• Snarkofagen

    ~*~ 30+ som fick barn i oktober 06, del 13 ~*~

    Välkomna till tråd nummer 13! 



    Tiden går - här förbereder vi oss för att fira våra fyraåringar.

    Vi är ett gäng mammor som hängt ihop sedan barnen var nyfödda. Vi följs åt i barnens fantastiska utveckling och diskuterar syskon, gränsdragningar och föräldraskap.

    I tråden pratar vi om våra liv som mammor, kvinnor och fruar/sambos. Inget ämne är för högt, inget för lågt. Vissa av oss är tvåbarnsmammor medan andra fortfarande överväger saken. Någon sägs visst även fundera på en trea vilket vi andra applåderar.

    Första tråden:  www.familjeliv.se/Forum-11-265/m21186971.html
    Tvåan:  www.familjeliv.se/Forum-11-265/m24193317.html
    Trean: www.familjeliv.se/Forum-11-265/m27267076.html
    Fyran: www.familjeliv.se/Forum-11-265/m30075894-4.ht...
    Femman: www.familjeliv.se/Forum-11-265/m33051403.html
    Sexan: www.familjeliv.se/Forum-11-265/m35581000.html
    Sjuan: www.familjeliv.se/Forum-11-265/m38670698.html
    Åttan: www.familjeliv.se/Forum-11-265/m41844698.html
    Nian: www.familjeliv.se/Forum-11-265/m44252155.html
    åsså tolvan!: www.familjeliv.se/Forum-11-265/m51044479.html
    Medlemmar vid TS 28/9-10
    Daimis - Emmy 30 sep (Upplands Väsby)
    bussig - Felix 6 okt (Stockholm)
    Mejja75 - Thea 7 okt (Malmö)
    Annelitan - Josefine 18 okt (Söderhamn)
    Snarkofagen - Ella 18 okt (Gröndal)
    1 tu 3 - Amanda 19 okt (Bromma) och lillebror Gustav 27 maj -08
    "Nollan" - Félix 24 okt (Montreal) och lillebror Elliot 14 mars -08
    teasa - Louie 30 oktober (Karlskoga)

  • Svar på tråden ~*~ 30+ som fick barn i oktober 06, del 13 ~*~
  • mejja75

    Vi hade kalas för Theas dagiskompisar i lördags. De är en liten grupp på 8 barn, plus en extra kompis - alldeles lagom! Vi hade ingen aktivitet planerad föruotom fiskdamm på slutet. Mat också naturligtvis, hamburgare och glass! 

    Snarko: Ville var och är ibland fortfarande en kräkbebis. Han kräktes också efter varje måltid och var och varannan dag kommer det upp nu också... Det är inte kul

    Vi har fått förskoleplats till Thea i Växjö, så hon ska börja där i mitten av november. Det var inte någon av de förskolor som vi valt, men den ligger rätt centralt och är nybyggd och fräsch. Hoppas att det blir bra...

  • Snarkofagen

    mejja - kräks han mycket eller är det diskret kräkstortyr som Ville håller på med? Hur är det med boende i Växjö? Har ni fixat det också? Och hur kommer det att gå med Theas skånska dialekt? Vår egen mini-Ranelid!  

    Nu ligger barnen och ylar ikapp på övervåningen, får nog ta och skicka upp mannen

    Ha det gott, alla!  

  • Mamma till bröderna bus

    Hej alla!

    Mycket som händer här, haft lite ont om tid.. massa kalas med släkt och massa jobb, träning osv..

    Felix börjar bli lite snorig, så jag hoppas han klarar sig till helgen innan det bryter ut ordentligt..

    Itrim folket är så snälla, jag har varit med i deras kampanj "vägskäl" och som tack för detta så bjuder dom mig på fest, (itrim liljeholmen firar 5 år i oktober) de som vill gå på festen får betala 100kr och sen blir man bjuden på middag och det blir dans och underhållning, men detta blir jag alltså bjuden på =) trots 3 kalas på 2 veckor så hade jag gått ner, dock inte så mycket.. bara 0,5 kg, men sammanlagt så är det 35kg och makalösa 37cm i midjemåttet =) Jag ska läsa ikapp lite i tråden nu..


    Felixmamman
  • Daimis

    Hej hopp! Då har Emmy gjort sin första ridlektion och oj, vad hon strålade   Lite förvirrande för mig som förälder dock då jag bara varit där en gång innan..... meen man lär sig väl! Blir väl att man får handla ridbyxor o grejs snart

    Bussig; Herregud, 35kg och 37cm!!!!!!!! WOW!!!! Törs man fråga vad du väger nu?  Men asså....jag säger det igen 37cm i midjan!! wow!! vart har du tagit vägen?

  • Mamma till bröderna bus

    daimis- vad kul med ridlektioner =) Jag vet inte vad vi ska hitta på åt felix, han verkar inte så inreserad just nu, vi får se till våren tror jag.

    Klart du törs =) jag väger 85 kg så det är fortfarande massa kvar av mig =) Men en granne stoppade mig igår och sa att hon inte kände igen mig, och frågade massa så det är kul. Det blir fler och fler frågor frå omvärlden då blir man lite stolt, men har fortfarande svårt att ta till mig att jag gått ner så mycket och känner mig lite störig när folk frågar om jag gått ner i vikt, blir oftast att jag svarar att jag gått ner lite, men min tränare har förbjudit mig att säga lite.. hon menar på att jag överskridit lite och måste säga mycket om folk frågar (mitt självförtroende är inte det bästa, men det kommer)

    Snarko- dags för lunchdejt snart??


    Felixmamman
  • Snarkofagen

    Phhheeewwww, kalaset avklarat! De hade SÅÅÅ kul, allihop! Det blev fem tjejer totalt, en blev stående på motorvägen med biltrassel Hon fick massor med fina presenter och Playmobil är nya favoriten! 

    Daimis - springer du med bredvid hästen? Vad tycker Emmy om att bli av med gipset, förresten?

    Bussig - haha! Jag kommer inte känna igen dig när vi ses, smalis! Snyggt att du jobbar med självkänslan också. Ja, vi måste definitivt sy ihop en lunch snart! 

    Nu stack mannen och Ella till Liljeholmen, hon har beställt McDonald's-lunch Aston sover tupplur och jag ska röja undan allt rosa från kalaset  

  • Mamma till bröderna bus

    snarko- skönt att du överlevde kalaset =)

    vi har haft utedag, började med en cykeltur på ca 8 km (tog en liten omväg till lekparken) där stannade vi och lekte, spelade lite bandy och sparkade lite boll. Sen kom vi på att vi faktiskt kunde äta lunch ute så vi gick hem en snabbis och packade ner korv och bröd sen stack vi till aspudden, tittade på djur och åt mat, klappade kaniner och lekte lite till. Så nu har vi precis kommit hem hem och är rätt trötta =)

    Tack snarko- men jag tror allt du känner igen mig, så stor skillnad är det inte.

    Nu ska jag uppdatera bloggen och sen komma på någon smaskig och väldigt varm middag, för nu är jag lite frusen av mig..


    Felixmamman
  • Daimis

    Snarko; Vad kul att kalaset blev lyckat
    nej...det fanns ledare till alla hästar så vi föräldrar behövde inte Och gipset, jag tror hon tyckte det va jätteskönt att bli av med. Lite stel är hon än men det blir bättre o bättre. Hon var väldigt ivrig att få visa gipset på dagis sen
    Mc Donalds....mmmmm.... jag är ett stort fan av mc feast... dröjer tills man får äta det... men tur är väl de o tur det inte finns så nära *hihi*

    Bussig; En i klassen hade gått ner typ 40kg och jag fick se bilder på henne då hon var stor...OJ, vilken skillnad. Kan säga att jag inte kände igen henne, alls.

    Vad mysigt det låter m picknick och kolla på djur...  men vi såg iaf en älg igår
    Idag har vi varit på kryddparty och jag blev fattig! Men Emmy hittade en ny lekkamrat så de hade superkul
    ...o så var det ny vecka imorgon...igen...

Svar på tråden ~*~ 30+ som fick barn i oktober 06, del 13 ~*~