• Anonym (utbränd)

    Kan man få utskrivet sömnmedecin till en bebis?

    jag har alltid bvarit imot allt var sömnmedel heter likaså  att låta barnet gråta sig till sömns, men det var innan jag fick upppleva detta helvete!

    jag har en bebis på 5 mån. han somnar lugnt själv i sin säng för natten men 5 min efter att han somnat så börjas det. han gallskriker var 3-5 minut hela natten, ögonen är stängda o jag måste gå dit var 3-5 minut för att buffa rumpan eller stoppa in nappen. så håller det på tills dess att han tas upp på morgonen efter. jag har skrivit ner exakta tider o den längsta sträckan han sovit utan att jag behövt gå dit är 6 min.
    Detta innebär att jag aldrig kan gå o lkägga mig för natten. utan jag sitter fullt påklädd bredvid hans säng hela natten.

    jjag kan heller inte ha honom i  in säng för då gallskriker han utan paus.

    eftersom jag aldrig får lägga mig på natten så skulle man ju klara sig om man fick sova på dagen, men då är det likadant. han kan inte sova om inte sängen eller vagnen hela tiden är i rörelse. stannar vaggningen av så gallskriker han.

    Jag har ingen ork eller kraft, energi kvar, jag lider av extrem sömnbrist, flera gånger under  dagen svartnar det för ögonen o jag svimmar till (sjunker ihop men vaknar till efter några sekunder)

    jag måste undvika att sitta still o hela tiden försöka gå runt annars somnar jag av utmattning. jag orkar inte mer! jag är totalt utbränd! kan inte o vill inte mera. jag hade aldrig i världen skaffat ett andra barn om jag visste detta.
    har även dåligt samvete för att jag inte orkar bry mig om min älsta dotter tillräckligt. min sambo jobbar hela dagarna o måste sova om nätterna för att klara av sitt arbete som kräver mycket koncentration.

    kan man få utskrivet sömnmedecin till en 5 månaders med sånna här extrema sömnproblem? han är ju dessutom så övertröttad att han är missnöjd o grinig hela dagarna.

  • Svar på tråden Kan man få utskrivet sömnmedecin till en bebis?
  • Mamma till två mirakel

    Håller med övriga....att en BVC sköterska via telefon avgör att du har en skrikig bebis är det sjukaste jag hört!!!

    NÖJ DIG INTE!!!!!!

    Sån där vibrerande till spjälan va ju fantastiskt!! om jag bara hade vetat att de fanns för ett år sedn!!!
    Blir min nästa bebis som kommer om 3mån som sonen så kommer jag köpa det genast!!! vilken underbar grej!!!!


    Adam 090108 & Lillebror i magen Bf 101225
  • ThisIsMe

    TS, det första du ska göra, nu med en gång, är att sjukanmäla dig till FK. Då kan din man ta ut tillfällig föräldrapenning för att ta hand om sonen. Han får ta några nätter på raken så att du kan sova ikapp, sen får ni ta varannan natt t.ex. Gå till din läkare också och förklara läget så kan du få en längre sjukskrivning. Att inte få sova är något av det värsta en människa kan utsättas för, det används som tortyrmetod!

    Svaret du fick från barnmottagningen är ju hemskt. Visst är barn olika skrikiga men så här ska det INTE vara! Jag tycker att du ska gå till både BVC och barnmottagningen och kräva en utredning.

    Sonen sover utan att skrika på dagen så länge vagnen är i rörelse? Gäller detsamma på natten? Det finns nämligen prylar som automatiskt gungar sängen. Hittade t.ex. denna www.babyhugs.com.au/lullabub.htm , om det finns någon som säljs i Sverige vet jag inte. Jag är inte ett fan av att man lämnar över barnpassningen till en maskin, men i såna här lägen kan jag verkligen inte se något fel i det. En förälder MÅSTE få sova.

  • Bakeapple

    Pappan kan tyvärr inte ta ut tillfällig föräldrapenning eftersom sonen är yngre än 8 månader, men vanlig fp kan han ta.
    Det är för j*vligt att de kan med att säga på barnkliniken att det är ett skrikigt barn! Jag vet att det är svårt att orka bråka när man är sjukt trött, men snälla ge dig inte. Åk till akuten och vägra flytta på dig innan de gör något.
    Vad gör pappan på helgerna när han inte jobbar? Låt honom ta nätterna då och lägg dig själv i ett annat rum (med insomningstabletter, du kommer säkert ha svårt att somna efter så lång tid med sömnstörning) och sov ut ordentligt fredag ochh lördag och låt sambon ta iaf 2 nätter i veckan.

  • paloma84

    Skriker han om han är i din famn under denna period då du menar att han skriker?
    Om inte. Så kanske det är så simpelt att han inte vill ligga själv i sin säng utan behöver närheten...

  • liah86

    hej

    vill börja med att säga att jag lider med er! så henmskt! och svaren i början är ju inte bra, självklart lider din son också av detta. han måste ju också sova! han måste ju vara helt övertrött och han behöver ju sova för att utvecklas.

    hur är din bvc sköterska? får du ingen hjälp där så gå till vårdcentralen! jag fick remiss till allergitest på min dotter genom dem.

    vet en mamma som var så slut att hon blev inlagd.. men var minns jag inte. vet bara att personalen tog hand om bebisen och hon sov, sov o sov. hennes bebis hade vänt på dygnet helt o hållet o hon kunde inte sova på sagen när bebisen sov eftersom hon hade 2 barn till.

    Min kusin sov aldrig, så fort min faster la ner honom så skrek han. de utredde inte honom ordentligt (läkarna) utan skydde på kolik mm. när han var 1 år visade det sig att han hade fullt med vätska bakom trumhinnorna så trycket mot öronen blev så stort när han låg ner så han skrek av smärta.

    det bästa som kan göras till en början är ju en riktig genomång av din bebis - kolla öronen, allergier mm

    vet att det finns osteopater och akupuntörer som är helt fantastiska på att hjälpa små barn dock vet jag inte hur det är med det i sverige. det är mycket mer öppna för det i england bla. men kanske finns nån

  • Niiskuneiti

    Håller med om att du ska skaffa dig ett andra utlåtande! Kräv att få prata med en annan sköterska eller få en läkartid. Tyvärr stöter man ju ibland på folk som inte är alltför sympatiska/stressade/vad det nu var. Men nu mår ju uppenbarligen varken du eller bebisen bra och så ska ni inte ha det!! Det beror ju på nånting, det måste man gå till botten med.

    Lycka till!

  • ElinÖland
    Anonym (AW-fan) skrev 2010-09-22 13:03:23 följande:
    Ge Anna Wahlgren en chans!!
    Det hjälpte oss på en vecka, det kan hjälpa dig också! Köp Sova hela natten och sätt i gång så fort du kan! På hennes hemsida finns också ett forum som är helt fantastiskt, där du kan bolla med andra som genomgår/har genomgått samma sak!
     Många pratar skit om henne, jag vet, men det är inte hemskt, och det är inte barnmisshandel.
    Hellre det än sömnmedicin, right?
    Håller med, fungerade utmärkt på våra små!! Lycka till!
  • Dizzykitty

    Håller med dom som skriver att du inte ska godta att nån säger åt dig via telefon att inget är fel.Skulle sätta mig på akuten och inte gå därifrån innan en barnläkare undersökt barnet ordentligt.Du ska inte ge dig för det låter inte normalt att han sover så lite.Lycka till!

  • dio

    hej ts, 
    här är en annan norrlänning, men norrland är stort, var bor du?
    Kräv en utredning av BVC/åk till akuten/kontakta barnspecialister på sjukhus osv. 


    I was an atheist until I realized that I am God
  • Anonym (Lider med dig)

    Så som du har det hade jag oxå

    Skillnaden är att jag har tvillingar men sömnbrist som sömnbrist..

    Jag fick prova Theralen till mina små men tyvärr så gav det inget.. Atarax fick jag prova oxå men ingen verkan där heller..

    Det som hjälpte mig var att jag blev sjukskriven i 3 månader så pappan fick vara hemma för vård av barn.. Äntligen fick jag sova

    Jag provade allt för att mina små skulle sova men inget hjälpte.. Läkarna ställde diagnosen nattskräck efter att dem hade undersökt allergier m.m

Svar på tråden Kan man få utskrivet sömnmedecin till en bebis?