• Linn73

    Sökes! Framgångshistorier trots lågt AMH

    Jag och min man fick avbryta första vårt IVF-försök (långa metoden med Synarela och Gonal F, högsta dosen) eftersom det endast bildades en fullmogen follikel. Tester visade att mitt AMH-värde endast låg på ynka 0,4. Känner mig helt knäckt och har svårt att acceptera situationen. Konstigt nog har jag haft regelbunden mens varje månad och dessutom ägglossning (teststickorna visar det i alla fall).

    Ska träffa läkaren i morgon för att diskutera hur vi ska gå vidare och jag är livrädd att han inte vill ge oss en chans till med IVF.

    Skulle uppskatta om ni som lyckats bli gravida trots lågt AMH ville dela med er av era framgångshistorier! Är också intresserad av att höra hur det går för alla andra som är i samma situation som jag. Har ni övergett IVF för att gå över till äggdonation? Kämpar ni på med IVF? Har någon bildat tillräckligt med ägg för ET?

    Kramar till alla ni som kämpar därute!

     

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2011-08-13 13:19
    Ett nytt AMH-prov i juni 2011 visar att mitt värde har stigit från 0,41 till 0,84. Jag fattar ingenting! Men det enda som räknas i slutändan är ju hur pass bra jag svarar på hormonstimuleringen.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-04-22 19:54
    Jag skriver den här uppdateringen drygt två år och sex månader efter att jag startade den här tråden. Det kändes under en lång tid som att jag aldrig skulle få berätta min egen solskenshistoria. Men nu får jag äntligen göra det!! Den 17 april 2013 fick jag för första gången se ett starkt plus på stickan. Det tog åtta IVF, ett FET och slutligen en äggdonation innan vi lyckades. Är så innerligt tacksam att vi har fått den här möjligheten. Till alla er andra med lågt AMH - ge aldrig upp hoppet! Den här tråden är full av exempel på att det kan gå ändå - oavsett om det är med dina egna eller donerade ägg.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-12-15 16:37
    Så kom äntligen dagen som jag och min man har väntat på i fem år - vår efterlängtade son föds! Han kom flera veckor för tidigt men visade sig ändå vara en pigg och stark liten krabat.

    Mina tankar går också till er som fortfarande kämpar. Jag hoppas att ni på ett eller annat sätt också får uppleva samma glädje som jag fått göra. Styrkekram till er och ge aldrig upp hoppet!

  • Svar på tråden Sökes! Framgångshistorier trots lågt AMH
  • Linn73
    Poussin skrev 2011-01-17 18:12:08 följande:
    Linn - Jag var också väldigt orolig vid min förra ivf, försök bara att må så bra som möjligt och tänk att det har lyckats, det är inte mycket mer du kan göra. (mycket lättare att säga än att göra -  jag vet). Håller i a f tummarna för dig och hoppas komma med i ruvar-klubben lördag eller söndag. Ska på mitt andra VUL imorgon bitti och sen ÄP torsdag eller fredag.
    Hur gick VUL i morse? Håller tummarna att de små äggen har utvecklats som de ska. 
  • Poussin

    Hej,

    Kan i alla fall fastslå att teorin om att man kan få fler ägg med TCM inte funkar på mig, av de 5 äggblåsor som han såg på första VUL blev det bara 2 till slut. Har varit rätt låg idag, men får i alla fall komma till ÄP på fredag och nu håller jag tummarna för att det är något i blåsorna samt hoppas på kvalitet nu när kvantitet gick åt skogen... Det som nästan känns jobbigast är att det är sämre än i våras, jag som mår så mycket bättre nu hade hoppats att det skulle synas på resultatet. Fösöker hålla modet uppe och tänka positivt.

    Kram på er alla!

  • Anemon

    Vad tråkigt att det inte gick riktig som förväntat Poussin. Men kom i håg att det behövs bara ett guldägg för att lyckas! Det kanske är just det som ligger och väntar på att plockas på fredag! Försök tänka positivt! Vi är många som håller tummarna för dig.

    Många kramar!

  • Anemon

    Poussin, såg tidigare i tråden att du startade på lägre dos Menopur och sedan ökade. Vet du varför du inte började direkt på 450? Jag har alltid fått köra maxdos utan att ens något annan alternativ diskuterats och det är två kliniker som sagt det. Fast det kanske beror även av andra värden? Jag har inte frågat så mycket om det efter som allt fokus under mina behandlingar har legat på det låga AMH värdet och att vi inte bör vänta.....En gång sänktes dosen dock i slutet av behandlingen.

  • Bengalen

    Vad trist Poussin! Märkligt att äggblåsorna har försvunnit. Det är ju inte enbart antalet ägg som ska bli bättre med TCM utan flera andra bitar så än är inte hoppet ute. Nu börjar vi med att hålla tummarna för att det finns ägg i blåsorna.

  • Poussin

    Tack! Glad Ja, jag försöker tänka positivt, nu när värsta besvikelsen lagt sig så är det lite lättare.

    Anemon - Det har jag faktiskt gått och morrat lite om idag, att jag är besviken på läkarna att jag inte fick börja på en högre dos från dag 1, risken för överstimulering känns ju rätt avlägsen... Skulle det inte gå vägen denna gång så ska jag propsa på att få högre dos. Nej, mina andra värden är ok, så jag tror bara att det är AMH't som spelar in.

    Bengalen - Tror inte att de försvann, utan snarare att de helt enkelt slutade växa och förblev småttingar. Ja, jag har inte gett upp om att TCM förbättrar kvaliteten, återstår att se.

  • Linn73

    Poussin: Förstår att du känner dig besviken och orolig inför ÄP på fredag - jag hade precis samma känslor. Tyckte nästa att dagarna innan ÄP var de värsta under hela behandlingen. För oss med lågt AMH är ju varenda liten blåsa så oerhört viktig eftersom marginalerna är så små.

    Men precis Anemon säger behövs ju bara ett enda guldägg - och det var precis vad som hände för mig. Tre ägg plockades (varav ett väldigt litet) och ett befruktades som slutligen blev ett fyrcelligt toppembryo. Hoppas hoppas att du har samma tur!

    Tycker också att det är märkligt att du inte fick maxdos från början. Precis som du säger är ju risken för överstimulering mer eller mindre obefintlig.

    Stor kram och ta hand om dig!

  • Poussin

    Linn - Tack snälla du! Glad Åh, jag hoppas det också! Nu har jag tagit sista dosen Menopur, imorgon blir det Pregnyl och sen hoppas och vänta in ÄP, usch det är bara några dagar men vill bara att det ska vara över och veta hur det gick!

    Stor kram till dig också!

  • Linn73
    Poussin skrev 2011-01-18 21:15:16 följande:
    Linn - Tack snälla du! Glad Åh, jag hoppas det också! Nu har jag tagit sista dosen Menopur, imorgon blir det Pregnyl och sen hoppas och vänta in ÄP, usch det är bara några dagar men vill bara att det ska vara över och veta hur det gick!

    Stor kram till dig också!
    Ja, all denna väntan... Man blir ju mer eller mindre galen emellanåt! Glad
  • Poussin
    Linn73 skrev 2011-01-18 21:28:50 följande:
    Ja, all denna väntan... Man blir ju mer eller mindre galen emellanåt! Glad
    Ja fy, usch vad jobbigt det är, sov knappt inatt. Nojjar över att jag känner mig mindre svullen idag, så nu har jag fått för mig att det inte kommer bli några ägg alls på fredag. Vill bara att det ska vara över så att jag kan gå vidare - vare sig det är positiva eller negativa nyheter på fredag. Ägglossningsspruta ikväll i alla fall, sen är det bara imorgon kvar. 
Svar på tråden Sökes! Framgångshistorier trots lågt AMH