Inlägg från: Lo Ammi |Visa alla inlägg
  • Lo Ammi

    Sverigedemokraterna - vad innebär det för våra familjer?

    Jag trodde in i det längsta att de inte skulle komma in i riksdagen och när jag till slut såg resultaten så grät jag. Jag är så besviken och ledsen. Något som jag inte vågat tänka förrän jag hade det svart på vitt är: hur påverkar detta (blivande) adoptivfamiljer? Vi har ju inte börjat vår process än och nu kommer tankar som "är det rätt att adoptera ett barn till ett land som kanske kommer bli alltmer främlingsfientligt?".

    Min rädsla är att SD kommer ha den effekten på vårt land - att rasism blir lite mer "rumsrent", lite mer ok. Och att vi alla sakta vänjer oss vid det.

    Någon som har funderat kring detta? Hur tänker ni?

  • Svar på tråden Sverigedemokraterna - vad innebär det för våra familjer?
  • Lo Ammi
    mor till två kina tjejer skrev 2010-09-21 10:29:19 följande:
    Partiet var förut emot utomeuropeiska adoptioner, men bytte ståndpunkt i frågan år 2002.

    I vår kommun vill SD göra något åt problemet med Asiaterna, Afrikanerna och Araberna. Men mannen som delade ut partiets lappar utanför vallokalen hos oss har inte jobbat på 20-år - han är sjukpensionär?!

    Jag blir så ledsen och upprörd, förtvivlad och arg. För när mina flickor rör sig utan sina föräldrar tänker en relativt stor grupp i vår kommun - Åk hem till ert land - FÖR det står inte skrivet på mina flickor att de är adopterade.

     
    Nej, och det är ju faktiskt så att även om deras seder och bruk och deras hemland är svenskt - så är de i deras ögon "utlänningar".  Jag har svårt att veta hur jag ska förhålla mig - å ena sidan kan jag tycka att adoptivbarn är mer "svenska" samtidigt vill jag ju inte hierarkisera NÅGON. Alla som är födda utomlands eller av utländska föräldrar ska ju ha samma rättigheter om/när de lever i vårt land, vare sig de adopterats till en "svensk" familj eller vuxit upp i en "invandrarfamilj".

    Hoppas ni förstår vad jag menar!
  • Lo Ammi
    Krickita skrev 2010-09-21 12:35:29 följande:
    Hej hej.

    Jag tror att vi bara skall strunta i dom! Ärligt talat, det är ju bara några hundratusen som röstat på dom. Resten av befolkningen verkar ju vara mycket emot SD. Att ens börja ta med dom i beräkningen när vi tar beslut om adoption, det är precis vad dom vill.

    Jag personligen tror att det kommer bli mycket interna strider i riksdagsgruppen, och att fasaden kommer krackelera. Makten kommer förblinda och Jimmie kommer inte kunna hålla ordning på sin grupp. Det är inte ett stort parti med brett folkligt stöd, det är ett missnöjesparti. Och missnöjesväljare är ombytliga! Om SD trots sin vågmästarroll inte får igenom några krav/gehör för "sina" frågor så kommer missnöjesväljarna glida iväg till nåt annat missnöjesparti nästa val. Extremisterna kommer tycka att SD är för mesiga.

    Ärligt talat, låt dom hållas. Jag tror att lite hederligt, hårt riksdagsarbete kommer ta udden av de där killarna. Och att de måste tillbringa mycket tid i liberala Stockholm kommer nog vara nyttigt, hehhheeee.

    Sitt still i båten, tat lugn ta en toy. Det är bara en fluga.
    Skönt att höra att det finns människor som tror att det är övergående. Jag själv är så rädd att detta ska bli ett permanent inslag i vår politik och att främlingsfientlighet ska bli lite mer accepterat för varje år som går. kolla hur det är i Danmark
  • Lo Ammi
    Thalis skrev 2010-09-21 15:30:51 följande:
    Hmm,alltså jag vill förstå vad du menar men ändå så måste jag fråga.
    Menar du att adopterade som har svenskar föräldrar är mer svenskar än min dotter som är adopterad men har en utländsk mamma? Och i sådana fall varför? Min dotter har två kulturer den svenska och den latinamerikanska, jag kan inte se hur detta bör vara henne till last.
    I detta fall menar jag bara utlandsadoptioner eftersom inhemska adoptioner är försvinnande få och oftast sker inom familj eller släkt. Eller vad menar du att SD har för politik kring inhemska adoptioner, det har dem väl inget emot eftersom de barnen är svenska i SD´s bemärkelse?

    Jag har aldrig sagt att detta bör vara henne till last, vi planerar att adoptera från ett afrikanskt land. Det jag reflerkterade över är hur politiken och i detta fall SD ska förhålla sig till adopterade barn. Ska dem räknas som "mer svenska" än barn som invandrat med sina familjer hit?

    Som du säkert kan läsa i min TS så är jag orolig över utvecklingen att SD kommit in iriksdagen - jag stöttar dem inte!
  • Lo Ammi
    Lo Ammi skrev 2010-09-21 15:48:32 följande:
    I detta fall menar jag bara utlandsadoptioner eftersom inhemska adoptioner är försvinnande få och oftast sker inom familj eller släkt. Eller vad menar du att SD har för politik kring inhemska adoptioner, det har dem väl inget emot eftersom de barnen är svenska i SD´s bemärkelse?

    Jag har aldrig sagt att detta bör vara henne till last, vi planerar att adoptera från ett afrikanskt land. Det jag reflerkterade över är hur politiken och i detta fall SD ska förhålla sig till adopterade barn. Ska dem räknas som "mer svenska" än barn som invandrat med sina familjer hit?

    Som du säkert kan läsa i min TS så är jag orolig över utvecklingen att SD kommit in iriksdagen - jag stöttar dem inte!
    Och anledningen till att jag överhuvudtaget tog upp det är att SD pratar mycket om att bevara svenska seder och svensk kultur och där skiljer sig nog ofta utlandsadopterade barn från barn som invandrar med sina föräldrar eftersom adoptivfamiljer (antar jag) lär sina barn svenska seder och bruk (vad det nu är för något?).

    Usch, nu känns det bara som om att jag gör det mer invecklat...
  • Lo Ammi
    Ethi skrev 2010-09-21 22:23:26 följande:
    Ärligt talat så skrämmer det mig väldigt mycket... Om man ser till ökningen från förr-förra valet till förra valet och till det här valet, så undrar man ju vart det kommer att stanna Kommer det att fortsätta i den här takten, stanna eller försvinna? Jag vågar inte tänka att människor med dessa åsikter alltid funnits ibland oss och därmed är det lugnt, för de blir ju uppenbarligen fler

    Jag tror inte att SD idag ser på våra barn som något annat annat än vanliga, svenska barn. Idag. Men får rasismen och nazismen ett större grepp om vårt land än de haft, så tror jag att våra barn i framtiden kommer att riskera att behandlas annorlunda av de som inte vet vilka de är, i alla fall... Vilket de redan nu kan riskera att göras men kanske inte i lika stor utsträckning. Man ser ju som tidigare sagts inte på dem på långt håll att de är adopterade..

    Dessutom undrar jag, med tanke på vad många adopterade barn som numera kommer som sn och det ökar ju dessutom, hur länge det dröjer innan det skulle kunna börja gruffas där om inte annat. Att vi tar hit andra länders problem och begär att vår medsvenskar ska betala för det. SD önskar ju t ex att "Obligatoriska tester gällande hiv samt tuberkulos och andra epidemiska farsoter vid ansökan om uppehållstillstånd i Sverige." Det borde väl gälla även adoptivbarn då... Bort med de (få) barn som kommer med HIV och TBC. Och vad räknas till "epidemiska farsoter"? Hepatit B? MRSA? Hur många ska vi plocka bort?

    Jag plockade igår bort en sverigedemokrat från min vänlista på facebook. En tjej jag gått i grundskolan med och jag inte kan tänka mig har det minsta emot mina barn. Men oavsett vilket så vägrar jag dela kort på det finaste jag har med en sverigedemokrat. Det skär i hjärtat att det blivit så här  Vart ska det sluta?! Vill vi ens veta det...
    Precis så resonerar jag med. Till nästa val kommer det vara liite mer socialt accepterat att rösta på SD = fler gör det. Och efterhand får dem alltmer inflytande - och "Svensson" vänjer sig och kanske slutar reagera.

    Igår hade en på SD´s kommunlista i Grästorp sagt att "de vill bevara den nordiska rasen". Vad f***n är det??? Är det ens tillåtet att uttala sig på det sättet?
Svar på tråden Sverigedemokraterna - vad innebär det för våra familjer?