Inlägg från: Förstaögonkastet |Visa alla inlägg
  • Förstaögonkastet

    Fler med barn som får helt hysteriska utbrott??

    Min son är drygt 3år och får utbrott som jag inte längre kan hantera.

    Oftast så kommer dom när han inte får som han vill eller om nåt blir som han inte tänkt sig.

    Som imorse tex när vi skulle gå till dagis. han hade  vart på jätte bra humör hela morgonen, till och med att klä på sig gick utan något som helst gnäll. Men sen när storesyster stängde av tv och inte han, då började det.

    Men jag sa att "vi sätter på tv igen så kan du  oxå stänga av den". Men då var det ett annat program på än vad det var när syster stängde av så då var ju det helt fel.

    Jag förklarade lugnt att det var slut och att jag inte jag kunde göra nåt åt det och att vi ändå skulle gå så att han kunde stänga av nu. Men han blir så arg och ledsen, helt hysterisk. ibland så är det att jag inte ens får nån kontakt med honom. Och dom här utbrotten kan hålla på upp mot en halvtimme ibland mer.

    Jag tycker att jag har försökt att pröva det mesta. Som att prata lugnt med honom och att förklara, att ta in han på sitt rum, att hålla ihonom så att han lugnar ner sig, att ignorera honom, att bli arg och säga till ordentligt. men det spelar liksom ingen roll.

    det har gått så långt att till och med grannen har kommit och sagt till mig att jag borde titta på nanny akuten och påpekat att hon ibland undrar om jag slår barnen. Vilket jag SJÄLVKLART INTE gör och aldrig skulle göra.  Och Det gör ju att så fort barnen gråter eller är högljudda så blir jag ju skit stressad!!! Vilket gör att jag ger med mig i många lägen bara för att han ska bli tyst så att grannarna inte ska tro nåt.

    Kontaktade BUP idag och men dom hade telefon tid imorgon så jag hoppas att vi får komma dit.

    Är det nån mer som har det så här?

  • Svar på tråden Fler med barn som får helt hysteriska utbrott??
  • Förstaögonkastet

    Tack för era svar!

    Bara att höra att det finns fler i samma sitts känns lugnande :)

    Jag  pratade med en fröken på dagis idag om han hade några utbrott där. det hade han inte men han var tydligen rätt trotsig där nu också, han hade blivit jätte arg igår när han inte fick bestämma bok. Så jag hoppas att det bara är en fas just nu, och att den går över snart.

    När han får sina utbrott så försöker jag att hålla mig lung för jag märker själv att det bara blir längre och jobbigare utbrott om jag blir arg och stressad. Men tyvärr så är det inte i alla lägen som man klarar det.

    Får se vad dom säger idag när jag ringer BUP

    Får jag några bra tips så säger jag till :)

Svar på tråden Fler med barn som får helt hysteriska utbrott??