• Anonym (lurad?)

    Får ej tillbaka pengar av "vän"

    Lånade ut pengar till en väninna för att vi skulle åka utomlands tillsammans och hon bedyrade att hon skulle få pengar att betala tillbaka skulden, vi skrev ett kontrakt att hon lånat pengar och att hon skulle betala tillbaka ett visst datum. Det datumet kom och inga pengar hade kommit henne till handa så vi sköt upp datumet då hon sa sig fått höra att hon helt säkert skulle få pengar att betala tillbaka skulden för det datumet, vi ändrade på kontraktet och hon har även fått låna mer pengar under tiden för hon sa att hon absolut skulle kunna betala tillbaka allt då.

    Nu så har hon inte alls några pengar och skulden ligger på ca 18 000kr Förvånad .

    Hur ska jag göra för att få betalt av henne?? Om jag vänder mig till kronofogden och hon ändå inte har några pengar då lär jag väl iaf inte få betalt för skulden eller?? Om hon inte kan betala till kronofogden så hamnar väl skulden bara på hög hos dem och jag får iaf inte betalt.

    Någon som vet om jag kan polisanmäla och kräva skadestånd eller hur sjutton ska jag göra för att få tillbaka mina pengar??

    Hon föreslog att betala månadsvis lite då och när jag frågade hur mkt hon kan betala denna månad så kunde hon inte betala nånting alls för hon hade så otroligt lite pengar att leva på sa hon.

    Nämnde att jag funderade på att stämma henne för skulden och hon sa att jag kommer aldrig få pengarna då iaf och förlorar både pengar och en vän... men jag ser inte henne som nån vän längre iaf så.. jag är grymt besviken och kan aldrig mer lita på henne och jag vill inte vara vän med någon jag inte litar på.

    Tacksam för alla svar ni kan ge mig i den här frågan!!!! 

  • Svar på tråden Får ej tillbaka pengar av "vän"
  • Ramborg

    Krf tar pengar om hon vill det eller ej. Om hon inte jobbar svart förstås. Men jobbar hon vitt så kommer krf ta överskottet varje månad (förutom typ existensminimum). Arbetsgivaren drar pengarna direkt på lön och levererar in till krf så hon får aldrig ut dem.

  • Anonym (ge dig inte!!)

    Men det ligger väl lite på dig som vill driva in pengar att vara på henne hela tiden. Begära löneutmätning, begära utmätning av saker. Hör hon inte av sig till kfm, ligg på så de kontaktar henne om och om igen. Sen kan du ju efter ett tag skicka brev till henne om att du vill göra upp skulden... Bara för att den ligger hos kfm kan du ju fortfarande kontakta henne med förslag. All tid och kostnader får hon ju bära.. 

    OM hon växer upp och vill betala för sig kommer du kunna få dina pengar. Men räkna med att det tar FLERA år..

    Jag tror på att vara jobbig. Och fortsätta ha koll på henne så du vet om hon börjar arbeta eller få ngn annan ersättning... 

  • Anonym
    Anonym (lurad?) skrev 2010-11-01 13:05:13 följande:
    Hon säger att kommer d till kronis så kommer jag aldrig få pengarna, kronis kommer inte jaga henne och be om pengarna typ och inte kommer hon kunna betala iaf till dem så jag kommer iaf inte få pengarna och hon kommer ju aldrig att ge mig dem frivilligt om jag anmäler till kronis. Då kommer hon vara så förbannad att hon aldrig kommer kunna tänka sig att självmant betala skulden till mig. 
    Det verkar ju inte som att hon har för avsikt att betala skulden till dig självmant nu heller?

    Vill du vara lite "hygglo" och ge henne en chans så kan du  ju ställa henne inför ett sista försök till avbetalningsplan.. t.ex. att senast 31/12 ska 10% av skulden vara betald och efter det ska resten av skulden delas upp på x antal månader. Och om en enda delbetalning uteblir eller blir försenad, så tar du ärendet till kronofogden direkt.
    Och så skriver du en faktura på 10% av lånebeloppet, med förfallodatum 31/12, och sedan fakturor övriga betalningsmånader också. Då har du svart på vitt ifall hon inte betalar på utsatt tid.

    Men som övriga har skrivit redan.. det verkar inte finnas superstora utsikter att få tillbaka alla pengarna anytime soon... jag skulle tro att KFM är din bästa chans, och då kommer det ta tid.
  • Anonym (hej du)

    Är du säker på att hon har skulder hos kf? Om inte så ring först och kolla upp det, så hon inte bara säger att hon har massa för att få dig att inte gå dit. Och det dära med stugan kan hon glömma, hur som helst är hon ju skyldig dig mer så annars kan ju ju säga att dra av en 1000 lapp då, eller hur mycket det nu kan bli.

    Sen har ni gemensamma vänner? berätta isf för dom hur hon lurat dig. Sen så skulle jag bara var extremt efterhängsen och störa i tid och otid utan att förståss trakasera. Du han ju alltid ringa och höra med polisen vad som är gränsen mellan att bara vara på och trakasera. Jag skulle nästan sätta mig utanför dörren hos henne och vänta ut hon.

    Sen så skulle man ha bra lust att hota och skrämma upp henne men det kan man ju inte göra, men bra lust skulle jag ha iaf.

  • Anonym

    Vi har lånat ut 50000;- till svärföräldrarna men får inte tillbaka dom heller, finns inget att göra

  • Anonym (taskigt läge)
    Anonym (lurad?) skrev 2010-11-01 13:05:13 följande:
    Hon säger att kommer d till kronis så kommer jag aldrig få pengarna, kronis kommer inte jaga henne och be om pengarna typ och inte kommer hon kunna betala iaf till dem så jag kommer iaf inte få pengarna och hon kommer ju aldrig att ge mig dem frivilligt om jag anmäler till kronis. Då kommer hon vara så förbannad att hon aldrig kommer kunna tänka sig att självmant betala skulden till mig. 
    Skitsnack på ren svenska!
    Hon försöker bara 'skrämma' dig i brist på bättre ord att inte ta det till KFM. Du måste inse att hon inte kommer att betala. Har hon inkomst så kommer KFM dra från den. Även om du får vänta så ska du anmäla det dit.

    Jag har själv i veckan fått besked från KFM att de har utmätt mitt ex' BR och den ska säljas på exekutiv auktion för att vi fodringsägare ska få in en del av skulden iaf
  • Anonym (lurad?)

    Ja det är nog lika bra att anmäla till KFM iaf oavsett vad hon säger, ska höra av mig till henne en sista gång och fråga hur hon tänkt göra sen skicka iväg det till KFM helt enkelt och strunta i hennes skrämsel hot. Lär ju få vänta en evighet oavsett men chansen verkar större om jag går via KFM att få igen pengarna än att hon självmant ger mig dem.

  • Anonym

    Skicka in skulden till kronofogden så får hon en betalninganmärkning vilket lär svida för henne, om hon inte redan har det. Annars brukar det gå att sälja befintliga skulder till företag som köper upp dem för 70-90% av värdet, vet inte om de gör det av privatpersoner men från företag gör det så, kan vara värt att undersöka vidare.

  • Anonym (lurad?)
    Anonym skrev 2010-11-02 07:19:38 följande:
    Skicka in skulden till kronofogden så får hon en betalninganmärkning vilket lär svida för henne, om hon inte redan har det. Annars brukar det gå att sälja befintliga skulder till företag som köper upp dem för 70-90% av värdet, vet inte om de gör det av privatpersoner men från företag gör det så, kan vara värt att undersöka vidare.
    Hon skiter i ännu en betalningsanmärkning ju.. hon har redan flera stycken så en mer gör varken till eller från för henne.. 
  • Bulle i ungnen
    Anonym (??) skrev 2010-11-01 09:29:12 följande:
    Men VAD är problemet?!
    Du går till kronofogden, visar ert papper varpå de svarar att du måste ha bevis på att det finns ett sista betalningsdatum och att de passerat.
    Du går hem och skrivet ihop en faktura i word el liknande där sista bet.datum framgår samt vad fakturan avser. (Jo det får man som privatperson så länge man inte lägger på moms)
    Skicka fakturan och vänta till sista bet.datum.
    Någon dag efter det går du tillbaka till Kronofogden och visar din kopia av fakturan och talar om att du ni vill driva in din skuld.
    Du fyller i ngr papper med deras hjälp och de påbörjar sitt arbete.

    Att sitta och fundera på saker att ta ur hennes lgh, polisen osv osv är bara korkat.
    Kronofogden finns till för detta så använd dem! Att blanda in polisen kommer aldrig gå då det inte går att bevisa att hon tänkt lura dig på pengarna.
    Fö är det ju som så att även om du vänder dig till polisen och åklagaren väljer att väcka åtal så är det svårt att vinna och OM du vinner är det iaf kronofogden som skall driva in pengarna.
    Det finns ingen magisk myndighet som går in och betalar pengar till folk som blivit lurade utan du får, precis som alla andra, driva in dem med hjälp av kronofogden och då du säger att du inte kommer ge dig ang desas pengar är mitt råd att kontakta dem direkt.

    Lycka till!
    sista betalningsdatumet skriver man på kontraktet så någon faktura behöver man inte skicka.
Svar på tråden Får ej tillbaka pengar av "vän"