• Linn73

    Sökes! Framgångshistorier trots lågt AMH

    Jag och min man fick avbryta första vårt IVF-försök (långa metoden med Synarela och Gonal F, högsta dosen) eftersom det endast bildades en fullmogen follikel. Tester visade att mitt AMH-värde endast låg på ynka 0,4. Känner mig helt knäckt och har svårt att acceptera situationen. Konstigt nog har jag haft regelbunden mens varje månad och dessutom ägglossning (teststickorna visar det i alla fall).

    Ska träffa läkaren i morgon för att diskutera hur vi ska gå vidare och jag är livrädd att han inte vill ge oss en chans till med IVF.

    Skulle uppskatta om ni som lyckats bli gravida trots lågt AMH ville dela med er av era framgångshistorier! Är också intresserad av att höra hur det går för alla andra som är i samma situation som jag. Har ni övergett IVF för att gå över till äggdonation? Kämpar ni på med IVF? Har någon bildat tillräckligt med ägg för ET?

    Kramar till alla ni som kämpar därute!

     

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2011-08-13 13:19
    Ett nytt AMH-prov i juni 2011 visar att mitt värde har stigit från 0,41 till 0,84. Jag fattar ingenting! Men det enda som räknas i slutändan är ju hur pass bra jag svarar på hormonstimuleringen.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-04-22 19:54
    Jag skriver den här uppdateringen drygt två år och sex månader efter att jag startade den här tråden. Det kändes under en lång tid som att jag aldrig skulle få berätta min egen solskenshistoria. Men nu får jag äntligen göra det!! Den 17 april 2013 fick jag för första gången se ett starkt plus på stickan. Det tog åtta IVF, ett FET och slutligen en äggdonation innan vi lyckades. Är så innerligt tacksam att vi har fått den här möjligheten. Till alla er andra med lågt AMH - ge aldrig upp hoppet! Den här tråden är full av exempel på att det kan gå ändå - oavsett om det är med dina egna eller donerade ägg.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-12-15 16:37
    Så kom äntligen dagen som jag och min man har väntat på i fem år - vår efterlängtade son föds! Han kom flera veckor för tidigt men visade sig ändå vara en pigg och stark liten krabat.

    Mina tankar går också till er som fortfarande kämpar. Jag hoppas att ni på ett eller annat sätt också får uppleva samma glädje som jag fått göra. Styrkekram till er och ge aldrig upp hoppet!

  • Svar på tråden Sökes! Framgångshistorier trots lågt AMH
  • Nube
    emhu skrev 2019-07-10 22:39:39 följande:

    Men wow Nube! Hade helt missat att du var gravid igen (fast det kanske du inte har berättat tidigare). Grattis! Hoppas verkligen att bebis vill stanna kvar denna gång. Men det är ju helt strålande! Jag hoppas på att vi har samma tur...vi jobbar var och varannan dag på ett litet syskon även om en 9 månaders bebis som vägrar sova någon annanstans än i mammas famn gör det liiite svårare :D


    Tack så mycket!! Ja, visst är det fantastiskt att även vi med låg amh kan lyckas! Och du hade inte missat nåt, hade inte berättat innan :) Hoppas ni har samma lycka! Men jag vet att det inte är lika enkelt när man har en liten bebis ;)
  • smurf11
    Frazze skrev 2019-07-16 23:43:58 följande:

    Mest ekologiska vitaminer faktiskt. Men det beror på hur du mår och vad du svarar i pappren man får ifrån honom. Allt jag svarade på tydde på att jag inte hade ägglossning el regelbunden sådan. Så han gav mig östrogenplåster, progesteronkräm och en lång lista med vitaminer. Det blir sjuuukt dyrt med alla dem och att hålla efter. Men jag köpte lite i taget! Fick mina plåster och tog dem i samband med letrozol och pang sa det direkt! Tror att det var östrogenet som hjälpte för letrozolen hade jag ju testat innan. Lycka till och hoppas du lyckas


    Tack Frazze! Jag funderar på att gå till honom eller till Hercare. Men det sistnämnda är mer än dubbelt så dyrt. Jag tror att jag har österogenöverskott fast ändå för lite, pga förlite progesteron. Fick du ta prover först?

    Jag har läst en del dåligt om honom, och sedan mycket bra också! Så jag ska fundera på saken! Tack för ditt svar!
  • Frazze
    smurf11 skrev 2019-07-17 20:23:51 följande:

    Tack Frazze! Jag funderar på att gå till honom eller till Hercare. Men det sistnämnda är mer än dubbelt så dyrt. Jag tror att jag har österogenöverskott fast ändå för lite, pga förlite progesteron. Fick du ta prover först?

    Jag har läst en del dåligt om honom, och sedan mycket bra också! Så jag ska fundera på saken! Tack för ditt svar!


    Han tar inga prover alls, för han säger att de prover man tar inte stämmer ändå. Speciellt inte de som har med sköldkörteln att göra! Jag tror på honom, men många har kanske inte lyckats som jag och då skriver man ner han direkt. Alla får ha sin uppfattning! Lycka till med vad än du väljer.
  • Liv2014

    Är det någon som varit med om att mensen inte kommer igång igen efter avbruten ivf? Min avbröts i mitten av juni pga inget moget ägg, fanns ett men inte tillräckligt stort. Trodde mensen skulle komma efter några dagar en inte kommit ännu.

  • Frazze
    Liv2014 skrev 2019-08-01 11:41:58 följande:

    Är det någon som varit med om att mensen inte kommer igång igen efter avbruten ivf? Min avbröts i mitten av juni pga inget moget ägg, fanns ett men inte tillräckligt stort. Trodde mensen skulle komma efter några dagar en inte kommit ännu.


    Har du vart och kollat upp dig? Det kanske på grund av ivf inte kom igång då ingen äl skedde? Men du borde ju i så fall fått en mens nu!? Brukar du ha regelbunden mens?
  • Liv2014

    Nej inte kollat för de har semester stängt på kliniken. Ja tänker om det är för att jag inte tog ägglossningssprutan, men frågade särskilt om jag inte skulle det och det skulle jag inte jag skulle bara sluta med allt. Har haft hyfsat regelbunden förutan när jag fått äggblåsecystor, tänker att detta kanske blivit en när jag inte tog ägglossningssprutan ändå.

  • nypan78

    Hej
    jag är 40år och har amh 0,8. Hade börjat med Synarela men eftersom mensen inte kom förra helgen tog jag ett test i tisdags ...och där fanns 2 feta sträck. På CB digital stod det 2-3 v då var var ÄL+17. Så glad, men även orolig för missfall förstås...

  • Fjärilen91

    Hej! 
    Vet inte om det är några kvar i denna tråden fortfarande. Men i alla fall. Jag har lågt AMH (0,39) och har precis börjat barnverkstan. Inne på månad 3 med att försöka vanligt. Får inte söka hjälp förän i december.
    Har regelbundet menstruation varje månad men får inget som helst utslag på testlagrets stickor för ägglossning.. 
    Hur är det för er andra?

    Ha det gott, 
    Kram
    J

  • Aylina88

    Hej tjejer! Hoppas allt är bra med er <3 förra fredag kom en liten kille till världen och hade en dröm förlossning. Ni som kämpar fortsätt kämpa ge inte upp med AMH på 0.52 har blivit gravid två gånger läkarna har inte alltid rätt <3

  • larssonc

    Åh jag blir så tokig på min kropp. Jag har sen 2016 haft mycket mellanblödningar och det har ännu värre sen vi förlorade lillebror i vecka 20 i mars i år. Har ungefär 5-7 blödningsfria dagar. 

    På grund av alla mellanblödningar har jag rätt svårt att avgöra när min mens börjar.. jag har gissat på 2-4 september denna månad. Har inte tagit äl tester men tror jag hade äl runt 16-18 sep. Denna månad har jag inte haft en enda mellanblödning. Det har bara hänt de två gånger jag blivit gravid. Så jag blev såååå hoppfull att jag var det igen. Om jag utgår från 2 sep är bim idag. Testade solklart negativt och varit såååå besviken. Jag borde vara på äl +11-13 något. Mina tidigare graviditeter testade jag positivt på +12 / bim -4. Mitt hopp är helt borta och jag är så jäkla ledsen. Varför ska kroppen spöka så här? Ge en hopp utan att det är något. 

    Nu är jag så jäkla rädd att mellanblödningarna är borta för mensen är slut :( 

Svar på tråden Sökes! Framgångshistorier trots lågt AMH