• Äldre 6 Jun 14:39
    1028180 visningar
    10308 svar
    10308
    1028180

    Sökes! Framgångshistorier trots lågt AMH

    Nu måste jag bara fråga er som håller på här och har försökt såååå länge massvis med försök etc. Hur mycket pengar har ni fått lägga ut själva? Jag har bott i Australien de senaste 5åren och har liksom ingen koll alls. Har precis fått veta då att min äggreserv ligger på 0,2 och det är tydligen SUPER LÅÅÅÅÅÅÅGT! Känns ju helt fantastiskt att få reda på detta. Och sen som kronan på verket så har jag då tydligen inget skydd mot rödahund heller. Ska förhoppningsvis ra den nu på tisdag och sen får jag då vänta 3 månader innan vi ens får försöka börja med ivf etc. OM dom nu tycker att det är värt ett försök. Jag är typ helt förtvivlad över detta medans min man är helt lugn. Har inte orkat läsa alla inlägg här, men är det någon som har haft så lågt värde eller lägre men ändå lyckats?

  • Äldre 7 Jun 13:19

    Ok jag känner här att jag ligger WAY behind vad det gäller allt sånt här. Hannah 8401 jag är 35 år och har inte ens den blekaste vad fsh är???? Kanske inte ens ska försöka skaffa barn eller???? Jag vet som sagt att allt ser bra ut utom min äggreserv. Eller jag har inte kollat om jag har polyper i livmodern. Och sen är det ett test tilm som jag ska göra typ dag 18 eller så efter mensen. Men det får göras i Augusti, för denna månaden är jag inte hemma just den dagen, och nästa månad har min gyn läkare semester. Men det va som han sa , ingen brådska eftersom att han redan skickat iväg pappren och det kommer hinnas med innan vi får tid där. Kan alla bara berätta vad jag kan ta för coctail av vitaminer och andra piller för att öka mina chanser. Själv vet jag bara folic acid. Jag vill ha alla tips som ni fått av ivf läkare etc.

  • Äldre 8 Jun 13:06

    Ja med skrikande ägglossning idag så kunde vi inte hålla oss! Jag får nu vänta tills mens med att ta denna rödahund spruta. Så surt att

    behöva vänta för en sån sak. Jaja går det vägen så får jag väl hålla mej undan alla sjuka människor och hoppas på att det inte är rödahund dom har då. Har suttit och kollat upp alla dessa vitaminer etc som man ska ta. Nu ska jag bara beställa allt! Blir lite som att käka en extra måltid om dagen ju. Eftersom att jag är ny i tråden så har jag inte riktigt koll på namnen än. Men zwillinge Håll modet uppe! Du ska se att allt går bra till slut! Stora lyckönskningar från mej! Och Hannah8401 Tack för alla uppmuntrande ord! Min mamma ringer typ varje dag och frågar hur det är med mig! Hon försöker på alla sätt och vis att muntra up mej. Och min man säger att så länge han har mej så är han nöjd. Har inte berättat för någon annan eftersom att det är rätt så känsligt. Har 6 vänner och bekanta som ska ha barn här nu i sommar. En kompis slutade med sina mini piller och blev gravid direkt. Livet är inte riktigt rättvist! Men jag är glad för deras skull. Nu så ska jag beställa alla dessa piller och börja förbereda mej för ett förhoppningsvis positivt fungerande ivf!

  • Äldre 9 Jun 14:43
    Bambi2 skrev 2013-06-09 13:56:46 följande:
    Eftersom jag redan hade använt klinikens test 2 dagar i förväg igår, köpte jag apotekets för fortsatta testtagningar... och strecket var inte starkare i morse, snarare kanske svagare. Tänk om jag fortfarande har ett jättesvagt test på min testdag imorgon? Hur ska jag tolka det? Hur kan man övertala gyn eller mödravården att ta blodprov?



    Jag håller tummarna och tår för att det blir ett starkt och tydligt streck!

    Tänk plus bara! Lycka till!
  • Äldre 10 Jun 12:18

    Hanna8401! Jag läste lite om detta DHEA men fattade inte om det va så att om man hade brist på det så kan man få fet hy, acne och håravfall. Eller om det va om man tog såna?? Jag har ju haft såna problem med alla tre! Har visserligen inte tappat så mycket hår det sista, men de två förstnämda lider jag av fortfarande. Hur va du innan du tog dom? Tappade du hår och fick acne? Eller fick du nåt sånt när du började ta dom?

  • Äldre 10 Jun 22:27

    GRATTIS BAMBI!!!!!! Åh va kul! Nu joppas vi att det går bra hela vägen i mål!

    Oj då! Så med andra ord kanske jag inte behöver ta DHEA då eftersom att jag redan har äckligt fet hy och hår och acne! Värst vid Äl och runt mens. Och jag tänker INTE riskera att tappa mer hår heller! Får väl ta ett sånt prov och se hur det ligger till. Känns som att det är så mycket man måste lära sig och hålla ordning på nu när man förhoppningsvis "snart" ska ja börja sin ivf resa. Men det ska väl förhoppningsvis gå bra för mej oxå. Hur gamla är ni andra? Jag själv är 35.

  • Äldre 11 Jun 06:51

    Jag tycker själv att det är trist att man måste åka utomlands för att få den vård man behöver!

    Tex för dom då som vill skaffa barn men ingen partner har måste åka till Danmark för att kunna få insemineras med donerad sperma. Får man göra det här i Sverige om man själv fixar någon som är villig att donera sperma? Är så dåligt insatt i detta måste jag erkänna.

  • Äldre 11 Jun 10:28

    Jag och min man har diskuterat här att om det inte går på våra 3 försök här i Sverige så åker vi ner till Australien och försöker där nere. Vi är båda Australiensiska medborgare, min man är därifrån och jag har bott där så pass att jag sökt och fått det oxå. Man får som här "första" barnet gratis om man nu lyckas bli gravid då på dessa 3 försök. Men jag tycker att det är skrämmande hur vården har blivit här i Sverige! Även om person 1 skata si och så mycket tabletter så kanske person 2 ska ta hälften av det. Kan man då inte få svar från sin läkare eller om läkaren tror att vi alla är precis exakt likadana kan det ju va farligt.. Skandal! Ja vi får ju se nu när vi lyckas få en tid för genomgång nere i göteborg. Är det någon av er som vart i Göteborg på Sahlgrenska och gjort Ivf? Och vad har ni för åsikter om det i så fall?

  • Äldre 13 Jun 10:22

    Zwillinge jag håller tummarna för dig! Vi som ska börja vår ivf resa behöver lite positiva vibbar! Jag hoppas verkligen att det lyckats denna gången.

  • Äldre 13 Jun 19:38

    Åh vad jag blir nyfiken nu! Jag hoppas verkligen att ni är gravida båda två! Jag längtar så på att få komma igång med mitt ivf. Hur lång tid tar det ungefär från första mötet med kliniken tills man sätter in det befruktade ägget igen? Förutsatt att får ens försöka då.

Svar på tråden Sökes! Framgångshistorier trots lågt AMH