• Anonym (utbränd)

    Kan man få utskrivet sömnmedecin till en bebis?

    jag har alltid bvarit imot allt var sömnmedel heter likaså  att låta barnet gråta sig till sömns, men det var innan jag fick upppleva detta helvete!

    jag har en bebis på 5 mån. han somnar lugnt själv i sin säng för natten men 5 min efter att han somnat så börjas det. han gallskriker var 3-5 minut hela natten, ögonen är stängda o jag måste gå dit var 3-5 minut för att buffa rumpan eller stoppa in nappen. så håller det på tills dess att han tas upp på morgonen efter. jag har skrivit ner exakta tider o den längsta sträckan han sovit utan att jag behövt gå dit är 6 min.
    Detta innebär att jag aldrig kan gå o lkägga mig för natten. utan jag sitter fullt påklädd bredvid hans säng hela natten.

    jjag kan heller inte ha honom i  in säng för då gallskriker han utan paus.

    eftersom jag aldrig får lägga mig på natten så skulle man ju klara sig om man fick sova på dagen, men då är det likadant. han kan inte sova om inte sängen eller vagnen hela tiden är i rörelse. stannar vaggningen av så gallskriker han.

    Jag har ingen ork eller kraft, energi kvar, jag lider av extrem sömnbrist, flera gånger under  dagen svartnar det för ögonen o jag svimmar till (sjunker ihop men vaknar till efter några sekunder)

    jag måste undvika att sitta still o hela tiden försöka gå runt annars somnar jag av utmattning. jag orkar inte mer! jag är totalt utbränd! kan inte o vill inte mera. jag hade aldrig i världen skaffat ett andra barn om jag visste detta.
    har även dåligt samvete för att jag inte orkar bry mig om min älsta dotter tillräckligt. min sambo jobbar hela dagarna o måste sova om nätterna för att klara av sitt arbete som kräver mycket koncentration.

    kan man få utskrivet sömnmedecin till en 5 månaders med sånna här extrema sömnproblem? han är ju dessutom så övertröttad att han är missnöjd o grinig hela dagarna.

  • Svar på tråden Kan man få utskrivet sömnmedecin till en bebis?
  • Anonym (AW-fan)

    Ge Anna Wahlgren en chans!!
    Det hjälpte oss på en vecka, det kan hjälpa dig också! Köp Sova hela natten och sätt i gång så fort du kan! På hennes hemsida finns också ett forum som är helt fantastiskt, där du kan bolla med andra som genomgår/har genomgått samma sak!
     Många pratar skit om henne, jag vet, men det är inte hemskt, och det är inte barnmisshandel.
    Hellre det än sömnmedicin, right?

  • Anonym (utbränd)

    till alla som erbjudit  avlastning måste jag säga att jag är tacksam att det finns så vänliga människor!!!! tyvärr bor jag i norrland, men tanken var god!! tack alla snälla o trevliga här i tråden!!!!

  • Mrs Jen

    Den går inte att ställa så att man kan ligga på magen tyvärr. Men den tar upp till 12 eller 13 kilo om jag inte minns fel, så tyngden är det ingen fara med.

    Men, jag hittade de där tassarna efter ltie googlande. Lullabub heter dom, de finns på massor av webshoppar (googla) eller Babyland www.babyland.se/lullabub-cot-rocker_x_13DRS200.aspx
    Babyproffsen har säkert också dom, och andra babybutiker. Kanske är det något för dig?

    Däremot vet jag itne hurm ycket de gungar, kanske är de tillräckligt, kanske inte, såg i en tråd här på familjeliv att de inte gungade så mycket:
    www.familjeliv.se/Forum-3-20/m36517517.html

    Hittade på Youtube hur de funkar:




    Inte mycket gung alltså. Gungan jag har, den kan däremot gunga rejält.

  • Anonym

    Har du provat att lägga han på sidan ? Lider verkligen med dig. Min son på snart 5 mån är inne i en "vakna varje timme" period nu. men han somnar om efter 2min. Men hans första tand har börjat spricka igenom så där har jag mitt svar på min son. Han får givetvis alvedon men inte varje dag..

    Men inatt ska ha få en liten dos så han får sova.

    Bor du runt borås trakten så finns jag här för avlastning !

    Styrke kram till dig 

  • Lea74

    Ville bara skriva några styrkekramar till dig! Det kommer att lösa sig på ett eller annat sätt! Många har ju kommit med tips har jag sett.. Jag skulle ha åkt till akuten och satt mig där de tills de tog tag i det på allvar och att de skulle kunna avlasta dig och pappan så att ni får sova några hela nätter! Och att de sedan får hjälpa til med utredning, sömnmedicin, metoder m.m. Du kan inte ha det såhär!' Kram!

  • snillis

    1. är du ensamstående?
    Om inte måste givetvis din partnet ta sitt ansvar.

    2. KRÄV en utredning av barnet.
    Så mycket gråter inte ett barn utan anledning. Kanske ligger stackarn och har ont i magen hela natten

    3. se till att få insomningstabletter utskrivet till dig själv.
    Om du sover lite hårdare vaknar du inte lika lätt av barnet och det gör faktiskt inget om barnet får ligga och gråta lite ibland.

    4. samsov!

  • Mrs Jen

    Hittade en smart produkt till. Vet däremot inte om den går att köpa i Sverige.




    Perfekt att ha om man redan har vyssanlulltassar men är trött på att gunga...

    Hoppas att de där tassarnasom gungar sängen hjälper för dig dock!

  • h80

    meeen neeeej, så kan dom inte säga, var det på bvc? kan du inte ringa någon annanstans. Har tyvärr inga fler tips än de som du redan har fått, men jag hoppas verkligen att det orndar sig för er.

  • allakantralla

    Din stackare, det låter fruktansvärt. HUr sover och äter han under dagen? är det i max 6 min då med, eller håller du vagnen rullande så att han ska kunna sova längre?

  • Odetta

    TS!

    Du kan testa själv om han är allergisk. Börja med mjölkproteinerna...ta bort allt som inehåller mjölkproteiner ur din kost om du ammar och ger ni flaska byter du till mjölkfri ersättning/välling som tex nutramigen (finns på apoteket). Är han känslig emot tex mjölkproteriner så kommer ni märka en förbättring innom några dagar redan (även om det kan ta någon vecka innan det blir helt bra)

    Blir det ingen skillnad på en vecka, prova nästa födoämne. sojaprodukter, gluten, fisk....skriv dagbok om vad DU äter (om du amman) så är det lättare att usesluta just det födoämnet om det händer någon negativ förändring i hans beteende beroende på vad du har ätit.

    så små barn kan man tyvärr inte testa för allergier, så enda sättet är uteslutningsmetoden (och sedan provocera för att säkerställa)

    STORA STORA KRAMAR!!!


    ♥ Av drömmarna skapas morgondagens verklighet ♥
Svar på tråden Kan man få utskrivet sömnmedecin till en bebis?