Inlägg från: Tokmamman |Visa alla inlägg
  • Tokmamman

    Fler med barn som får helt hysteriska utbrott??

    Inte för att måla fan på väggen men jag tycker det är bra att du tar kontakt med BUP. Det är visserligen helt sant som dem andra skriver att många barn har perrioder då dem kan vara såna. Men alla barn har inte perrioder utan har problem. Man skall inte blunda för såna saker. Vi gjorde det med vår dotter. Vi tänkte att det går över osv. Jag ångrar mig så djupt över att jag valde att tänka så.
    Vi har också haft grannar som sagt såna saker. En ringde till och med och anmälde oss!!
    Hon har troligtvis Aspbergs syndrom och det är inte en fas utan en autistisk störning. Det växer inte bort eller försvinner bara för att man uppfostrar rätt som många tror.

    Hon har än idag extrema anfall. Inget får gå utanför hennes ramar för då brister hela livet för henne.

    Jag säger nu inte att din son har några såna problem. Absolut inte. Jag vill bara dela med mig av min erfarenhet som mamma.

    Om inget annat kan säkert BUP hjälpa er med goda råd.

    Hoppas du kommer till bukt med din sons anfall. Det är inte lätt jag vet. Kram till dig

  • Tokmamman
    lillstrumpis skrev 2010-11-01 13:24:28 följande:
    Vi har en pojke som är  4år. Han har haft likanande utbrott under flera år nu, flera gånger om dagen i peroder...vissa perioder är värre än andra.

    Vår kille har alltid, sedan han föddes, vart speciell och allttid krävt liiite mer..på BVC har dom alltid sagt att han "är lite mer"...

    Vi har otaliga omgångar varit i kontakt me bup om vårat problem...just nu är vi nog inne i hans värsta period hittils...hela vår familj är i upplösningstillstång..

    MEN det är svårt att får en diagnos, och frågan är vill man verkligen att ens barn ska ha den stämpeln....det är fortfarande samma barn med samma problem....

    Diagnos löser inga problem...

    Jag har många gångr tänkt att min pojke har asberger ellleer adhd...psykkologen tror "att det är något" med honom...men nu börjar tveka på om jag verkligen vill att någon "stämplar" honom med diagnos..?!
    Den där sk stämpeln du pratar kan avgöra allt för ditt barn. utan den har ditt barn inte rätt till rätt stöd  i livet. Ditt barn är samma barn med eller utan. Men utan står ni ensamma och får inte hjälp när ni behöver. Att välja bort att försöka få den stämpeln om det finns behov av det är inte rätt väg.
    Det som stämplar barnen är om man inte fortsätter att söka vägar ut ur saker bara för att man fått en diagnos. En diagnos är ingen stämpel det är mer som ett recept i samhället. Med den kommer saker du aldrig någonsin kan få utan. Så om du misstänker ev Aspbergers eller ADHD så gör du inte ditt barn en tjänst genom att du inte söker hjälp. Tvärtom du själv stämplar ditt barn som "den där ungen" för det är precis så det blir för dessa barn i skolan när dom inte har fått rätt hjälp.

    Jag vill inte det skall vara nåt "fel" min dotter. Men jag måste inse fakta att det är så. Då måste jag som mamma ge henne allt jag kan för att hennes liv skall bli bättre. Och enda sättet jag kan göra det är genom att erkänna att så här ligger det till. Söka rätt hjälp får rätt diganos.

    Blir faktiskt lite ledsen att föräldrar inte söker hjälp trots att dom själva misstänker en diagnos!!
  • Tokmamman
    dreamspell skrev 2010-10-24 14:41:45 följande:
    Håller med Tokmamman.
    Vår äldste pojk var/är likadan och var allra värst runt 3-4år.(5år nu) och i våras gjordes en utredning som visade att han har autism. Vet ju inte om ni har andra problem eller tycker han är speciell, men vi har sen ganska tidigt upplevt vår son speciell medan alla runt omkring avfärdat oss. Nu i efterhand vet vi att vi hade rätt, jag misstänkte även just autism innan utredningen ens börjat medan ex BVC inte sa ett ljud om något.
    inga hade märkt något på min dotter heller. Vi blev avfärdade vart vi än vände oss. Men nu efter flera års kämpade har vi äntligen hittat rätt människor som gör rätt och verkligen utreder vårt barn :) Man får inte ge upp.

    Om man misstänker att det är mer än bara trots skall man absolut inte vara rädd för att söka hjälp. Man är inte en sämre förälder för det snarare tvärtom!

    Hoppas ni får rätt stöd och hjälp med er son Kram
  • Tokmamman
    AronNora2 skrev 2010-11-11 19:44:11 följande:
    Jag har en snart 4-årig dotter som får helt bisarra utbrott.
    Ingen impulskontroll, slår utan förvarning, viljestark till tusen.
    Där emellan ett solsken, allra mest på dagis, dock med tendenser till bortskämdhet.

    Frågan är: när bör man söka hjälp? Vad skiljer vanligt trots från bokstavsdiagnos?
    Det är jättesvårt att säga när man bör söka hjälp. Man kan behöva hjälp att hantera saker med sina barn även om barnen inte har olika "stärningar". Mitt enda råd är att söka när man själv känner att det blir övermäktigt och man inser att man kanske skulle behöva råd och stöd om inget annat.
Svar på tråden Fler med barn som får helt hysteriska utbrott??