• Bellaa123

    Sökes! Framgångshistorier trots lågt AMH

    Nube skrev 2019-05-17 09:12:02 följande:

    Jag var hos läkaren igår för att planera syskonbehandling. Hon tog om AMH provet och det var 0.8! För 2-3 å sedan vad det 0.4. Har läst att andra har fått olika resultat också men tycker ändå det känns märkligt. Hon kollade med ultraljudet och jag har ägg kvar på båda sidorna och äl kommet typ idag eller under helgen. Hon tyckte vi har lika goda chanser att lyckas själva som med IVF så vi försöker själva under sommaren och sedan gör vi IVF augusti/september om vi inte lyckas.. jag vill inte vänta för länge och har inte jättemycket hopp om att vi kommer att lyckas själva men det vore ju toppen så klart! I alla fall är jag nöjd att AMH värdet har inte sjunkit!


    Det är inte märkligt egentligen, AMH används så felaktigt i Sverige.. det är inget värde på hur många ägg du har kvar utan på hur många som är på väg att mogna just denna månaden. Och det påverkas av alla möjliga faktorer, tex. av vitaminer och allmänt hälsotillstånd. Det är alltså högst möjligt att öka sitt AMH-värde. :)
  • Bellaa123
    Limarie skrev 2019-06-27 18:10:09 följande:

    Nån av er som har kollat om sitt AMH värde någon gång? Jag vet att det egentligen inte kan bli bättre men läser då och då att vissa haft högre värd vid ett annat prov. Borde ju egentligen också fungera som en markör där det borde sjunka efter ett till två år till.

    I fall ni har gjort det, hur länge gick det mellan proverna?


    Det kan ju absolut bli bättre, finns jättemånga som har förbättrat sitt amh. Det är inget värde på hur många ägg du har kvar utan på hur många som är på väg att mogna just denna månaden. Och det påverkas av alla möjliga faktorer, tex. av vitaminer och allmänt hälsotillstånd. Det är alltså högst möjligt att öka sitt AMH-värde. :) eftersom det tar ca 90 dagar för ett ägg att mogna skulle jag, om jag gjorde någon slags förändring tex. tog tillskott, ta om amh efter minst 4 månader så effekterna kan synas :)
Svar på tråden Sökes! Framgångshistorier trots lågt AMH