• DorAnn
    Äldre 23 Apr 21:35
    2851 visningar
    12 svar
    12
    2851

    Är ni också sgs "ensamma" i er kommun om att vara regnbågsföräldrar?

    Hej!

    Både ja och nej. Om att vara ensamma i kommunen. Enligt familjerätten är vi det enda homoparet som gjort faderskapsutredning. Däremot har jag en kompis som har ett "regnbågsbarn" på sin förskola, men de är väl inflyttade i så fall. Vi har inte fått några konstiga frågor faktiskt, eller frågor rörande att vi är två tjejer överhuvudtaget. Intresse finns ju såklart hos folk man känner som vill veta hur det går till osv, men inget alls från BVC, MVC, ÖF, Förskolan etc. Kanske för att vi är väldigt öppna och berättar ganska mycket själva. Ex om inseminations och adoptionsprocessen på BVC och MVC.  

    Men man förstår ju att man är först ibland, när vi hade sonen på läkarbesök(ej bvc) och vi bägge var med, var läkaren lite undrande vem min fru var om jag var mamman, så när jag sa att det är min fru så sa han "spännande", men på ett trevligt sätt alltså. Men sedan var det business as usual.

    Just nu är det grannens son på 5 år(vi har precis flyttat) som flera gånger frågat. "Har ni någon pappa?"  Jag svarar då: "Nä vi är ju två mammor".  Följdfråga andra gången, med hänsyftning till vår son. "Skall han bli pappa?". Han har också frågat om sonen, "varför är han kille?" Verkar som om grabben har lite svårt att få ihop det, hihi.

    En i släkten hade precis förklarat blommor och bin för sina barn när vi fick barn och då blev det ju såklart lite funderingar hos barnen.

Svar på tråden Är ni också sgs "ensamma" i er kommun om att vara regnbågsföräldrar?