• Äldre 22 sep 10:58
  24711 visningar
  161 svar
  161
  24711

  Kan man få utskrivet sömnmedecin till en bebis?

  Har ni uteslutit att lillen är allergisk emot någon mat?


   


  Det är nämligen det första jag tänker på när jag läser ditt inlägg, att han har ont och därför inte kan sova ordentligt. Vår son är allergisk mot diverse saker och när han har fått i sig något han inte tål är bland det första som störs just sömnen (och då gör han som du beskriver din son, gråter med jämna mellanrum fast han blundar)

  Nu är er lille ju bara 5 månader och äter kanske inte så mycket mat själv, men han kan gott och väl reagera på något DU äter (om du ammar dvs) Vi klurade ut vår sons allergier när han bar några veckor gammal bara och då var det genom amningen han reagerade. När jag ändrade min kost mådde han mycket bättre och sov som han skulle också.

  Så kolla upp om han inte tål någon mat är mitt tips!

  Och KRAM till dig, jag förstår att du är trött!


  ♥ Av drömmarna skapas morgondagens verklighet ♥
 • Äldre 22 sep 13:30
  #50

  TS!

  Du kan testa själv om han är allergisk. Börja med mjölkproteinerna...ta bort allt som inehåller mjölkproteiner ur din kost om du ammar och ger ni flaska byter du till mjölkfri ersättning/välling som tex nutramigen (finns på apoteket). Är han känslig emot tex mjölkproteriner så kommer ni märka en förbättring innom några dagar redan (även om det kan ta någon vecka innan det blir helt bra)

  Blir det ingen skillnad på en vecka, prova nästa födoämne. sojaprodukter, gluten, fisk....skriv dagbok om vad DU äter (om du amman) så är det lättare att usesluta just det födoämnet om det händer någon negativ förändring i hans beteende beroende på vad du har ätit.

  så små barn kan man tyvärr inte testa för allergier, så enda sättet är uteslutningsmetoden (och sedan provocera för att säkerställa)

  STORA STORA KRAMAR!!!


  ♥ Av drömmarna skapas morgondagens verklighet ♥
 • Äldre 23 sep 14:28
  Anonym (Piteå) skrev 2010-09-23 13:38:03 följande:
  ts, begär absolut att de kollar om hon är allergisk, genom allergitester, inte att du skall utesluta mat. Jag har två nära vänner som haft exakt som du, båda deras bebisar var kraftigt allergiska mot ägg och mjölkprotein. Båda hade skrikiga spinkiga barn som aldrig sov.

  Du bor i Norrland. I Piteå, Hortlax vårdcentral har det funnist en skakmaskin att låna, man satte en del av barnvagnen på den. Men jag vet ju inte om den finns kvar. Tyvärr är detta nu sju år sedan.
  Man kan inte testa så små barn för allergier genom allergitester, det måste göras genom att utesluta maten...tyvärr.

  Vår son är allergisk emot mjölkprotein, sojaprotein, ägg, fisk, baljväxter, tomat och en massa mer....på testerna som vi tjatat oss till visar det INGA allergier alls...men allergisk ÄR han. Så tyvärr, det går inte att testa, man måste utesluta.

  *kram till ts*
  ♥ Av drömmarna skapas morgondagens verklighet ♥
Svar på tråden Kan man få utskrivet sömnmedecin till en bebis?
Logga in
Bli medlem