• Linn73

    Sökes! Framgångshistorier trots lågt AMH

    Jag och min man fick avbryta första vårt IVF-försök (långa metoden med Synarela och Gonal F, högsta dosen) eftersom det endast bildades en fullmogen follikel. Tester visade att mitt AMH-värde endast låg på ynka 0,4. Känner mig helt knäckt och har svårt att acceptera situationen. Konstigt nog har jag haft regelbunden mens varje månad och dessutom ägglossning (teststickorna visar det i alla fall).

    Ska träffa läkaren i morgon för att diskutera hur vi ska gå vidare och jag är livrädd att han inte vill ge oss en chans till med IVF.

    Skulle uppskatta om ni som lyckats bli gravida trots lågt AMH ville dela med er av era framgångshistorier! Är också intresserad av att höra hur det går för alla andra som är i samma situation som jag. Har ni övergett IVF för att gå över till äggdonation? Kämpar ni på med IVF? Har någon bildat tillräckligt med ägg för ET?

    Kramar till alla ni som kämpar därute!

     

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2011-08-13 13:19
    Ett nytt AMH-prov i juni 2011 visar att mitt värde har stigit från 0,41 till 0,84. Jag fattar ingenting! Men det enda som räknas i slutändan är ju hur pass bra jag svarar på hormonstimuleringen.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-04-22 19:54
    Jag skriver den här uppdateringen drygt två år och sex månader efter att jag startade den här tråden. Det kändes under en lång tid som att jag aldrig skulle få berätta min egen solskenshistoria. Men nu får jag äntligen göra det!! Den 17 april 2013 fick jag för första gången se ett starkt plus på stickan. Det tog åtta IVF, ett FET och slutligen en äggdonation innan vi lyckades. Är så innerligt tacksam att vi har fått den här möjligheten. Till alla er andra med lågt AMH - ge aldrig upp hoppet! Den här tråden är full av exempel på att det kan gå ändå - oavsett om det är med dina egna eller donerade ägg.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-12-15 16:37
    Så kom äntligen dagen som jag och min man har väntat på i fem år - vår efterlängtade son föds! Han kom flera veckor för tidigt men visade sig ändå vara en pigg och stark liten krabat.

    Mina tankar går också till er som fortfarande kämpar. Jag hoppas att ni på ett eller annat sätt också får uppleva samma glädje som jag fått göra. Styrkekram till er och ge aldrig upp hoppet!

  • Svar på tråden Sökes! Framgångshistorier trots lågt AMH
  • Anemon

    Hej alla, '
    skönt att veta att man inte är ensam i den här situationen även om jag inte önskar någon att behöva gå igenom det vi alla gör med kämpande.
    För mig har det varit en positiv dag! Det gick verkligen långt över förväntan och jag har nu 7 (!!!) ganska jämnstora äggblåsor och någon till liten som inte kommer hinna växa till sig. Äggplock på måndag och förhoppningsvis ruvare på onsdag.
    Det är verkligen konstigt att det kan skilja så i antalet ägg från gång till gång?! Vi har gjort 3 tidigare försök där vi varje gång fått bra resultat i antal ägg efter förutsättningarna men färre och färre ägg så den trenden har oroat  oss en del och det har kännts som att tiden bara rinner i från oss. Nu helt plötsligt så fanns det fler ägg igen vilket hjålpte mig en hel del mentalt.. Det här med AMH-värden verkar inte helt lätttolkat alla gånger.

    Linn, lycka till i morgon. Håller tummarna för att det är guldägget som nu efter befruktning är ett toppenembryo att stanna till er i morgon!

    Jegs, du får inte göra så mot dig själv. Vi med lågt AMH har helt enkelt bara äggstockar som "åldras" lite tidigare än en del andra och det är inget vi kan eller kunde gjort annorlunda för att förhindra det.

    Följer med spänning er andra som också är på gång med sprutorna nu. 

    Det bara måste vara möjligt att lyckas {#emotions_dlg.flower}

    Kramar!

      

  • Poussin

    Anemon: GRATTIS, det är ju kanonbra!!! Glad Vad roligt att vi blir flera ruvare som kan följas åt!

    Kramar till er alla! {#emotions_dlg.flower}

  • Jegs

    Hej alla kämpare!

    Jag hoppas hoppas att det ska gå bra för er som är i väntans tider, om man får säga så... :)

    Utifrån det jag skrev själv tidigare så tror inte att jag vill anklaga mig själv för att vara i läget som jag är, jag har inte vetat bättre... men skulle det visa sig att mitt låga AMH-värde beror på att jag har snusat eller att jag har katter, så tycker jag att det är otroligt bra för mig eller framför allt andra unga tjejer att veta... Tex snusning är ju relativt nytt bland oss tjejer och det finns inte så mycket statestik på hur just snusning påverkar, där emot finns en hel del för rökning som säger att det kan påverka upp till 40% eller nått... och jag tror att jag stoppat i mig bra mycket mer nikotin genom mina snusar än om jag hade rökt...

    Det känns inte bara som att detta år är the one, jag tror att det kommer blir + redan nu i januari för er!
    :)

    // Jegs

  • Linn73

    Underbart Anemon - vilket toppenresultat!!

    Ja då kanske vi är tre ruvare här under nästa vecka! Hoppas det blir några riktiga solskenshistorier väldigt snart Solig

  • Linn73

    Just nu är jag stolt ruvare av ett toppembryo! Det har varit riktigt jobbiga dagar och jag har bara väntat på att de ska ringa från kliniken och berätta att något inte ser bra ut. Förstod på läkaren att vi har haft otrolig tur med tanke på de dåliga förutsttningarna och jag är så tacksam att vi fick komma till äggplock trots det skrala antalet ägg. Tänker också på att jag mer eller midre blev infertilitetsförklarad för några månader sedan. Nu är det ju en lång resa kvar innan man kan ta ut någon riktig glädje - men jag är så lycklig över att i alla fall ha kommit så här långt.

    Lycka till alla ni andra!

    Kram

  • Poussin

    Linn,
    Åh GRATTIS, vad glad jag blir för dig skull - det är ju fantastiskt!!! {#emotions_dlg.flower} Tänk vilken resa ni gjort och nu sitter du där och ruvar på ett toppenembryo! Njut av din lycka och ta hand om dig. När har du TD?
    Stor kram  Solig

  • Linn73
    Poussin skrev 2011-01-14 15:55:28 följande:
    Linn,
    Åh GRATTIS, vad glad jag blir för dig skull - det är ju fantastiskt!!! {#emotions_dlg.flower} Tänk vilken resa ni gjort och nu sitter du där och ruvar på ett toppenembryo! Njut av din lycka och ta hand om dig. När har du TD?
    Stor kram  Solig
    Stort tack Poussin!! TD den 30 jan, men jag tror att det blir svårt att hålla sig till dess Glad Nu håller jag tummarna för att det ska gå bra för dig också!

    Kram
  • Jegs

    Grattis grattis!


    Jag tror att ni snart får berätta vad alla förkortningar står för, ÄP har jag listat ut men TD hmm...

    Är så spännande att få era uppdateringar varje dag... // Jegs

  • Poussin
    Jegs skrev 2011-01-14 16:50:45 följande:

    Grattis grattis!


    Jag tror att ni snart får berätta vad alla förkortningar står för, ÄP har jag listat ut men TD hmm...

    Är så spännande att få era uppdateringar varje dag... // Jegs


    Testdag! Glad

    Är det några andra du undrar över? Vet att en del förkortningar är allt annat än självklara...
Svar på tråden Sökes! Framgångshistorier trots lågt AMH