• Anonym (utbränd)

    Kan man få utskrivet sömnmedecin till en bebis?

    jag har alltid bvarit imot allt var sömnmedel heter likaså  att låta barnet gråta sig till sömns, men det var innan jag fick upppleva detta helvete!

    jag har en bebis på 5 mån. han somnar lugnt själv i sin säng för natten men 5 min efter att han somnat så börjas det. han gallskriker var 3-5 minut hela natten, ögonen är stängda o jag måste gå dit var 3-5 minut för att buffa rumpan eller stoppa in nappen. så håller det på tills dess att han tas upp på morgonen efter. jag har skrivit ner exakta tider o den längsta sträckan han sovit utan att jag behövt gå dit är 6 min.
    Detta innebär att jag aldrig kan gå o lkägga mig för natten. utan jag sitter fullt påklädd bredvid hans säng hela natten.

    jjag kan heller inte ha honom i  in säng för då gallskriker han utan paus.

    eftersom jag aldrig får lägga mig på natten så skulle man ju klara sig om man fick sova på dagen, men då är det likadant. han kan inte sova om inte sängen eller vagnen hela tiden är i rörelse. stannar vaggningen av så gallskriker han.

    Jag har ingen ork eller kraft, energi kvar, jag lider av extrem sömnbrist, flera gånger under  dagen svartnar det för ögonen o jag svimmar till (sjunker ihop men vaknar till efter några sekunder)

    jag måste undvika att sitta still o hela tiden försöka gå runt annars somnar jag av utmattning. jag orkar inte mer! jag är totalt utbränd! kan inte o vill inte mera. jag hade aldrig i världen skaffat ett andra barn om jag visste detta.
    har även dåligt samvete för att jag inte orkar bry mig om min älsta dotter tillräckligt. min sambo jobbar hela dagarna o måste sova om nätterna för att klara av sitt arbete som kräver mycket koncentration.

    kan man få utskrivet sömnmedecin till en 5 månaders med sånna här extrema sömnproblem? han är ju dessutom så övertröttad att han är missnöjd o grinig hela dagarna.

  • Svar på tråden Kan man få utskrivet sömnmedecin till en bebis?
  • Anonym

    För det första måste pappan hoppa in och låta dig sova.
    För det andra så kanske ni ska ha barnet brevid er säng så att du slipper gå upp. Men jag skulle rekomendera aw eller en variant av den. Försök att inte springa in så fort barnet gråter, kan ju vara så att den bara drömmer....

  • ninnione

    Vi har haft/ har det som er. Från att dottern var 2 månader till nu 8 månader har hon vaknat 10-15 gånger i timmen natten igenom, sov korta pass på ungefär 20-30 min på dagen, men eftersom vi har en till dotter kunde jag inte sova med henne. Hon var ständigt övertrött men vad man än gjorde slappnade hon inte av o sov längre, trots promenader mm.

    Vi hade suverän hjälp från BVC från start, en underbar människa som tog oss på allvar på en gång. Först gjorde vi utredning för mjölkprotein, först via pricktest, men de kan ofta visa fel så vikörde totalt mjölkfritt i 2 veckor för att helt utesluta det. Det är något du kan testa själv hemma utan läkare. Ammar du får du utesluta allt, läsa på supernoga eftersom de ofta göms mjölkprotein så han inte reagerar på de ändå, annars nutramigen om du inte ammar.

    För oss visade de inget på testerna o eftersom vi inte börjat med mat drog läkaren vi blev skickad till slutsatsen att hon inte var allergisk, han undersökte henne i omgångar för att utesluta att något var fel, han sa att hon är en bestämd tjej, skoj men ett sånt utlåtande hjälpte inte oss att sova mer.

    Vi hade ingen i närheten som kunde hjälpa oss alls sp de tärde mycket på oss. Sen för någon månad sen blev vi skickade till specialist BVC som kom o träffade vår dotter, de såg rätt fort att hon var övertrött o att hon hade svårt att slappna av. De föreslog theralen, i första hand för att vi som föräldrar skulle få sova o vila en vecka så vi skulle orka ta tag i situationen, men även för hennes skull, bryta hennes mönster o lära henne att slappna av. Sömnmedel ges bara under en väldigt kort period förklarade de för oss, Max 1-2 veckor o under den tiden får man aktivt jobba för att ändra mönster. O barnet måste vara absolut minst 8 månader, så till er skriver de tyvärr inte ut ännu.

    De viktigaste de sa till oss var att hon måste lära sig att somna om själv när hon vaknar, för vaknar på natten gör alla men trixet är att kunna somna om själv. Nu är er son beroende av att du biffar i rumpan, vår dotter att man höll om henne, men hon vägrade samaova. De förespråkade 5 mm, visst de skriker men att vara så utmattad av sömnbrist är värre än att de skriker lite. Jag var jätteemot de förr men nu förespråkar jag det efter ha sett vad de gjort med vår dotter på bara 2 veckor.

    Du får gärna inboxa mig för mer info lr stöttning för jag vet hur du har det. Bor också i Norrland så bor du i närheten kan jag hjälpa till.

    Det allra viktigaste om ni gör någon metod, oavsett vilken. Bestäm er o var sen konsekvent, vacklar ni märker han det o då är ni tillbaka.

    Stor lycka till

  • Anonym (Tänk om!!)

    Vet hur det är när dom inte sover! Men hur tänkte du med sömnmedel till en liten bebis?! Ialla fall så tycker jag att du bör kolla upp det med BVC. Det måste ju vara ngt, ont i magen, öron osv..

  • JennieLind

    min son sover dåligt om han får för mycket nya intryck, om vi varit o handlat där det vart mycket folk tillexempel. du kanske inte orkar åka o handla mn han kanske sitter med dej vid tvn? Och då kan han ha mardrömmar, jag vet inte..bara spekulerar lite :)

  • kotten03

    Blir alldeles gråtfärdig när jag läser ditt inlägg ts för jag känner igen mig i väldigt mycket i din berättelse.

    Vår pojk är nu 2 år och 5 månader och först efter han fyllt 2 började det ordna upp sig med hans sömn. Det säger jag inte för att skrämma dig men om man får tag i rätt folk och hittar rätt lösningar så kan det säkert gå fortare.

    Först av allt...det är så lätt att säga att man ska stå på sig och va tuff på bvc osv men när man sitter där trött och arg så orkar man inte "slåss för sin sak". Konstigt att det ska behövas tycker jag. Vår bvc-tant flinade och sa: Är det inte dags att du börjar vänja dig? Hon tyckte jag var en gnällig förstagångsmamma som trodde jag skulle få sova hela nätterna. På bvc tog dom oss inte på allvar. Vid ett besök när även barnläkaren var med satte jag mig ner och sa att jag går inte härifrån innan ni hjälp oss. Men inte ens det hjälpte...vi gick utan att ha fått någon hjälp. Dagen efter ringde tanten och frågade om jag mådde dåligt eller nått för jag verkade lite arg. Då brast det för mig och jag vrålade till henne i telefon: Är det konstigt om man verkar lite arg när man aldrig får sova?!

    Jag tjatade mig in på barnmottagningen genom att ringa direkt dit. Kan du göra det? Ring dit och säg att du behöver hjälp...du orkar inte längre....det gör inget om du skulle börja gråta, lätt hänt när man är så nere.

    Vi fick utskrivet Theralendroppar till vår kille men tyvärr tyckte vi inte det hade mycket effekt. Vi har även provat atarax. Men det är så olika så theralen kanske funkar jättebra på er grabb. Det ges ju framför allt för att bryta ett dåligt sömnmönster så det är inget man håller på med så himla länge men vi hade nog ca 1 månad. Först någon droppe bara och sen ökade man dosen.

    Jag är helt emot skrikmetoder...har full respekt för dom som klarar av det men det gjorde inte jag. Däremot köpte jag en bok som heter "Somna utan gråt" av Elisabeth Pantley som jag tyckte hade lite tips och ideer som vi provade.

    Äter er kille nått på nätterna? På barnmottagningen sa dom till oss att när bäbisen är 6 månader är den fysikt mogen att sluta äta på nätterna. Så med ett barn som sover dåligt ska man försöka sluta med ev ätande om nätterna. Barn funkar som vuxna att om vi vänjer oss vid en nattmacka kl 01.00 kommer vi vakna och vara hungriga kl 01.00.

    Har även läst många artiklar om att omega3 har en lugnande effekt på spralliga barn och har varit till stor hjälp för föräldrar med barn som har nattskäck mm. Så testa även det tycker jag. Jag fick denna infon för sent tyvärr för grabben hade redan börjat sova bättre.

    Skriver som föregående talare inboxa gärna om du vill. Både för pepp eller frågor. Jag bor i halland om du bor i närheten så kan jag också hjälpa dig på alla sätt jag kan. Tips på bra bvc osv. Flört

    Ta hand om dig nu, tänker på dig!!
    *styrkekramar*

  • Oneesan
    Anonym (utbränd) skrev 2010-09-22 13:04:48 följande:
    till alla som erbjudit  avlastning måste jag säga att jag är tacksam att det finns så vänliga människor!!!! tyvärr bor jag i norrland, men tanken var god!! tack alla snälla o trevliga här i tråden!!!!
    Östersund? Det finns hjälp här också om du vill
    Arigato
  • h80
    Anonym (AW-fan) skrev 2010-09-22 13:03:23 följande:
    Ge Anna Wahlgren en chans!!
    Det hjälpte oss på en vecka, det kan hjälpa dig också! Köp Sova hela natten och sätt i gång så fort du kan! På hennes hemsida finns också ett forum som är helt fantastiskt, där du kan bolla med andra som genomgår/har genomgått samma sak!
     Många pratar skit om henne, jag vet, men det är inte hemskt, och det är inte barnmisshandel.
    Hellre det än sömnmedicin, right?
    Nu ska inte detta bli nån diskussion om Anna Wahlgren, men jag måste bara säga att jag inte tycker att du ska använda hennes metoder.
    Om du har så mycket ork att du orkar läsa en bok o följa metoder så tycker jag att du ska läsa "somna utan gråt" istället.
  • lol0809

    ta ungen till läkaren,tänker mest på att din bebis inte kan må så bra om han/hon inte får sova ut. att du inte får sova ja du så är det att va förälder.


    Äntligen gravid igen hoppas bebis stannar
  • Syllen

    Flera har frågat men inga svar.

    TS hur äter din son? Ammar du? Ger du ersättning?
    Sover han om han ligger i din famn?

    Har det varit såhär sen han föddes eller nåt som kommit med tiden?

    Bärselen har räddat mig några ggr då har jag kunnat bulla upp mig och halvsittande fått sova lite utan att vara rädd att jag skall tappa barnet.

    Men jag är nyfiken på hur han äter.

    Någon nämner reflux men då spyr barnet väldigt mycket speciellt i liggande läge.

Svar på tråden Kan man få utskrivet sömnmedecin till en bebis?