lustigt om det inte var så att vi nu har ett främlingsfientligt parti med i riksdagen. 
  • Shoegal81
    Obsessed Feelings skrev 2010-09-20 22:18:56 följande:
    Men du måste ju tänka på att i Sverige bor det 9 miljoner. Utifrån det så är ett 20 tal (eller t.o.m mer) inte nån majoritet direkt.

    Är alla bidragstagare i Sverige utnyttjare av välfärden? Det glömde du att svara på.
    Nej självklart utnyttjar inte alla bidragstagare i Sverige välfärden, det är mycket viktigt att vi värnar om den. På senare år verkar det som om många tar den för given och utnyttjar systemet. En stor del av de som "hänger" på FL tillhör den gruppen. Innan jag kom i kontakt med FL visste jag inte hur pass vanligt det var, och hur folk tar för givet att soc ska betala för det ena efter det andra. 

    Moderaterna och alliansen har försökt att skärpa till detta utnyttjande, ibland har det gjort stora övertramp, och erkänt att de måste ta ett steg tillbaka för att ingen ska råka illa ut, men vi behöver värna om välfärden och se till att det inte missbrukas.  
  • Shoegal81
    xXMaLoXx skrev 2010-09-20 22:24:09 följande:
    Jag som fick för mig att SD vill införa hårdare represalier mot just huliganer.
    hahaha, det gör det hela lite roligare. (Även om situationen i sin helhet inte är ett dugg rolig).
  • Shoegal81
    2underbara skrev 2010-09-20 22:22:35 följande:
    Inte att jag är tillsammans med en icke svensk då, är inte det också lite skumt...?
    Jo, mycket skumt. 
  • Shoegal81
    Astarte skrev 2010-09-20 22:34:20 följande:
    Vad är det för brott du talar om nu?
    Skulle jag också vilja veta. Jag är inte särskilt insatt i Svenska lagsystemet, men det här låter som ett påhitt?
  • Shoegal81
    Obsessed Feelings skrev 2010-09-20 22:48:48 följande:
    Jag ska starta en omröstning för att se hur vanligt det är att folk här på FL är bidragstagare av någon form.

    Du har missat en poäng; Om du värnar om välfärden skulle du röstat rödgrönt, inte på Alliansen.
    Jag förstår hur du tänker, men det är inte samma sak att få människor att inte utnyttja välfärden som att värna om den.
    Vore intressant, men jag tror inte att alla skulle svara ärligt på den frågan. 

     
  • Shoegal81

    Jag har varit på jobbet hela dagen och inte haft tillgång till FL. Ser att massor av kommentarer har kommit in, och jag kan inte svara på alla. Efter att ha tittat igenom de flesta inläggen kan jag tyvärr konstatera att mina "fördomar" om FL's medlemmar har förstärkts. Det är helt klar här man ska hänga om man vill hitta de mest rabiata SD anhängarna. Kan också konstatera att de flesta här ändå inte vill ha ett främlingsfientligt parti med i riksdagen...skönt.

    Det som förvånar mig är att många av de som har röstat på SD här inne på fullt allvar tror att det är ett parti utan rasistiska värderingar. Vet inte riktigt vad jag ska säga om det... ni har missförstått? Blivit lurade? Mycket skrämmande.
    Sedan verkar det finnas en hel del som röstar på SD i protest mot de övriga partierna... det är så fruktansvärt onödigt, varför röstar ni inte blankt?

    Kan i alla fall glädjas åt att 94% av svenska folket ändå vill ha en riksdag utan ett främlingsfientligt parti.

Svar på tråden Så det var NI som röstade på SD?