• Äldre 25 Oct 20:13
    1033060 visningar
    10311 svar
    10311
    1033060

    Sökes! Framgångshistorier trots lågt AMH

    Hej, hoppar in här. Fick i fredags reda på att jag har ett amh på 0,9 och att min kille har långsamma och få spermier. Har även stopp i en äggledare. De gjorde ett nytt amh-prov i fredags som jag idag fick svar på. 0,5 visade det. Blev helt knäckt. Jag är bara 27 år :(

  • Äldre 26 Oct 06:37
    Zwillinge86 skrev 2017-10-25 22:02:13 följande:

    Jag beklagar de negativa beskeden. Var i samma ålder när jag fick min "dom". Många här du kan dela dina känslor med och få råd av, och det finns även många solskenshistorier att inspireras av. Än behöver det inte vara kört!


    Tack <3 Får jag fråga hur det gått för dig?

    Det känns verkligen som att allt som kan vara fel är fel på oss. Jag är inte ens säker på att vi får göra ivf för jag blev så ledsen när läkaren ringde igår att jag inte riktigt minns. Men det jag tror jag hörde var att de skulle ringa mig för inskrivning igår eller idag (privat via Nordic IVF). Vi står även i kö till Sahlgrenska men jag vet inte om de låter en göra något med så lågt amh?

    En annan fråga också. Är det verkligen möjligt att amh sjunker 0,4 decimaler på knappt två månader? Eller fluktuerar det?
  • Äldre 26 Oct 08:06
    Sjuttiosjuan skrev 2017-10-26 07:02:10 följande:

    Hej!

    Tråkiga besked och jag tror alla i den här tråden vet hur det känns:(

    Tror absolut ni får göra Ivf! Jag hade 0.22 och fick 2 försök via landstinget innan jag fyllde 40.Gjorde sen 4 försök totalt innan vi gav upp, det är alldeles för dålig kvalitet på mina få ägg.

    Glöm inte att amh endast är en siffra som bedömer äggreserven och inte kvalitén. Du är så ung så dina ägg är säkert starka och fina! Det låter som en klyscha men det behövs faktiskt bara ett ägg och flera här har lyckats med bara ett litet guldägg:) Så upp med hakan, det är inte kört alls!


    Tack för din pepp! Tråkigt att höra med dina ägg :( Kram.
  • Äldre 26 Oct 10:07
    Sjuttiosjuan skrev 2017-10-26 08:12:39 följande:

    Vi är gravida nu med ÄD så det finns fler möjligheter även om det inte funkar med egna ägg:)


    Grattis, vad roligt! :D Vi har dock pratat om detta innan och kan vi inte få egna kommer vi inte göra något mer. Varken adoption eller donationer funkar för oss rent mentalt som det känns för oss i nuläget.
  • Äldre 26 Oct 12:59

    Vi ska på första ivf-mötet på måndag! Vågar inte ta för givet att vi kommer få genomföra något ännu men det är ett steg iallafall!

  • Äldre 28 Oct 14:15

    Försökt googla men hittar inte riktigt det jag söker. Finns det några symtom på låg äggreserv? Tänker typ på kortare eller längre cykel, lutealfas osv. Min cykel har , fram till alldeles innan vi började försöka, varit 27-28 dagar. Efter försök 2 gick den över till 25-26 dagar och nu har den hållit sig där i i ett år. Lutealfasen har varit 12 dagar under detta år. Innan vet jag inte alls när jag hade ägglossning osv. Är en kortare fas ett tecken på att äggen börjar sina?

  • Äldre 28 Oct 15:55
    jamka skrev 2017-10-28 15:18:07 följande:

    Det kan vara möjligt, för några år sedan blev min cykel mycket kort med ägglossning på dag 11-12 och mens på dag 22-24 och för några månader sedan fick jag reda på att äggreserv ligger på 0,3 vid mina 40 år.


    Tack för svaret! Ska fråga läkaren om detta på besöket på måndag. Har skrivit en hel lista med frågor, hehe!

    Jag fick mellan blödningar 2 gånger när jag var 25-26 och en gång kom mensen en vecka tidigare för drygt ett år sen. Det är de enda avvikelserna jag haft i hela mitt menstruerande liv. Tills vi började försöka och cykeln kortades. Är bara 27 och har ett amh på 0,5 så jag fattar ingenting just nu.
  • Äldre 28 Oct 15:56

    Mellanblödningar* ska det stå. Telefonen särskriver mot min vilja.

  • Äldre 28 Oct 20:52
    jamka skrev 2017-10-28 19:44:29 följande:

    Vad bra att du är så ung, har du inga barn än? Jag fick min son utan problem när jag var 30 år men sedan dess 4 graviditeter som resulterade i missfall. Nu så är vi för gamla nog att lyckas med att få det andra barnet. Hoppas att du lyckas snart trotts ditt låga amh.


    Nej, inga barn alls tyvärr, så det är mycket som står på spel för oss. Tack!
  • Äldre 29 Oct 09:15
    Zwillinge86 skrev 2017-10-28 21:49:05 följande:

    Vi lyckades aldrig med ivf, blev aldrig gravida då, men flera gånger naturligt. Dock alltid missfall. Fick en son för två år sedan genom ÄD och immunbehandling för att minska risken för missfall då jag inte vågade chansa. Borde som ung i sammanhanget haft tillräckligt bra kvalitet på mina ägg för att de inte ska orsaka missfallen så jag valde att gå på idén om att immunförsvaret attackerar mina embryon.

    När jag gjorde ivf så hade jag 0,7 i amh och det var inte för lågt för att tillåtas behandling, men vi tilläts aldrig köpa 3-pack, samt att vi snabbt hänvisades till ÄD. Men redan då var amh som värde ett ifrågasatt då det både verkar kunna öka och sjunka på ett sätt som inte går att förklara på ett bra sätt. Så lägg inte så mycket vikt vid ditt amh-värde. De finns dom med lågt som lyckas bli gravida naturligt flera gånger och de med högt som inte blir gravida.


    Grattis till sonen! Det blir samma för oss, inga paketpriser. Dock får killen göra bruttolöneavdrag så det är ju alltid något.

    Har också stött på lite info om att amh inte skriver saker och ting i sten. Läkaren nämnde också det och att de alltid väger ihop värdet med koll av äggstockarna. Sist hittade han 5 äggblåsor på min vänstra men den högra gömde sig så det gick inte att se. Åldern var också viktig enligt honom.

    Jag ska fråga imorgon om amh och hur det kan variera. Ska även ringa till närhälsan då de tog hormonprover på mig för två år sedan för att undersöka mellanblödningarna jag hade under två cykler. Vet inte om de tog amh då men tänker att det kan vara värt att kolla med dem om de gjorde det!
Svar på tråden Sökes! Framgångshistorier trots lågt AMH