Inlägg från: friper |Visa alla inlägg
  • friper

    Låt vissa fångar vara rastvakter!!

    Min son har nyss börjat nollan och vilken tuff miljö. De äldre killarna gillar att knuffas runt på dessa små lite på rasterna. Inte alls okej.
    Min son är ganska grovt byggd, är 1,25cm och väger redan 30kg och är då 6år. Han kan de knuffa på eftersom det ger lite motstånd. Skolan är överfylld av pojkar och dessa vilda lekar.
    Har pratat med hans fröken och fritidspersonal för att ha mer uppsikt. Tyvärr ser de inte allt o barnen vågar inte alltid säga till dem heller.

    Ett bra förslag vore om vissa fångar, ex stora tauerade "fucked for life" medlemmar kan ha jobb att vara rastvakter. Hålla ordning på bråkstakarna och se till de lite mindre som inte vågar att säga nåt. Helt enkelt inge respekt och göra lite nytta efter allt de innan orsakat samhället.
    Skolorna har blivit hårdare, tuffare och råare. Det måste mötas med hårt. Vilka vet mer om att kasta bort sin framtid på trubbel, bråk och kriminalitet än gängmedlemmar?
    De får en chans att gottgöra och vägleda andra rätt.

    Skolan är barnens arbetsplats!

  • Svar på tråden Låt vissa fångar vara rastvakter!!
  • friper

    Vart jag vill komma med detta förslag som jag givitvis överdrev en del av ren frustration till de grabbar i skolan som ska bråka varje rast. Med den mentalitet som råder i skolan borde de se över hur de vuxnas roll i skolan kan skärpas. Vilka kan göra skolan tryggare för alla barn?
    Jag vill kunna känna att min son och andra oxå ska kunna få ha det bra i skolan. Att de kan vara med sina kompisar utan andra ska komma och förstöra. Många i min sons klass har tappat lite sugen på skolan efter alla äldres barn ständiga bråk mot dem.

  • friper

    Tack sextiotalist för ditt inlägg. Du förstår vad jag menar. Klimatet i skolorna idag tycks kräva dessa metoder för att få lite ordning.
    Precis som du skriver så ser de lite rent beteendemässigt vilka som är trubbelmakarna bland eleverna. Vilka som kan behöva mest hjälp att inte spåra ur. Många av dessa barn har ju det lite stökigt hemma.

Svar på tråden Låt vissa fångar vara rastvakter!!