• Anonym (utbränd)

    Kan man få utskrivet sömnmedecin till en bebis?

    jag har alltid bvarit imot allt var sömnmedel heter likaså  att låta barnet gråta sig till sömns, men det var innan jag fick upppleva detta helvete!

    jag har en bebis på 5 mån. han somnar lugnt själv i sin säng för natten men 5 min efter att han somnat så börjas det. han gallskriker var 3-5 minut hela natten, ögonen är stängda o jag måste gå dit var 3-5 minut för att buffa rumpan eller stoppa in nappen. så håller det på tills dess att han tas upp på morgonen efter. jag har skrivit ner exakta tider o den längsta sträckan han sovit utan att jag behövt gå dit är 6 min.
    Detta innebär att jag aldrig kan gå o lkägga mig för natten. utan jag sitter fullt påklädd bredvid hans säng hela natten.

    jjag kan heller inte ha honom i  in säng för då gallskriker han utan paus.

    eftersom jag aldrig får lägga mig på natten så skulle man ju klara sig om man fick sova på dagen, men då är det likadant. han kan inte sova om inte sängen eller vagnen hela tiden är i rörelse. stannar vaggningen av så gallskriker han.

    Jag har ingen ork eller kraft, energi kvar, jag lider av extrem sömnbrist, flera gånger under  dagen svartnar det för ögonen o jag svimmar till (sjunker ihop men vaknar till efter några sekunder)

    jag måste undvika att sitta still o hela tiden försöka gå runt annars somnar jag av utmattning. jag orkar inte mer! jag är totalt utbränd! kan inte o vill inte mera. jag hade aldrig i världen skaffat ett andra barn om jag visste detta.
    har även dåligt samvete för att jag inte orkar bry mig om min älsta dotter tillräckligt. min sambo jobbar hela dagarna o måste sova om nätterna för att klara av sitt arbete som kräver mycket koncentration.

    kan man få utskrivet sömnmedecin till en 5 månaders med sånna här extrema sömnproblem? han är ju dessutom så övertröttad att han är missnöjd o grinig hela dagarna.

  • Svar på tråden Kan man få utskrivet sömnmedecin till en bebis?
  • Lanloun

    Hej!

    Jag har inte läst igenom tråden.

    Detta är en ohållbar situation för er.
    Jag har själv haft en dotter som sovit illa på nätterna väldigt länge och under en två månaders period så vaknade hon varje halvtimma. Brukade bli 2 timmars sömn ungefär. Jag vet hur det är (även om du har det värre).

    I ditt fall låter det dock som att du bör gå till läkare med barnet. Det verkar inte normalt. Kanske barnet har någon allergi? Iallafall, så borde ni gåt till läkaren för undersökning.

    Jag är också emot sömnmedel för barn men i detta fall verkar det vara det bästa för barnet. Och dig o äldsta dottern,

    Boka en läkartid nu.

    Lycka till.

  • Anonym (nån)
    I have a kid skrev 2010-09-23 00:03:08 följande:
    stackars barn... atarax å lergigan..... Hon kan inte ha orkar göra mkt dagen efter..  å man känner sig hög desutom
    Ett barn som inte sover några längre perioder än ett par minuter åt gången är nog bra mkt tröttare än ett barn som fått atarax eller lergigan...Som ts beskriver så är barnet redan påverkat av sömnbristen.
    Däremot så behöver ts stå på sig och få en ordentlig utredning så att det inte är något annat som ger sömnstörningen.
    Kämpa På ts, stå på dig mot vården och skippa BVC! uppsök barnmottagning ist!
  • Noiis

    du har fått många bra råd!! börja med ett sjukhus besök och begär en utredning.


    jag fick sömnmedicin till Noa först när han var över 2 år gammal. och det var för att jag trodde att jag skulle kollapsa helt! Och för att han fick en diagnos "nattskräck" det han led av som mindre är hans grundsjukdom och då hete det att jag gått fick härda ut. och hur kul va det att härda ut helt själv i 2 år...


    livet känns bra mycket lättare nu både för mig och Noa!


    Japp min profil är låst! inboxa om ni vill komma in!
  • destino

    Min dotter var likadan, jag blev sjuk till slut, övertrött, fick migrän med aura, fick ångest, min man var helt emot lugnande då vi har läkemedelsberoende i släkten så det var inte i fråga...
    Nån läkare vi träffade vaR HELT EMOT DET, NÅN VILLE GE DET TILL HELA FAMILJEN i mängden, SÅ OLIKA DET ÄR...

    Forst skall du gå till läkare och prata lite , byt läkare om det inte funkar...
    och tänk på att bebisar ändrar sig, en dag vill de somna vid brösten, en annan ute i barnvagnen, en i bilen,
    tex vår dotter sov väl i bilen, oj vad vi åkte runt och runt igenom stan, stackars vår planet blev förgiftad av två trötta föräldrar....
    sen vid 2-3 års ålder, totalpanik om man åkte bil, sen lugnt igen...
    nu har vi en son på snart ett år, total motsats???
    somnar vid 20. tiden, sover med nalle, äter dock varje timme än, men vaknar inte utan gråter lite får mjölk och somnar om, ger jag vatten så vaknar han av vrede och vill inte somna om?
    vill inte somna i barnvagnen, bara i sängen eller resesäng,eller på mina bröst och i hoppande rörelser, typ vänster-höger upp-upp-hopp Drömmer
    så jobbigt är det om vi är ute, reser eller annat,
    nä vad skriver jag förlåt mig
    men ville bara skriva att du inte är ensam och du vet själv vad som är bäst för din familj-barn.
    Hela familj skall må bra, hoppas att det blir bättre snart...
    Kram

  • systersandra

    Det låter inte normalt det du beskriver,kolik brukar för det mesta försvinna vid 3 månaders ålder men extremfall finns alltid.Komtakta BVC och be om råd om du inte gjort det tidigare, en läkare för sedan bedöma om sömnmedel ska användas eller ej men det är väldigt ovanligt att man skriver ut till bebisar.Sömnmedicin är alltid en tillfällig kortvarig lösning.

  • Marilis

    Snälla, snälla du, sök läkare! Stackars barn och stackars dig! KRÄV utredning! Ge dig inte! Tänker på er.

  • dio

    Men sen arbetar väl din sambo inte dygnet runt? Jag antar att han kommer hem på eftermiddagen om han har ett vanligt 9-5 jobb. Lägg dig och sov då (om du inte redan gör det), så får han hålla ställningarna. Du får ju i alla fall några timmars sömn.


    I was an atheist until I realized that I am God
  • Gullebulle25

    Min äldsta moster fick utskrivet sömnpiller då hennes dotter som inte kunnat vara mer än några månader vänt på dygnet helt o hållet. dvs sova på dagen, vara vaken hela natten.
    Min moster som är tvåbarns mamma var helt utmattad pga sömnbrist o frustration så det hon fick sömnmedel utskrivet till dottern.
    så det borde absolut kunna gå.

  • Yamma

    Hej, ett tips är att exprimentera med vad du äter (om du ammar), Jag har märkt att vår dotter mår bra om jag utesluter vissa saker (alla mjölkprodukter, äpplen, musli, skaldjur och bönor).

    Vi har inte alls haft sånna problem som ni men det kanske är värt att prova. Om man lyckas hitta födoämnet som barnet reagerar på så märks förbättringen ganska direkt (inom ett dygn för oss).

    Lycka till, hoppas att du får hjälp!

  • Omorfia
    Anonym (utbränd) skrev 2010-09-22 10:45:32 följande:
    min sambo jobbar hela dagarna o måste sova om nätterna för att klara av sitt arbete som kräver mycket koncentration.
    Du skämtar?! Du har pappan hemma men får ändå inte sova? Din man ser dig alltså hellre inlagd på psyket/sjukan än att ta sitt ansvar som förälder?

    Med en sån man, vem behöver fiender? Helt sanslöst.
Svar på tråden Kan man få utskrivet sömnmedecin till en bebis?