• Isabel04

    Behandling med Trimetoprim vid urinvägsinfektion

    Vad är det för röntgen ni ska göra? Mucg?

  • Isabel04

    Ok! Vi gjorde en mucg på Tilde när hon var 7 månader. De sprutar in kontrast i urinblåsan tills de kissar och då tar de bilder för att se om urinet backar tillbaka upp i urinledaren. Det finns olika graderingar på reflux - 1-5 - där 5 är "mest". Det är ingen trevlig upplevelse (vill absolut inte skrämmas, bara vara ärlig!!!!! ) eftersom bebisen måste ligga helt stilla under hela undersökningen. Man håller dem som i ett skuvstäd..... Vi ska göra om undersökningen i början av 2006 och det är ingenting jag ser fram emot! Som jag sa så vill jag absolut inte skrämmas!!! Jag hade gärna varit mer förberedd på vad som skulle hända!

  • Isabel04

    Ha gärna napp & snuttefilt med! Se till att hon är mätt och gärna trött. Tilde somnade av ren utmattning efter en stund. Det är ingenting som gör ont, problemet är ju att de måste ligga stilla!

  • Isabel04

    Jag tycker du ska vara med om du kan! Mamma är alltid bäst! Det tog runt 45 minuter!
    De erbjuder lugnande medel men jag gillar inte tanken på att droga ner en liten bebis. De glömmer ju faktisk bort det.

  • Isabel04

    Det kommer att gå bra! Har hon någon leksak som hon är superintresserad av kan du kanske distrahera henne med den! Man kanske får ge dem välling eller något!

  • Isabel04

    Jag har en bestämd liten dam som INTE gillar att bli fasthålld....... Det var därför hon var så ledsen! Det gör ABSOLUT INTE ont!!! Det kommer att gå jättebra ska ni se!!! Lycka till!!

Svar på tråden Behandling med Trimetoprim vid urinvägsinfektion