• Buspoj­karna
  Äldre 4 nov 14:51
  20869 visningar
  22 svar
  22
  20869

  När börjar ni flyttpacka inför flytt?

  Nu så här inför kommande flytt undrar jag hur lång tid innan ni brukar börja packa?

  Tänkte mer på er som inte bor så stort, tex lägenhet på 3-4Rok.

  Nu är det 16 dagar kvar innan flyttlasset går och jag funderar på när jag ska sätta igång.
  Vi håller samtidigt på och renoverar nya lägenheten och byter av varandra hemma med barnen. De går nämligen inte på dagis. Nu har gubben min hållt på i några dagar, sedan är det min tur att ta ner tapeter, spackla och måla innan gubben lägger golv. Jag kommer alltså vara borta en del och gubben får inte packa, det ska jag göra så att jag vet vart allt finns. Han börjar nämligen jobba 2 dagar efter flytten, så han kan bara hjälpa till dagen efter med det tunga och sen på kvällarna.

  Men jag brukar vara väldigt effektiv.

 • Svar på tråden När börjar ni flyttpacka inför flytt?
 • Buspoj­karna
  Äldre 4 nov 15:24
  #3

  nej, det orkar jag inte.. Jag funderade på att börja på måndagen och vi flyttar på Lördagen. Funderar på om det kan bli bra. Då har jag 5 dagar på mig. Är ju hemma på dagarna med en 2åring och en 4½åring och eftersom att man får hjälp så gäller det att packa av bara den för att barnen inte ska packa ner allt som inte ska ner haha

 • Buspoj­karna
  Äldre 4 nov 15:38
  #5

  vi har ju flyttat en hel del, men då har jag börjat i god tid. Har bara tyckte det varit jobbigt och barnen har påverkats mycket och rivit i allt. Därför struntade jag i att börja så tidigt nu.

  Vi har bokat flyttstädning, så det enda vi behöver göra är att frosta av frysen. Tänkte köra dit frysvarorna lite innan så har vi god tid till det.

  Sen kör vi med pirror till kartongerna för att inte slita på ryggen, förutom upp för trappan till nya lägenheten. Finns ingen hiss där och vi komemr att bo en trappa upp (halv-spiral trappa). Har bara en kartong med böcker, resten har jag skänkt bort då de bara står i hyllorna och samlar damm.

  Allt som går att packa ner är nerpackat i källaren, resten får åka löst.

  Vi kommer att flytta på en dag och har 3 bärare utöver min man. Jag tar barnen.

  Frågan är om jag kommer att få packa i panik om jag börjar 5 dagar innan.

 • Buspoj­karna
  Äldre 4 nov 15:39
  #6

  när vi flyttade hit hade vi ca 45 flyttlådor

 • Buspoj­karna
  Äldre 4 nov 16:02
  #8

  Haha, jag är också kontrollfreak men är en sån person som löser det mesta.
  Gubben min är kommer hem imorgon kväll och sedan har vi lördagen tillsammans hela familjen, sen åker jag nog iväg på söndagen och fixar i lägenheten och blir då borta några dagar beroende på hur lång tid det tar.
  Säg att jag kommer hem igen onsdag eller torsdag. Kanske ska börja då direkt, då har jag lite mer än en vecka på mig.

  Måste ju dock ge barnen mycket uppmärksamhet då, Minsta har aldrig varit utan mig ens för en hel dag. Stora har varit utan mig 2 dagar hos mormor när han var 2 och en vecka när jag låg på sjukhus när han var 9mån.
  Får se om minsta sonen klarar av det eller om jag får komma hem.
  Minsta är bara 2år och 4mån.och stora 4½, så han förstår ju vad vi gör när vi åker bort. De får följa allt med bilder varej dag också. Så ser de vad vi gör. Idag kom stommen till mellanväggen mellan deras rum upp, Det var spännande att se för stora sonen.

 • Buspoj­karna
  Äldre 4 nov 19:58
  #10
  sarsparis skrev 2010-11-04 19:52:36 följande:
  Vi flyttar i morgon och skulle ha börjat tidigare, problemet för oss är att vi inte har någonstans att ställa alla kartonger. Packar man några kartonger varje dag räcker det nog med 2 veckor. vi började för 2 veckor sedan och har massor av saker kvar men då har vi inte packat varje dag. Nu är all lust slut och vi orkar inte mer och är mest stressade vilket gör att vi lägger oss på soffan och gör inget. Men förhoppningsvis blir det bättre i morgon när vi lyckat köra i väg en massa kartonger. Kan tillägga att vi har en son på 2 ½ år som gjort det hela lite jobbigare då han gärna packar upp allt.
  oj.. du får sörsöka få honom att packa ner det istället. Här blir de överlyckliga när de får hjälpa till. i alla fall med sånt som packning som man inte gör så ofta. Vi måste ställa alla kartonger i vardagsrummet och det är ju itne så kul att ha de där hur länge som helst.
 • Buspoj­karna
  Äldre 5 nov 09:10
  #15

  hur ordentligt packar ni om det tar sån lång tid?
  Jag brukar bara varva med lite gardiner och anant mjukt. Lägger tex alla tallrikar på varandra och sedan stöttar jag upp så att de inte kan glida omkring. Packar ni in varje tallrik för sig med tidningpapper då eller?

  Tallrikar ska vi köpa nya sen efter flytten, då barnen haft sönder så många.

 • Buspoj­karna
  Äldre 5 nov 12:36
  #16

  Nu har jag i alla fall rensat ut allt gammalt i skafferi, kyl och frys. alltid något.

 • Buspoj­karna
  Äldre 11 nov 15:32
  #18

  började packa igår och har typ 2 kartonger kvar, sen är det bara det sista som används. Hade lätt kunnat packa allt på bara 2 dagar istället. När man väl sätter igång går det ju av bara farten.
  Har 22 kartonger färdigpackade i lägenheten, ca 14 i källaren och sedan 16st tomma kvar till det sista. Hoppas att de räcker.

Svar på tråden När börjar ni flyttpacka inför flytt?
Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.