Inlägg från: Parniara |Visa alla inlägg
  • Parniara

    Hur länge tycker du att man ska borsta tänderna på barn?

    Här där jag bor rekommenderar tandläkarna på orten att man borstar sina barns tänder ett par gånger i veckan till de är 12 år. Sitter plakat i väntrummet om det.

  • Parniara

    Min mamma gav mig sådana röda tabletter nån gång i veckan när jag gick i mellanstadiet, mest för att jag skulle se hur dålig jag var på att borta. Det hjälpte faktiskt.

  • Parniara
    Bedan skrev 2010-09-24 11:02:57 följande:
    Mamma borstade mina tänder tills jag var kanske runt 10, på kvällen då. Jag fick visa resultatet fram tills iaf högstadieåldern. Från lekisåldern fick jag borsta själv på morgonen, det är ju viktigt att lära barnen HUR man borstar tänderna.
    Jag tycker det är skit samma hur länge man borstar sina barns tänder ifall de behöver det, bättre det än att de får karies. Min mammas metod funkade bra för mig!
    Ja man kan inte borsta tänderna på barnen 100%, de måste ju få lära sig själva också.
  • Parniara
    DevilsDaughter skrev 2010-09-24 11:37:44 följande:
    Vet inte, tycker det där är svårt. Vår dotter är 5 år och hon borstar jättenoga så egentligen så hade hon nog kunnat borsta helt själv, men det känns bäst att vi fortsätter att hjälpa henne lite till. Men så har våra barn alltid älskat att borsta tänderna, de ser tandkrämen som jättegott och tycker det är kul att ta bort "tandtrollen"
    Ja det är nog lite som en av mina vänner. Hon går alltid med en tannborste i munnen. Vi har rest mycket tillsammans och hon var extrem, borstade lätt i 30 min medan hon läse eller såg på tv. Alltid med en babytannborste i rolig design. Men då har hon heller aldrig haft nåt hål.
Svar på tråden Hur länge tycker du att man ska borsta tänderna på barn?