• Anonym

    Kan man få utskrivet sömnmedecin till en bebis?

    Jag hoppas vid gud att ingen läkare skriver ut sömnmedel till en sån liten baby....herregud...

    Prata med BVC eller någon annan om hjälp!

  • Anonym

    De är nog inte din son som behöver hjälp, det är nog du som behöver få stöd/hjälp......

    jag har själv en son som vissa perioder vaknade mellan 20 o 30 ggr per natt, aldrig att jag tänkte en tanke på att ge honom sömnmedel....

    Tror du att barnet lider av de så måste du ju givetvis prata med bvc.

  • Anonym

    Kanske har ont i öronen. När bebis ligger ner så kanske det trycker så att det gör ont.

  • Anonym

    Det finns medicin ditt barn kan få, men jag tror han är för liten. Melatonin eller theralendroppar. MEN som sagt, jag tror han är för liten.

    Se till att din man sjukskriver sig så ni får sova i omgångar. Min son sov i en period 2-3 timmar per dygn. I flera veckors tid. Då han är ensam barn gick det okej för oss. Men när man är mitt inne i det så är det hemskt.
    Min son har provat en massa olika medicin för att få lugn i kroppen. Dessvärre är det en som har fungerat. Men det är inget som ni kommer få utskrivet. Min son har andra problem än bara sömnlöshet.

    Skippa bvc och kontakta barnkliniken istället! BVC är bara skit när det gäller detta problem.

  • Anonym

    Sover bebis varken dag eller natt? Hur orkar den lile/lilla då? Nån gång per dygn måste den ju sova?

  • Anonym

    Då är det ju någon som inte stämmer med bebis , kontakta en läkare på bvc för en undersökning , det kan ju ha medicinska orsaker .

    Du får väl hjälp av din man på helgerna hoppas jag ? 

  • Anonym

    Har du provat att lägga han på sidan ? Lider verkligen med dig. Min son på snart 5 mån är inne i en "vakna varje timme" period nu. men han somnar om efter 2min. Men hans första tand har börjat spricka igenom så där har jag mitt svar på min son. Han får givetvis alvedon men inte varje dag..

    Men inatt ska ha få en liten dos så han får sova.

    Bor du runt borås trakten så finns jag här för avlastning !

    Styrke kram till dig 

  • Anonym

    För det första måste pappan hoppa in och låta dig sova.
    För det andra så kanske ni ska ha barnet brevid er säng så att du slipper gå upp. Men jag skulle rekomendera aw eller en variant av den. Försök att inte springa in så fort barnet gråter, kan ju vara så att den bara drömmer....

  • Anonym

    Tycker det är hemskt att många pappor inte verkar ta något ansvar alls.

  • Anonym

    jag har samma problem, bara det är att min dotter är 11 månader. Har sovit 2 timmar som längst i sträck.
    Jag är så jävla trött, gråter jämt, ögonen somnar fast jag står och lagar mat. Jag känner att jag är nära en kollaps, men läkare säger att vissa barn är så. Bara att stå ut.
    Inte en enda tyst stund, inte på dagen och absolut inte på natten. När ska det sluta? När ska man få vila?
    Jag orkar inte mer. Hela famijlen är förstörd tack vare en bebis som skriker varenda minut som går att skrika på.

  • Anonym
    Justess skrev 2010-09-23 13:46:38 följande:
    Såg att du beställ de automatiska "vyssfötterna" (Cot Rocker, Lullabub) men tänkte ändå tipsa om dessa:

    www.dreammover.se/
    www.lolaloo.com/en/index.html (tyvärr levereras den ej till Sverige ännu, men det verkar vara på G)
    Oj då, såg det nu. Sorry för felaktig info!
  • Anonym
    Omorfia skrev 2010-09-23 10:13:31 följande:
    Du skämtar?! Du har pappan hemma men får ändå inte sova? Din man ser dig alltså hellre inlagd på psyket/sjukan än att ta sitt ansvar som förälder?

    Med en sån man, vem behöver fiender? Helt sanslöst.
    Jag trodde alla karlar var så?
     
  • Anonym

    Sök hjälp!! Vår son var precis lika som många här beskriver sina barn. Vi gick till läkaren och sa att vi står inte ut, familjen håller på att tappa greppet. Det blev självklart utredningar, allergi och andra möjliga orsaker. Man fann inget, så efter 1 år av utredningar och olika sömn metoder, så fick vi attarax. Han fick det i 2 veckor, för att bryta det dåliga sömn mönstret. Därefter skulle vi inte ge mer, om det inte var så att han gick tillbaka till sin dåliga sömn. Men det har bara behövts en gång efter denna 2 veckors "kur". han sov helt plötsligt hela nätter utan attarax, efter dessa 2 veckor. Sen gick det väl ca 2 måander och han gick in i samma dåliga sömn rutiner, då gav vi honom attarax igen under en vecka. Detta är nu 8 månader sen, vi har inte behövt ge nå mera!! han sover som en prins!!! Så det kan gå med att bryta ett dåligt sömn mönster, som vår läkare sa, att vår son aldrig sovit bra och därför visste han inte hur man gjorde det heller....

  • Anonym

    Vår son sover inte bra på nätterna, vaknar å är orolig. Jag har varit på barn mottagningen, rådet var att prova mjölkfritt i 2 v för att se om det är det...
    Nu testar vi för fullt...Men jag är så trött... Att stiga upp 1 gång i timen, sliter på en.
    Relationen tar stryk. pappan som jobbar behöver sova, men ändå går han upp å tar ungen ibland. För att jag inte orkar.

  • Anonym

    Har du varit till en läkare för att utesluta att han är sjuk? Öroninflammation m.m.? Om inte, gör det omgående för att fastställa att han inte är sjuk. Sök dig till en erfaren barnläkare.

    Ett barn som mår bra skriker inte, det skriker för att tala om att något är fel. Det finns hjälp att få, du behöver inte ha det så här.

    Får du svaret efter undersökning av läkare att det förmodligen bara är kolik behöver du inte nöja dig med det. Det finns hjälp.

    Mina tre barn fick diagnosen kolik, dom är normala, det är bara att genomlida var svaret. Första barnet led vi och hon i sex månader, innan det gick över. Vi sov inte en natt och hon skrek och skrek. Man genomgår ett helvete. Andra barnet fick vi kontakt med en kvinna som var utbildad till att ge akupunktur till bebisar, det tog fyra dagar sedan var han helt lugn och sov och sov. Tredje barnet hade jag läst på lite innan han kom i fall att det skulle bli likadant och när bebis nummer tre började efter femton dagar åkte jag omedelbart iväg så han fick hjälp hos en kiropraktor. Anledningen till att vi valde att gå till en kiropraktor var för att det ska vara mer långvarigt. Det tog tre dagar och sedan lade sig lugnet. Sök på internet för att hitta någon i närheten där du bor. Vi fick även rådet av akupunktören att helt utesluta mjölk ur min kost och det hjälpte nog också, men det är svårt att veta då det inte märks så snabbt om man är överkänslig mot mjölk. Man behöver inte vara allergisk för att få väldigt ont i magen av mjölk.

    Stort lycka till! 

  • Anonym

    har inte läst allt.

    min son vaknar oxå varje natt, inte lika ofta som din, men ofta, de började han göra när han va 4 månader.

    läkarna har skirivt ut alla möjliga medel, tavigyl atarax och nu de senast lergigan. theralen vill dom inte eftersom han bara e 1. men dom håller på och utreder om han har nån form av sömnapné, då han absolut inte kommer till ro och svårt att andas genom näsan.

    men kan ju även vara allergi, magen, ja massor när dom e så små och inte kan tala om de sj.

  • Anonym

    Finns det några naturläkemedel som man kan prova med?

    Min dotter är 1 år och har aldrig sovit mer än två timmar sammanhängande, men ingen läkare vill undersöka det närmare.

Svar på tråden Kan man få utskrivet sömnmedecin till en bebis?