Inlägg från: Hoppfull84 |Visa alla inlägg
  • Hoppfull84

    När börjar ni flyttpacka inför flytt?

    sist vi flyttade så packade jag allt onödigt ca 2-3veckor innan flytten. tex allt i förrådet(det tog två dagar att bara få ordning och ner i lådor på allt därnere). packa leksaker, lösa prylar, böcker, kläder, det mesta ur köket veckan innan. och jo man har mer prylar än man tror när man väl börjar röja ur köksskåp och garderober. packade även ner de mesta ur skafferiet och badrummet veckan innan.

    sparade de kläder vi troligtvis skulle behöva använda samt lite sånt som kan vara bra att ha i köket dagligen,  det packade jag på flyttdagen.

    vi hade tajt flyttning så vi var tvugna att vara ute samma dag som vi ficvk nyckeln till nya lghten. vi ställde ner de fyllda flyttlådorna i förrådet veckan innan, så jag kunde komma åt att flyttstäda det mesta, sedan på flyttdagen var det bara att lasta bilen med lådorna+möblerna, packa det sista som fanns kvar i lägenheten och köra av golven.

    Det är tar galet lång tid att flyttstäda. köket tog mig en hel lördag, alla hyllor, skåpluckor, fönster, lådor, rensa vask,skura ugn/fläkt, kyskåp, skafferi etc. det var en miss vi gjorde förra gången vi flyttade, vi hade räknat alldeles för lite tid till flyttstäd, så denna gången packade jag det mesta veckan innan så jag kunde ägna hela sista veckan åt att bocka av grejer på flyttstädlistan så det bara var golven i princip kvar till flyttdagen.

    lycka till!

    *ett tips från flyttgubben, packa inte en hel kartong med tunga grejer det blir galet jobbigt att lyfta. packa bara halva kartongen i botten med ex. böcker eller porslin, fyll resten av lådan med lätta saker ex. kuddar eller kläder.
    tips två är att ha så mycket som möjligt packat ordentligt i lådor, ha inte grejer löst, det blir massa vändor upp och ner i onödan och svårt att stapla på ett bra sätt i bilen. minst 90% i flyttlådor

  • Hoppfull84

    jag skulle nog börja packa nu, jag hade haft panik om jag bara hade fem dar på mig, men det är jag som är lite kontrollfreak det. tänker att det kan bli svårt att packa effektivt när du ska ha barnen hemma så därför kanske det kan vara smart att börja i tid?

Svar på tråden När börjar ni flyttpacka inför flytt?