• Snarkofagen

    ~*~ 30+ som fick barn i oktober 06, del 13 ~*~

    Välkomna till tråd nummer 13! 



    Tiden går - här förbereder vi oss för att fira våra fyraåringar.

    Vi är ett gäng mammor som hängt ihop sedan barnen var nyfödda. Vi följs åt i barnens fantastiska utveckling och diskuterar syskon, gränsdragningar och föräldraskap.

    I tråden pratar vi om våra liv som mammor, kvinnor och fruar/sambos. Inget ämne är för högt, inget för lågt. Vissa av oss är tvåbarnsmammor medan andra fortfarande överväger saken. Någon sägs visst även fundera på en trea vilket vi andra applåderar.

    Första tråden:  www.familjeliv.se/Forum-11-265/m21186971.html
    Tvåan:  www.familjeliv.se/Forum-11-265/m24193317.html
    Trean: www.familjeliv.se/Forum-11-265/m27267076.html
    Fyran: www.familjeliv.se/Forum-11-265/m30075894-4.ht...
    Femman: www.familjeliv.se/Forum-11-265/m33051403.html
    Sexan: www.familjeliv.se/Forum-11-265/m35581000.html
    Sjuan: www.familjeliv.se/Forum-11-265/m38670698.html
    Åttan: www.familjeliv.se/Forum-11-265/m41844698.html
    Nian: www.familjeliv.se/Forum-11-265/m44252155.html
    åsså tolvan!: www.familjeliv.se/Forum-11-265/m51044479.html
    Medlemmar vid TS 28/9-10
    Daimis - Emmy 30 sep (Upplands Väsby)
    bussig - Felix 6 okt (Stockholm)
    Mejja75 - Thea 7 okt (Malmö)
    Annelitan - Josefine 18 okt (Söderhamn)
    Snarkofagen - Ella 18 okt (Gröndal)
    1 tu 3 - Amanda 19 okt (Bromma) och lillebror Gustav 27 maj -08
    "Nollan" - Félix 24 okt (Montreal) och lillebror Elliot 14 mars -08
    teasa - Louie 30 oktober (Karlskoga)

  • Svar på tråden ~*~ 30+ som fick barn i oktober 06, del 13 ~*~
  • Snarkofagen

    Ååååh, vilka problem vi har med vårt internet hemma just nu!! Hata hata HATA Com Hem!!! 

    Daimis - kom ni iväg på nån kryssning?

    Idag är det fars dag. Jag firar far med att skicka iväg honom och barnen till farmor Själv ska jag träna men först blir det nog till att städa hela hemmet. Man måste ju passa på och rensa lite medan Ella är ute, haha Annars ska hon spara på allt och jag menar verkligen ALLT. Har krullat presentsnören hemma och hon ska absolut spara de guldiga snörena. 

    En fråga; Ella har det senaste halvåret börjat tassa in till oss på nätterna. Hon har aldrig tidigare gjort det, utan har börjat nu när Aston är född. Hur har ni det? Kommer era barn in till er på nätterna? Vad gör ni åt saken? Ingen av oss sover ju speciellt bra och jag tycker det är väldigt påfrestande för oss alla. Och varför tassar era barn in till er, tror ni?
     

  • Gladabarnensmamma

    Vi har aldrig haft nagra problem med att Felix kommit in till oss om natterna, lillebror daremot... oh la-la.
    Han vaknade 3-4 ggr/natt tills han blev 2 och sen vi bytte till stor sang (= kan ga ur sangen sjalv) sa kom han in till oss i princip varenda natt mellan kl. 01-03 (och fick ligga kvar). Det har varit nagra perioder pa ett par-tre dagar nar han stannat kvar hela natten, men *peppar peppar* sen 2 veckor tillbaka sa sover han hela natten i sin sang nu. Jag utlovade GODIS till frukost till alla barn som sov hela natten i sin sang. Godis = en D-vitamin som ser ut som + smakar godis...
    Felix kommer alltid springandes och vill ligga en stund bredvid mamma innan vi gar upp men somnar om ungefar 1 gang av hundra...
    Jag har varit brutalt arlig for mina barn, sagt at dom att jag vill sova ensam med pappa och att dom garna far komma in om dom vill, men att jag kommer bara tillbaka dom till sina sangar nar dom somnat om. Det har varit mycket tjafs & overtalning, men pa sistone flyter det som sagt pa better than ever

  • mejja75

    Idag har vi börjat inskolning av Thea på hennes nya förskola! Den verkar helt ok! Jättegullig personal och fina kompisar. Tror jag var mer nervös än hon när vi gav oss iväg, men som sagt så gick det jättebra. Hon ska vara där två timmar imorgon också och då ska jag vara med, sen ska hon gå ons-fre halva dagar utan mig.

    Tycker det är sååå himla skönt att ha flyttat hem. Bara som igår när vi var hemma hos mina föräldrar och käkade lite farsdagsmiddag och kunde komma hem på mindre än 10 min och inte behöva sitta i bil med gnälliga barn i över 2 timmar. Fatta att det känns bra

    Ville är hos morfar idag och sambon jobbar hemifrån så nu ska vi gå och fira Theas nystart med en lunch på stan bara vi tre. Supermysigt och bra för Thea att få lite tid med bara mamma och pappa utan lillebror.

  • mejja75

    Thea kommer förresten väldig sällan in och vill sova hos oss. Det har hon aldrig gjort. De gånger hon kommer ligger hon bara och snurrar och har svårt att komma till ro, så det slutar oftast med att vi går tillbaka med henne till hennes egen säng.

  • Snarkofagen
    mejja - välkommen hem, får man väl säga då! Härligt att ha så nära till släktingarna. Då är det "bara" att hitta hus som väntar nu, då?! Skönt att det känns bra med förskolan. Har hon sagt något om sina gamla kompisar ännu? 

    Med Ella verkar det som att hon har behov av att vara hos oss. Eller ja, så inbillar jag mig i alla fall. Hon vaknar liksom till och klappar om mig flera gånger när hon sover hos oss. Men det kanske är så lätt att jag säger till henne att vi bär tillbaka henne i sin egen säng  - för allas nattfrid. 

    Uj. I natt drömde jag att jag var gravid med barn nr 3. Och det var TUNGT! Jag funderade även i drömmen över hur det gått till och varför jag lät det ske. Nu räcker det
     
  • Snarkofagen

    Usch. Idag dog en nära vän. Han dog i en arbetsplatsolycka. Han efterlämnar en tvåårig son och en fyra månader gammal liten flicka samt sin fru. Min vän hann fylla 37 år. 

    Tänk er - ni åker till jobbet på morgonen, kanske bråkar på barnen för att de inte klär på sig tillräckligt snabbt eller skojar vid frukostbordet. På förmiddagen händer en olycka på jobbet och du dör. Du finns inte längre. 

    Igår, på fars dag, åkte mannen med barnen till farmor och jag blev ensam kvar hemma. Jag fick helt plötsligt en känsla av att de skulle dö i en bilolycka och jag skulle bli ensam kvar i hela världen. Och idag händer det här. Läskigt. Så tragiskt och så fruktansvärt onödigt. 

     

  • Daimis

    Snarko; Va fruktansvärt Beklagar verkligen sorgen...
    Va hemskt för mamman o barnen.... vilken mardröm...usch...

  • mejja75

    Snarko: Åh nej vad hemskt Beklagar sorgen. Livet är så otroligt skört...

Svar på tråden ~*~ 30+ som fick barn i oktober 06, del 13 ~*~