• Äldre 24 Oct 18:39
    27084 visningar
    72 svar
    72
    27084

    Tips för att klä om vagn.

    Det finns stadiga yttertyg man kan använda, men även ett stadigt vanligt bomullstyg funkar bra, du kan alltid impregnera det, har sett en skitsnyggt omklädd med jeans på stan en gång.

    Att tänka på är att man kan behöva något att sätta dit popnitar med, och något att borra upp de befintliga med för att få av orginaltyget. Använd sedan det som mall.

    Fibervadd i klädseln för att göra den lite mjukare. Finns det sele, eller öglor för lös sele? Om inte så försök sätta dit öglor när du endå haar klädseln av och bra åtkomst.
    Omklädning är ofta ett bra tillfälle att slipa och måla om chassit.


  • Äldre 24 Oct 20:23
    #10

    jag har iof bara sytt tillbehör (knåpar just nu på foder samt yttertyg på en fotsäck till stora vagnen) och skötväska till mina, och lite uppgraderingar men läste just hur man klädde om en vagn i en av de första bebistidningarna jag köpte när jag blev gravid. Ska se om jag får igång scannern så kan jag skicka artikeln till dig.


  • Äldre 25 Oct 18:52
    #12

    Nu är jag jättesur!
    Hittade artikeln utan problem (Mama gravidbibel hösten 2009, sid 150 pimpa vintagevagnen) men scannern vägrar funka för att det är något krångel med en bläckpatron... Sen när behövs bläck för att scanna? Skulle jag vilja printa förstår jag, men varför i hela friden låter den mig inte scanna?

    Skulle kunna göra det från jobbet imorgon, men den scannar enbart svart-vitt, så vet ej om det synns med vit text på röd bakgrund


  • Äldre 25 Oct 18:53
    #13

    varför postade det?

    Skulle bifoga några länkar som kankse ger lite hjälp:
    www.sysidan.se/forum/showthread.php
    www.sjalbarn.se/forum/viewtopic.php&t=73254


  • Äldre 25 Oct 19:50
    #14
    FÖRE                                                                  EFTER
    gnuffe åker sittvagn numera =)footsacken från sidanpimpade footsacken
    Måste säga att jag blev ruggigt nöjd med min footsack makeover
    Tyckte orginalet var så tunt och sladdrigt, samt det störde mig verkligen att det var så lågt att det inte gick att fästa den i sufletten, det blåste ju rätt in på sonen när han låg och sov. sagt och gjort, köpte yttertyg, reflexband och tunn fibervadd. Tjock fibervadd, rockknäppen samt runt plastsnöre (inuti sidsömsreflexerna) hade jag hemma. Den gamla footsacken finns kvar, och kan med ett enkelt handgrepp återställas i ursprungligt skick (men då får någon annan sprätta!)
  • Äldre 26 Oct 16:32
    #17
    Tola skrev 2010-10-26 09:07:52 följande:
    Nu är kantbanden beställda och den stora tryckknappen:) förhoppningsvis glider vi i en snygg vagn om 2 veckor iallafall:) 

    Visst borde det vara OK att inpregnera tyget? med sån där spray? Det är dottern på 2.5 som ska ha den.. tills i slutet av december då våran bebis anländer o det blir ståbräda:)  
    ja, så länge det är spray för tyg så. och spraya inte på fodret, den del som bebisen kan tänkas komma åt alltså.

    Fick artikeln scannad idag på jobb, efter en del mankemang, så den som vill ha den kan skicka ett meddelande med sin e-mail åt mig här på FL så mailar jag den. Den blev ett Acrobat reader document, så jag kan inte klistra in den.
    Lite på ena sidan är texten kapad, men bara slutet på orden/tvåstaviga ord (pga att det var mitt i en tidning) men det går lätt att gissa sig till vad det står.
  • Äldre 26 Oct 20:04
    #19
    Tola skrev 2010-10-26 17:54:16 följande:
    :) det ska inte vara foder utan bara två tyger, bak o fram:) sen ska inte bebisen ha den förrän den är stor nog att åka sulky:) med endast sittläge
    då ska det inte vara något problem
  • Äldre 10 Nov 11:04
    #26

    snyggt!


  • Äldre 10 Jan 20:44
    #61

    Vad mysig den blev!


  • Äldre 13 May 14:14
    #68

    jo, du behöver nog ett tjockare/grövre tyg som stomme, det är ju tyget som "bär" barnet.


Svar på tråden Tips för att klä om vagn.