• Tola

    Tips för att klä om vagn.

    kul:) själv håller jag på att klä om en äldre brio sulky.
    Det enda jag saknar är kantband så jag kan sy ihop den.

    Själv har jag två olika vanliga tyger. Ett är från ett förtält och det andra är mer som ett vindtyg. Lite 70 tal:) Jag hoppas verkligen jag lyckas för då blir det en riktigt snygg vagn:)

  • Tola

    sry, har eg inga svar. Men så länge den är fräsch i tyget nu kan du ju klä om den utanpå. Min vagn var total möglig men chassit var jätte fint.

    Annars så sprätta alla sömmar och rita upp på nytt tyg. Kan tänka mig att det äe en hel del jobb med att klä om en stor vagn

  • Tola

    Först skulle jag köpa nytt tyg.. o när jag insåg att det skulle gå på fler hundra stannade projektet av.
    Men så fick jag tyg av min pappa (förtältstyget) och 70 taks tyget fick jag av en snäll människa jag inte ens känner:)
    Så det enda jag kommer lägga pengar på är kantband och tryckknapp:)

    vagnen var som bortskänkes på annons

  • Tola

    absolut:)
    tyvärr måste jag beställa tryckknappar, vi har inte en enda syaffär med sybehör inom 10 mils avstånd. Så dt blir stoffochstil beställning. Men sen så ska det  bara sys ihop:)

  • Tola

    Nu är kantbanden beställda och den stora tryckknappen:) förhoppningsvis glider vi i en snygg vagn om 2 veckor iallafall:) 

    Visst borde det vara OK att inpregnera tyget? med sån där spray? Det är dottern på 2.5 som ska ha den.. tills i slutet av december då våran bebis anländer o det blir ståbräda:)  

  • Tola
    stor grön drake skrev 2010-10-26 16:32:54 följande:
    ja, så länge det är spray för tyg så. och spraya inte på fodret, den del som bebisen kan tänkas komma åt alltså.

    Fick artikeln scannad idag på jobb, efter en del mankemang, så den som vill ha den kan skicka ett meddelande med sin e-mail åt mig här på FL så mailar jag den. Den blev ett Acrobat reader document, så jag kan inte klistra in den.
    Lite på ena sidan är texten kapad, men bara slutet på orden/tvåstaviga ord (pga att det var mitt i en tidning) men det går lätt att gissa sig till vad det står.
    :) det ska inte vara foder utan bara två tyger, bak o fram:) sen ska inte bebisen ha den förrän den är stor nog att åka sulky:) med endast sittläge
  • Tola

    Puffar lite:) stoffochstil paketet kom igår så snart ska jag börja:) dock verkar tyget vara lite svårsytt, så vi får dse hur det blir...

  • Tola

    Nu är vagnen klar:) jag trodde tyget var ett perfekt vagnstyg.. o det var det på ett sätt. Men det lixom.. ja..drog sig lite vid stygnen..
    Men jag är mkt nöjd ändå. Får se om jag fixar en bild idag eller senare. Just nu saknar den bottenplattan som pappa ska såga ut.. o sen är det en sak som ska svetsas för att den ska kunna rulla:)

    enda som jag valt att inte fixa är baksidan.. där ska det på ett sneslåband. Fyller ingen funktion men det gör klädseln mycket snyggare. Dock är det sån liten marginal jag har att sy på att jag tar det den dagen jag känner att jag pallar att sitta och smygsy:)  

  • Tola

    Här är den( dumt nog tog jag ingen före bild). Men den var i marinblå och grön, men på vissa ställen var den så blekt att den var vit. Sittplattan (som fortfarande saknas) var svartmöglig...



     
  • Tola

    Jag googlade massa innan ang tyger osv..
    Men jag jag fick dessa tyger helt gratis;) tunna dock ändå slitstarka så tänkte jag att det får bli det.
    Jag har inte ngt foder utan det är bara tyg.

    Tyvärr har vi inte provat den än då det är en sak som måste svetsas:/
    Hade hoppats på att glida lite i den i veckan men får nog vänta tills nästa..

Svar på tråden Tips för att klä om vagn.