• Anonym (utbrä­nd)
    Äldre 22 Sep 10:45
    25355 visningar
    161 svar
    161
    25355

    Kan man få utskrivet sömnmedecin till en bebis?

    jag har alltid bvarit imot allt var sömnmedel heter likaså  att låta barnet gråta sig till sömns, men det var innan jag fick upppleva detta helvete!

    jag har en bebis på 5 mån. han somnar lugnt själv i sin säng för natten men 5 min efter att han somnat så börjas det. han gallskriker var 3-5 minut hela natten, ögonen är stängda o jag måste gå dit var 3-5 minut för att buffa rumpan eller stoppa in nappen. så håller det på tills dess att han tas upp på morgonen efter. jag har skrivit ner exakta tider o den längsta sträckan han sovit utan att jag behövt gå dit är 6 min.
    Detta innebär att jag aldrig kan gå o lkägga mig för natten. utan jag sitter fullt påklädd bredvid hans säng hela natten.

    jjag kan heller inte ha honom i  in säng för då gallskriker han utan paus.

    eftersom jag aldrig får lägga mig på natten så skulle man ju klara sig om man fick sova på dagen, men då är det likadant. han kan inte sova om inte sängen eller vagnen hela tiden är i rörelse. stannar vaggningen av så gallskriker han.

    Jag har ingen ork eller kraft, energi kvar, jag lider av extrem sömnbrist, flera gånger under  dagen svartnar det för ögonen o jag svimmar till (sjunker ihop men vaknar till efter några sekunder)

    jag måste undvika att sitta still o hela tiden försöka gå runt annars somnar jag av utmattning. jag orkar inte mer! jag är totalt utbränd! kan inte o vill inte mera. jag hade aldrig i världen skaffat ett andra barn om jag visste detta.
    har även dåligt samvete för att jag inte orkar bry mig om min älsta dotter tillräckligt. min sambo jobbar hela dagarna o måste sova om nätterna för att klara av sitt arbete som kräver mycket koncentration.

    kan man få utskrivet sömnmedecin till en 5 månaders med sånna här extrema sömnproblem? han är ju dessutom så övertröttad att han är missnöjd o grinig hela dagarna.

  • Svar på tråden Kan man få utskrivet sömnmedecin till en bebis?
  • Siamüs­en
    Äldre 22 Sep 22:24
    #81
    Disco skrev 2010-09-22 22:14:26 följande:
    SHIT! Det d utsätter dig själv för är inte bra för varken dig eller barnet. DU måste sätta dig själv i främsta rummet nu. DU måste få sova....Som nån annan skrev, att inte få sova används som tortyrmetod! Få en tid till din vc (ÅK INTE TILL AKUTEN!!!!!!!!!!!) så de 1 skeiver ut insomningstabletter till dig samt sjukskriver dig under en längre tid. Anledningen till att du inte skall åka till akuten är för där kommer du träffa en läkare som "inte kan ta ställning" gällande sjukskrivning under en längre tid, de kommer säkerligen säga at du själv sjukskriver dig en vecka samt söker vc efter det. Om du går till din vc till en början får du kontakt med 1 (en) läkare som kan följa upp dig med telefonsamtal och möten. Fattar inte hur du pallat så här länge. Själv känner jag mig svimfärdig pga av två små som kommerin på nätterna samt vill upptidigt på mornarna MEN de sover ju iaf timmavis i sträck.
    När jag var spädbarn sov /somnade jag inte heller. Min mor fick ge mig Theralendroppar. VET INTE om liknande preparat skrivs ut längre men sömnbristen för dig och ditt barn måste få ett slut.

    Hoppas det löser sig för dig/er!
    Jo theralen ges fortfarande. Har min ena son fått. Frågan âr bara om det ges sa tidigt som TS bebis.
  • lol080­9
    Äldre 22 Sep 22:28
    #82
    SeTa skrev 2010-09-22 22:17:58 följande:
    Gudars skymning. Har du någon aning om vad det är du skriver? Tror du på fullaste allvar att det normala nattvakandet föräldrar får ta sej igenom går att jämföra med att _aldrig_ få sova ordentligt? Läste du ens vad Ts skrev?
    ja har haft det likadant som ts,men ja gick till läkaren och det visade sig att min son va sjuk. ganska normalt att man vänder sig till läkaren ist för att tycka synd om sig själv.
    Äntligen gravid igen hoppas bebis stannar
  • Anonym
    Äldre 22 Sep 22:31
    #83
  • SeTa
    Äldre 22 Sep 22:32
    #84
    lol0809 skrev 2010-09-22 22:28:20 följande:
    ja har haft det likadant som ts,men ja gick till läkaren och det visade sig att min son va sjuk. ganska normalt att man vänder sig till läkaren ist för att tycka synd om sig själv.
    Det är också ganska normalt att man läser igenom en tråd för att se vad Ts har försökt med innan man bara avfärdar med att hon tycker synd om sej själv..
  • Äldre 22 Sep 22:33
    #85

    Har inte läst tråden så det kanske redan är nån som nämnt dessa, men om han kan sova när vagnen är i rörelse kanske ni kan införskaffa ett par såna här? http://www.babyland.se/lullabub-cot-rocker_x_13DRS200.aspx

  • Mamma Åsna
    Äldre 22 Sep 22:37
    #86

    Har inte läst hela tråden, men visst skrivs det ut teralen-droppar (sövande) till väldigt små barn, som av någon anledning inte kan sova ordentilgt och föräldrarna går på knäna, på riktigt. Hitta en bra barnläkare och be om det. Förbered dig inför besöket genom att skriva en logg på hur mycket och när barnet, och du, sovit. Och lycka till.

  • DarkSh­ades
    Äldre 22 Sep 22:38
    #87
  • Äldre 22 Sep 22:45
    #88

    Nu är jag väl totalt okunnig men det kan väl inte vara bra för barnet att aldrig sova mer än ett par minuter i sträck? Han måste ju vara nästan lika trött som du? Att vakna 20 ggr på en natt och att aldrig sova mer än några minuter är inte direkt samma sak...

  • Äldre 22 Sep 22:51
    #89

    Lider med dig! Vi fick utskrivet Atarax och Lergigan till vår dotter som inte kunde sova. Inte för att hon led så mycket av det, men hon led däremot av att hennes föräldrar var som två våldnader. Ingen av dessa mediciner är eg sömnmedicin, men är sövande.

    Ni som har synpunkter kring sömnmedel och småbarn har uppenbarligen inte varit i denna situation själva.

    Lycka till och ta hand om dig!

  • Äldre 22 Sep 23:07
    #90

    Självklart har man sömnbrist som småbarnsförälder. MEN det här är ingen "normal" sömnbrist. Tycker du har fått många kloka råd (och mindre kloka, men lyssna inte på dem) och vill bara peppa dig att fortsätta försöka få hjälp. Ge dig inte, din bebis och du måste få sova.
    Kämpa på.

Svar på tråden Kan man få utskrivet sömnmedecin till en bebis?