Inlägg från: Långlångväntan |Visa alla inlägg
  • Långlångväntan

    Frågor om Taiwan

    Vi håller just nu på att ordna med våra papper för att skicka vidare til Taiwan.
    Vi har också ett öppet medgivande gällande ålder och har bara angett till BFA ett önskemål om vilken åldersgrupp vi skulle vilja ha.
    Som miss TN säger så variere kötiderna mycket hela tiden och det kan kända mycket bara på några månader. Det som just nu gäller ang Taiwan är att regeringen därborta har gått ut med att det ska ske fler inhemska adoptioner och det brukar då innebära att färre barn står till förfogande för internationella adoptioner och våra kötider i Sverige ökar. När de inhemska adoptionerna ökar brukar det också innebära att barnen som adopteras utomlands är äldre då de friska och riktigt unga adopteras inom landet.
    Så det är svårt att idag säga hur läget är om ett år tyvärr.
    Men idagsläget kommer den en hel del barnbesked från Taiwan. Flera familjer är i landet just nu.

    Lycka till!

  • Långlångväntan

    Ja om det är något man måste vara beredd på i adoptionsvärlden så är det att saker och ting/förutsättningar kan ändras snabbt.
    Men va kul att ni ska påbörja föräldra utbildningen. Jag och min man tyckte den var mycket givande när vi gick den!! Och man ville verkligen komma igång men allt annat efter den.

  • Långlångväntan

    Ni kommer att få många bra boktips på utbildningen men jag kan Inboxa dig min lista som jag själv skrivit ihop efter vår utbildning.
    Jag har just börjat läsa en bok där en tjej som heter Mary har intervjuat 29 adoptivfamiljer. Ser mycket fram emot att få läsa den.

Svar på tråden Frågor om Taiwan